Prejudiciul este imens! Tribunalul Constanța a închis un dosar penal de evaziune. Faptele s-au prescris

  • Potrivit datelor furnizate de portalul confidas.ro, SC Dani -Ar Lux SRL este radiată.
  • Vrajitorul.eu informează că SC Dani-Ar Lux SRL a fost fondată de Arina Mertea, asociat unic, în baza cererii nr. 13168 din data de 19 iulie 2006. Firma avea sediul pe strada Dispensarului și iar obiectul de activitate îl reprezenta „activități de consultanță pentru afaceri și management“.

Trimiși în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru evaziune fiscală și complicitate la evziune fiscală, Andrei Paul Rusu, zis Chelie, și Ion Sîrbu au fost achitați. Încetarea procesului penal cu privire la cei doi inculpați a fost luată ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale. Totuși, Tribunalul Constanța i-a obligat, în solidar, pe cei doi inculpaţi la plata sumei de aproximativ două milioane de lei, cu titlu de despăgubiri civile, către partea civilă Ministerul Finanţelor Publice - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa.
 
Faptele ar fi avut loc aproape de finele anului 2016. 
 
La data de 17 mai 2018, Tribunalul Constanța a constatat competenţa şi legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.2300/P/2011 din data de 08 februarie 2018 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa , privindu-i pe inculpaţii: Rusu Andrei Paul- zis Chelie - trimis în judecată pentru săvârşirea, în concurs real, a infracţiunilor de evaziune fiscală, și Sîrbu Ion- trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii continuate de evaziune fiscală.
 
Tot atunci, Tribunalul Constanța a dispus începerea judecăţii cauzei
 
Zilele trecute, Tribunalul a dispus încetarea procesului penal cu privire la inculpatul Rusu Andrei Paul privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale.
 
De asemenea, magistrații au dispus încetarea procesului penal cu privire la inculpatul inculpatul Sîrbu Ion privind săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale.
 
Totuși, juecătorii constănțeni au admis, în parte, acţiunea civilă formulată de partea civilă Ministerul Finanţelor Publice - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa.
 
Pe cale de consecință, Tribunalul Constanța i-a obligat, în solidar, inculpaţii Rusu Andrei Paul şi Sîrbu Ion, la plata sumei de 1.960.661,73 lei (din care 896.302,50 lei reprezentând TVA și 1.064.359,22 lei impozit pe profit), cu titlu de despăgubiri civile, la care se adaugă accesoriile bugetare calculate până la data plăţii efective a debitului principal, către partea civilă Ministerul Finanţelor Publice - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa.

 
În continuare, Tribunalul a respinge restul pretenţiilor civile ca nefondate, însă a instituit măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile, conturi bancare şi cutii de valori aparţinând inculpaţilor Rusu Andrei Paul și Sîrbu Ion pentru repararea pagubei produse până la concurenţa sumelor stabilite de instanţă.
 

„Dispune desfiinţarea totală a înscrisurilor, care au fost utilizate de către inculpaţii Rusu Andrei Paul şi Sîrbu Ion în derularea activităţii infracţionale, respectiv:
 
a) contractul de comodat din data de 03.08.2006, pretins încheiat între SC „Dani-Ar Lux” SRL Constanţa şi numitul Tair Ismail, în baza căruia sediul social al societăţii a fost stabilit în mod fictiv la adresa din municipiul Constanţa, str. Ion Raţiu (…) jud. Constanţa.
 
b) cele 41 de borderouri de achiziţie cereale întocmite şi utilizate în perioada 05.09. – 14.10.2006, în valoare totală de 6.615.930,98 lei, prin care se atesta în mod fictiv achiziţionarea de seminţe de floarea-soarelui şi grâu de la producători agricoli particulari şi în baza cărora inculpatul Rusu Andrei Paul a retras în numerar, din contul bancar al SC „Dani-Ar Lux” SRL Constanţa, suma de bani mai sus menţionată.
 
c) toate înscrisurile avute în vedere cu ocazia emiterii încheierii nr. 24379 din data de 02.11.2006 a reprezentanţilor Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în baza căreia au fost înscrise în registrul comerţului menţiunile privind preluarea de către suspecta Tiba (fostă Onofrei) Nela a calităţii de asociat unic şi a funcţiei de administrator al SC „Dani-Ar Lux” SRL Constanţa“, se mai arată în decizia Tribunalului Constanța.
 
Potrivit datelor furnizate de portalul confidas.ro, SC Dani-Ar Lux SRL este radiată.
 
Potrivit datelor furnizate de portalul Vrajitorul.eu, SC Dani-Ar Lux SRL a fost fondată de Arina Mertea, asociat unic, în baza cererii nr. 13168 din data de 19 iulie 2006. Firma avea sediul pe strada Dispensarului și iar obiectul de activitate îl reprezenta „activități de consultanță pentru afaceri și management“.
 
Sursa documenare: Vrajitorul.eu, portalul instanțelor de judecată și Confidas
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
NUP pentru doi comisari ai Gărzii Financiare
Evaziune cu fier vechi. Afacerist italian condamnat la Constanța. Judecătorii și-au motivat decizia


Virgil Dulea, de la casa de amanet Garant, victorie în instanță. Decizia nu este definitivă
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat este de 420.000 de lei (FOTO)

24 May 2024 803

Justiție Constanța Oiţă Bucur Valentin Viorel și Dogărescu Nicoleta, trimiși în judecată!

17 May 2024 809

Constanța Ce spune premierul Marcel Ciolacu despre legea privind dezincriminarea evaziunii fiscale sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit

11 May 2024 828

Este oficial Evaziunea fiscală sub un milion de euro nu va mai fi pedepsită cu închisoarea dacă se achită prejudiciul plus o taxă de penalizare

10 May 2024 573

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1655

Percheziții în Constanța! Procurorii acuză - evaziune fiscală în domeniul construcțiilor clădirilor rezidențiale și nerezidențiale

07 Mar 2024 658

Percheziții în județul Constanța într-un caz de evaziune fiscală. Prejudiciul este de peste 1.800.000 de lei

07 Mar 2024 771

Prescripție Tribunalul Constanța a încetat procesul față de Pufleanu Dumitru și Ian Prod 2000 SRL! Dosarul, în apel

18 Jan 2024 1372

Premierul Ciolacu, despre proiectul privind consolidarea capacităţii de combatere a evaziunii fiscale - „Nu iese nimeni din nicio închisoare, pentru că nicio lege nu este retroactivă“

20 Dec 2023 811

Cercetat penal, pentru evaziune fiscală. Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna a pus sechestru pe bunuri

22 Nov 2023 1070

Patru mandate de percheziție, în București și Mehedinți. Cauza, evaziunea fiscală

22 Nov 2023 802

Percheziții la Constanța pentru evaziune fiscală. Declarații ale oficialilor

17 Nov 2023 979

11 percheziții în Tulcea, pentru evaziune fiscală și spălare de bani

16 Nov 2023 1083

Descinderi în mai multe județe, printre care și Constanța într-un dosar de evaziune fiscală! Prejudiciul, peste 10 milioane de lei

16 Nov 2023 938

Administratorul unei firme din Sibiu, cercetat pentru evaziune fiscală! Ce au stabilit procurorii

14 Nov 2023 1048