Prejudiciu estimat la 33 de milioane de lei Un constănțean, vizat de ancheta procurorilor bucureșteni! (SURSE)

Percheziții în desfășurare. Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

Un constănțean este vizat de ancheta desfășurată de Parchetul de pe lângă Tribunalul București privind un prejudiciu de circa 33 de milioane de lei!

Este vorba despre dosarul polițiștilor de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, coordonați de procurorii bucureșteni.

Surse judiciare au declarat, pentru ZIUA de Constanța, că una dintre persoanele cercetate în dosar este din Constanța.

Pe de altă parte, au spus aceleași surse, niciuna dintre firmele vizate de ancheta procurorilor nu este din Constanța.

Amintim, cinci mandate de percheziție domiciliară au fost puse în executare astăzi, 6 iulie 2022, de către polițiștii bucureșteni.

Perchezițiile s-au desfășurat în municipiul București și județele Giurgiu și Constanța, la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți, precum și la locuințele persoanelor bănuite, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

În prezent, audierile în dosar sunt în plină desfășurare.

Potrivit IGPR, din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi înregistrat în evidențele contabile ale societăților pe care le controlau, în mod direct ori prin interpuși, operațiuni fictive, care ar fi atestat aprovizionarea cu materiale feroase și neferoase, în scopul justificării livrărilor către procesatorii finali, activitate ilicită care ar fi condus la prejudicierea bugetului de stat cu 33 de milioane de lei.


Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.


La acțiune participă polițiști din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice -  I.G.P.R., cu sprijinul Institutului Național de Criminalistică.

PRECIZĂRI

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DIICOT 10 persoane trimise în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat și evaziune fiscală în formă continuată

27 Nov 2022 862

Percheziții în mai multe județe din țară la persoane suspectate de trafic de droguri. 10 persoane, arestate preventiv(GALERIE FOTO)

26 Nov 2022 569

Percheziții la persoane bănuite de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Un cetățean britanic, reținut

25 Nov 2022 830

DIICOT „lansează bomba“ după perchezițiile de la Constanța! Zeci de persoane duse la arestare (VIDEO)

24 Nov 2022 1269

DNA „lansează bomba“! Peste 160 de percheziții în șapte județe și în București

23 Nov 2022 657

Percheziții în mai multe județe din țară, printre care și Constanța. Vizați, suspecți de șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal și lovire (VIDEO)

23 Nov 2022 753

Afaceri penale cu certificate de deces! Patru persoane, printre care și un medic, reținute de polițiști

19 Nov 2022 905

Persoane suspectate de trafic de persoane trimise în judecată de procurorii DIICOT. Victimele, recrutate prin metoda loverboy

19 Nov 2022 576

MAI De la începerea conflictului din Ucraina, 4.391 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România

17 Nov 2022 398

UPDATE. LISTĂ Percheziții la baza NATO de la Kogălniceanu! Opt militari români, reținuți pentru furt de combustibil (VIDEO+FOTO)

16 Nov 2022 1873

Percheziții în București și mai multe județe din țară. Vizate persoane bănuite de înșelăciune. Printre suspecți ar fi maneliști

15 Nov 2022 587

80 de percheziții în această dimineață! Cine sunt cei vizați (FOTO+VIDEO)

14 Nov 2022 984

MAI Intervenții în ultimele 24 de ore. Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 139 de autori de infracțiuni

12 Nov 2022 480

Făcea comerț prin intermediul firmelor de curierat Percheziții la domiciliul unui cetățean italian. Ce au descoperit polițiștii (FOTO)

12 Nov 2022 1586

Percheziții în județul Constanța într-un dosar de cerșetorie și trafic de minori. Victimele, exploatate în municipiul Mangalia și stațiunile Neptun, Jupiter și Venus

11 Nov 2022 704