Prejudiciu estimat la 33 de milioane de lei Un constănțean, vizat de ancheta procurorilor bucureșteni! (SURSE)

Percheziții în desfășurare. Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

Un constănțean este vizat de ancheta desfășurată de Parchetul de pe lângă Tribunalul București privind un prejudiciu de circa 33 de milioane de lei!

Este vorba despre dosarul polițiștilor de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, coordonați de procurorii bucureșteni.

Surse judiciare au declarat, pentru ZIUA de Constanța, că una dintre persoanele cercetate în dosar este din Constanța.

Pe de altă parte, au spus aceleași surse, niciuna dintre firmele vizate de ancheta procurorilor nu este din Constanța.

Amintim, cinci mandate de percheziție domiciliară au fost puse în executare astăzi, 6 iulie 2022, de către polițiștii bucureșteni.

Perchezițiile s-au desfășurat în municipiul București și județele Giurgiu și Constanța, la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți, precum și la locuințele persoanelor bănuite, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

În prezent, audierile în dosar sunt în plină desfășurare.

Potrivit IGPR, din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi înregistrat în evidențele contabile ale societăților pe care le controlau, în mod direct ori prin interpuși, operațiuni fictive, care ar fi atestat aprovizionarea cu materiale feroase și neferoase, în scopul justificării livrărilor către procesatorii finali, activitate ilicită care ar fi condus la prejudicierea bugetului de stat cu 33 de milioane de lei.


Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.


La acțiune participă polițiști din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice -  I.G.P.R., cu sprijinul Institutului Național de Criminalistică.

PRECIZĂRI

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial Parchetul European, ample percheziții în Constanța și Galați. Ar fi vizați angajați ai ANR și ai Administrației Dunării

27 Mar 2024 832

IPJ Constanța Percheziții în opt dosare penale de furt calificat. Constatările polițiștilor (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 536

VIDEOProcurorii DIICOT cutremură țara! Se fac zeci de percheziții, inclusiv la Constanța!

26 Mar 2024 791

Falși polițiști trimiși în judecată la Constanța! Percheziție „la mișto“

25 Mar 2024 547

UPDATE. Persoane reținute de DIICOT Constanța pentru trafic internațional de droguri (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1333

Cinci suspecți reținuți pentru camătă și șantaj! Polițiștii BCCO Constanța au participat la descinderi (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 680

Procurorii DNA la sediul CJ Averea și interesele lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași! (DOCUMENT)

21 Mar 2024 6949

Procurorii DNA Constanța efectuează percheziții la Consiliul Județean Călărași!

21 Mar 2024 783

UPDATE Percheziții DNA la Primăria Capitalei!

15 Mar 2024 469

Percheziții în București și trei județe din țară! Președintele FC Rapid, Daniel Niculae, adus la audieri

14 Mar 2024 530

Percheziții într-un caz de corupție și fals! Bănuiții sunt cercetați pentru însușirea nelegală a unor bunuri imobile, aparținând unor persoane decedate

13 Mar 2024 624

Percheziții în Arad într-un dosar al Parchetului European de fraudă de 3 milioane de euro

13 Mar 2024 513

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, este așteptat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța

13 Mar 2024 547

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1308

Constanța Avocatul uneia dintre pacientele medicului suspectat de vătămare corporală - „Clienta mea s-a ales cu o infecție gravă după intervenția chirurgicală“ (VIDEO)

12 Mar 2024 1445