Practician în insolvență, trimis în judecată de DNA Constanța Gheorghe Sorin Predescu cere să fie reabilitat!


 
  • Cererea de reabilitare judecătorească se află pe rolul Curții de Apel Constanta.
 
Gheorghe-Sorin Predescu cere să fie reabilitat! Solicitarea se află pe rolul Curții de Apel Constanța. Primul termen a fost stabilit pentru data de 21 decembrie 2021, dosar 536/36/2021.
 
Potrivit DNA, prin decizia penală 8 din 14.01.2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea lui Gheorghe Sorin Predescu, asociat coordonator al Global Insolvency SPRL, practician în insolvență, la o pedeapsă de 3 ani și 2 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
 
De asemenea, tot în acest dosar a fost condamnată și o avocată din Baroul Constanța, la data săvârșirii faptei, la o pedeapsă de 1 an și 2 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.
 
În cazul acestei inculpate, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile art. privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
 
Decizia penală 8 din 14.01.2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a fost definitivă.
 
Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data 01 august 2013.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 

„La data de 9 iulie 2013, inculpatul Predescu Gheorghe Sorin, lichidator judiciar, asociat coordonator al Global Insolvency SPRL, a pretins de la o persoană denunțătoare, prin intermediul inculpatei (...), suma de 10.000 de euro cu titlu de mită, în scopul de a autoriza încheierea unui contract de asociere în participațiune între firma reprezentată de persoana denunțătoare și o altă societate comercială, reprezentată de inculpata (...)“.
 
„SC Golbal Insolvency SPRL Constanța, în care inculpatul Predescu Gheorghe Sorin are calitatea de asociat coordonator, este societatea desemnată de instanța de judecată drept administrator special al unei firme intrate în procedura insolvenței și reprezentate de persoana denunțătoare, astfel că inculpatul a pretins suma de 10.000 euro și pentru a susține oportunitatea încheierii contractului de asociere în fața Comitetului Creditorilor firmei aflate în insolvență. La data de 16 iulie 2013, inculpata a primit de la persoana denunțătoare suma de bani pretinsă de Predescu Gheorghe Sorin iar la data de 18 iulie 2013, [...]1 i-a remis efectiv lui Predescu Gheorghe Sorin suma de 10.000 euro și, cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante. (comunicatul nr. 683/VIII/3 din 18 iulie 2013)“, se mai arată în rechizitoriul DNA.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
 Ancheta DNA
 Cum ar fi primit mită cei doi inspectori de la ANAF Constanța, Mihai Bușu și Stere Anagnoste (DOCUMENT)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Termene.ro 213 firme radiate în Constanța în luna noiembrie

15 Dec 2021 313

Asociată cu Arhiepiscopia Tomisului Integra Wood SBS SRL va fi radiată din Registrul Comerţului

30 Nov 2021 755

Oficial! Vinum Capidava SRL, firma care administrează Crama Darie, cere să intre în insolvență!

13 Nov 2021 1600

Lista completă! Judecătorii au decis! Mai multe firme din Constanța vor fi radiate din Registrul Comerţului

10 Nov 2021 2858

Se cere insolvența Prahova Estival 2002 SA, deținută de frații Micula

08 Nov 2021 920

Societatea controlată de Consiliul Local Constanta Confort Urban SRL cere insolvența Pico Rent SRL, care a administrat cinci parcări în Mamaia

29 Oct 2021 1091

Precious House SRL, din Sibiu, vrea insolvența Maurer Imobiliare Constanţa

29 Oct 2021 2146

Oficial! Luv Team SRL intră în insolvență! Pierderi importante

25 Oct 2021 2350

Cum a intrat în insolvență Heracris Investment SRL. Printre foștii asociați, un fost deputat PSD de Constanța și un fost primar din județ (document)

22 Oct 2021 788

Termene.ro, o platformă de inteligență în afaceri Informații actualizate despre firmele din Constanța

21 Oct 2021 713

Amânare de pronunțare în dosarul privind falimentul NKC Magnetism Construct SRL

21 Oct 2021 818

Fostul administrator, condamnat cu executare! Radiografia completă a falimentului NKC Magnetism Construct, firma Florinei Cristache, noul director al DJST Constanța (documente)

20 Oct 2021 2615

Cum a intrat în faliment RBT Taxi Constanța SRL! (document)

06 Oct 2021 1870

De Ferestre Concept SRL, din Constanța, și Euronav Trade SRL, din Mangalia, cer să intre în insolvență

01 Oct 2021 763

„Echipa este în continuare a orașului Mangalia!“ Ce datorii are Asociația Fotbal Club Unirea Constanța, recent intrată în insolvență

28 Sep 2021 1534