Povestea tinerei din București, judecată la Constanța pentru înșelăciuni cu papagali și câini

  • „După ce inculpata identifica persoane interesate să cumpere animale de companie, pe care aceasta le-ar fi oferit spre vânzare prin intermediul site-ului (...), lua legătura telefonic cu persoanele respective și le solicita să trimită sumele de bani prin virament bancar, mandat poștal sau prin intermediul serviciului Westaco Express“.
  • „După ce inculpata era anunțată că suma de bani solicitată de aceasta a fost transferată, pentru a crea o aparență de credibilitate stabilea cu persoana vătămată data și ora la care urma să fie efectuat transportul, iar ulterior acestui moment își închidea telefonul mobil pentru a nu mai putea fi contactată“, se mai arată în actul de sesizare a instanței.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus trimiterea în judecată a Cristianei Andreea Craciunescu, de 32 de ani, din București, acuzată de înșelăciune, (13 acte materiale). Dosarul - 4220/212/2020 – se află pe rolul Judecătoriei Constanța, noul termen fiind stabilit pentru data de 08 iunie 2021, pentru stingerea amiabilă a părţilor.
 
Tânăra din București nu este la primul contact cu procurorii din Constanța!
 
Ea a fost trimisă în judecată într-un alt dosar (27569/212/2019), tot pentru înșelăciune.
 
Oficial, în actul de sesizare a instanței s-a reținut că aproape de finele anului 2015, în evidențele Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a fost înregistrată plângerea formulată de o femeie care a comandat de pe un site de profic un câine din rasa mops, pentru care a plătit suma de 250 de lei și care nu i-a mai fost livrat.
 
Ulterior, alte două persoane au sesizat, în esență, că comandat un papagal pentru care au plătit aproape 3000 de lei și care au mai fost livrați.
 
Prin ordonanță, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus reunirea dosarelor de urmărire penală înregistrate.
 
Tânăra din București a fost audiată în calitate de suspectă, ocazia cu care a susținut că în cursul anului 2015 posta pe site-ul OLX anunțuri prin care oferea spre vânzare animale. De asemenea, suspecta a susținut că a deținut efectiv un pui de câine din rasa mops, fără a putea preciza dacă a primit prin virament bancar suma de 250 de lei pentru a-i vinde un astfel de pui de câine.
 
În ceea ce o privește pe persoana vătămată, suspecta a declarat că nu își mai amintește situație respectivă, însă dorește să achite prejudiciul suferit de persoana vătămată și să se împace cu aceasta.

 
„Referitor la inducerea în eroare a persoanelor vătămate, se mai reține că inculpata a folosit același mod de operare. Astfel, după ce inculpata identifica persoane interesate să cumpere animale de companie, pe care aceasta le-ar fi oferit spre vânzare prin intermediul site-ului (...), lua legătura telefonic cu persoanele respective și le solicita să trimită sumele de bani prin virament bancar, mandat poștal sau prin intermediul serviciului Westaco Express. După ce inculpata era anunțată că suma de bani solicitată de aceasta a fost transferată, pentru a crea o aparență de credibilitate stabilea cu persoana vătămată data și ora la care urma să fie efectuat transportul, iar ulterior acestui moment își închidea telefonul mobil pentru a nu mai putea fi contactată“, se mai arată în actul de sesizare a instanței.
 

În primă instanță, inculpata s-a împăcat cu cele trei părți civile confirm declarațiilor tuturor părților, astfel că instanța a constata că în cauză a intervenit o cauză ce înlătură răspunderea penală, respectiv a intervenit împăcarea părților.
 
Pentru aceste considerente, Judecătoria Constanța a încetat procesul penal cu privire la infracțiunile de înșelăciune.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
O nouă metodă de înșelăciune!
Femeie, reținută după ce a sustras bani de la persoane în vârstă, la Constanța

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Constanța Protejați-vă de înșelăciunile din mediul online! Recomandări

09 Jan 2021 2009