Poștăriță din Constanța, condamnată definitiv

  • Angajata Poștei este acuzată că, în perioada septembrie - decembrie 2014, a achitat în fals, un număr de 35 mandate poștale și mandate pensii.


O femeie de 52 de ani, fostă angajată a unui Oficiul Poștal din Constanța, a fost condamnată definitiv ieri la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracţiunii de delapidare în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.


Decizia a fost luat de judecătorii Curții de Apel Constanța, instanță care a mai hotărât obligaea femeii la plata către partea civilă C.N. Poşta Română S.A., prin Sucursala Constanţa la plata sumei de 21.395,62 lei, cu titlu de daune materiale, la care se adaugă dobânda legală, de la data producerii prejudiciului până la data efectuării plăţii integrale a debitului principal.


Angajata Poștei este acuzată că, în perioada septembrie - decembrie 2014, a achitat în fals, un număr de 35 mandate poștale și mandate pensii, aparținând mai multor persoane, înscriind pe cupoanele de mandate date de legitimare ale destinatarilor ireale, semnând în locul destinatarilor de drept, însușindu-și sumele provenite din acestea în valoare de 26.395,62 lei.


Echipa de control a reținut că toate cele 35 bucăți mandate poștale și mandate pensii figurau ca achitate în evidențele Oficiului Poștal 9, în perioada septembrie-decembrie 2014, la datele menționate în tabel, asta deoarece inculpata a semnat în fals în locul destinatarilor și a menționat date de legitimare fictive, sumele fiind însușite de aceasta.


Din materialul întocmit de echipa de control, rezultă faptul că cele 35 bucăți mandate poștale și mandate pensii aparțin unui număr de 34 destinatari, menționați în tabel, destinatari care în perioada controlului s-au prezentat la sediul Oficiului Poștal 9, unde li s-au prezentat mandatele care atestă faptul că au încasat sumele aferente, însă aceste mandate, ori conțin date de legitimare fictive, respectiv alte serii ale cărților de identitate, ori nu au semnătura destinatarului.


Cei 34 destinatari au formulat declarații la oficiul poștal, în care au arătat faptul că nu au primit sumele aferente și, ulterior, pe bază de proces verbal aceștia au primit de la Oficiului Poștal 9 sumele neachitate de inculpată, în total Oficiului Poștal 9 a achitat suma de prejudiciată.


Sursa text: rolii.ro



Citește și

Contabila Casei de Ajutor Reciproc de pe lângă UM 01853 Capu Midia, condamnată definitiv pentru delapidare

Poliția Transporturi Constanța a efectuat 30 de percheziții. Zeci de persoane duse la audieri (galerie foto)


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A recunoscut tot! Şefa unui oficiu poştal din judeţul Constanţa a sustras banii pentru pensii şi alocaţii pentru copii

29 Aug 2018 2157

Constanţa. Femeie condamnată pentru delapidarea Poştei Române

16 Jun 2018 2068