Prejudiciul este imens! Tribunalul Constanța a închis un dosar penal de evaziune. Faptele s-au prescris

  • Potrivit datelor furnizate de portalul confidas.ro, SC Dani -Ar Lux SRL este radiată.
  • Vrajitorul.eu informează că SC Dani-Ar Lux SRL a fost fondată de Arina Mertea, asociat unic, în baza cererii nr. 13168 din data de 19 iulie 2006. Firma avea sediul pe strada Dispensarului și iar obiectul de activitate îl reprezenta „activități de consultanță pentru afaceri și management“.

Trimiși în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru evaziune fiscală și complicitate la evziune fiscală, Andrei Paul Rusu, zis Chelie, și Ion Sîrbu au fost achitați. Încetarea procesului penal cu privire la cei doi inculpați a fost luată ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale. Totuși, Tribunalul Constanța i-a obligat, în solidar, pe cei doi inculpaţi la plata sumei de aproximativ două milioane de lei, cu titlu de despăgubiri civile, către partea civilă Ministerul Finanţelor Publice - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa.
 
Faptele ar fi avut loc aproape de finele anului 2016. 
 
La data de 17 mai 2018, Tribunalul Constanța a constatat competenţa şi legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.2300/P/2011 din data de 08 februarie 2018 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa , privindu-i pe inculpaţii: Rusu Andrei Paul- zis Chelie - trimis în judecată pentru săvârşirea, în concurs real, a infracţiunilor de evaziune fiscală, și Sîrbu Ion- trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii continuate de evaziune fiscală.
 
Tot atunci, Tribunalul Constanța a dispus începerea judecăţii cauzei
 
Zilele trecute, Tribunalul a dispus încetarea procesului penal cu privire la inculpatul Rusu Andrei Paul privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale.
 
De asemenea, magistrații au dispus încetarea procesului penal cu privire la inculpatul inculpatul Sîrbu Ion privind săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale.
 
Totuși, juecătorii constănțeni au admis, în parte, acţiunea civilă formulată de partea civilă Ministerul Finanţelor Publice - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa.
 
Pe cale de consecință, Tribunalul Constanța i-a obligat, în solidar, inculpaţii Rusu Andrei Paul şi Sîrbu Ion, la plata sumei de 1.960.661,73 lei (din care 896.302,50 lei reprezentând TVA și 1.064.359,22 lei impozit pe profit), cu titlu de despăgubiri civile, la care se adaugă accesoriile bugetare calculate până la data plăţii efective a debitului principal, către partea civilă Ministerul Finanţelor Publice - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa.

 
În continuare, Tribunalul a respinge restul pretenţiilor civile ca nefondate, însă a instituit măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile, conturi bancare şi cutii de valori aparţinând inculpaţilor Rusu Andrei Paul și Sîrbu Ion pentru repararea pagubei produse până la concurenţa sumelor stabilite de instanţă.
 

„Dispune desfiinţarea totală a înscrisurilor, care au fost utilizate de către inculpaţii Rusu Andrei Paul şi Sîrbu Ion în derularea activităţii infracţionale, respectiv:
 
a) contractul de comodat din data de 03.08.2006, pretins încheiat între SC „Dani-Ar Lux” SRL Constanţa şi numitul Tair Ismail, în baza căruia sediul social al societăţii a fost stabilit în mod fictiv la adresa din municipiul Constanţa, str. Ion Raţiu (…) jud. Constanţa.
 
b) cele 41 de borderouri de achiziţie cereale întocmite şi utilizate în perioada 05.09. – 14.10.2006, în valoare totală de 6.615.930,98 lei, prin care se atesta în mod fictiv achiziţionarea de seminţe de floarea-soarelui şi grâu de la producători agricoli particulari şi în baza cărora inculpatul Rusu Andrei Paul a retras în numerar, din contul bancar al SC „Dani-Ar Lux” SRL Constanţa, suma de bani mai sus menţionată.
 
c) toate înscrisurile avute în vedere cu ocazia emiterii încheierii nr. 24379 din data de 02.11.2006 a reprezentanţilor Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în baza căreia au fost înscrise în registrul comerţului menţiunile privind preluarea de către suspecta Tiba (fostă Onofrei) Nela a calităţii de asociat unic şi a funcţiei de administrator al SC „Dani-Ar Lux” SRL Constanţa“, se mai arată în decizia Tribunalului Constanța.
 
Potrivit datelor furnizate de portalul confidas.ro, SC Dani-Ar Lux SRL este radiată.
 
Potrivit datelor furnizate de portalul Vrajitorul.eu, SC Dani-Ar Lux SRL a fost fondată de Arina Mertea, asociat unic, în baza cererii nr. 13168 din data de 19 iulie 2006. Firma avea sediul pe strada Dispensarului și iar obiectul de activitate îl reprezenta „activități de consultanță pentru afaceri și management“.
 
Sursa documenare: Vrajitorul.eu, portalul instanțelor de judecată și Confidas
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
NUP pentru doi comisari ai Gărzii Financiare
Evaziune cu fier vechi. Afacerist italian condamnat la Constanța. Judecătorii și-au motivat decizia


Virgil Dulea, de la casa de amanet Garant, victorie în instanță. Decizia nu este definitivă
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procurorii din Constanța acuză - evaziune fiscală la Maredi Kids SRL!

08 Jun 2021 1407

Evaziune fiscală Ce au descoperi oamenii legii într-un automărfar, la frontiera Vama Veche

02 Jun 2021 843

Bărbat, încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă pentru evaziune fiscală

29 Apr 2021 758

Virgil Dulea, de la casa de amanet Garant, victorie în instanță. Decizia nu este definitivă

23 Apr 2021 1145

NUP pentru doi comisari ai Gărzii Financiare Evaziune cu fier vechi. Afacerist italian condamnat la Constanța. Judecătorii și-au motivat decizia

22 Apr 2021 1057

Afaceristul italian Paris Stelio, condamnat la Constanța pentru evaziune fiscală. Ce sumă trebuie să încaseze Statul Român

08 Apr 2021 763

Grupări specializate în evaziune fiscală, destructurate. La ce sumă se ridică prejudiciul

17 Mar 2021 703

Poluare prin evacuare de deșeuri Procurorii din Mureș fac azi aproape 200 de percheziții. Mascații au venit și în Constanța

04 Mar 2021 937

Tribunalul Constanța, șapte ani de închisoare pentru evaziune fiscală

12 Feb 2021 1377

Percheziții și în Constanța, într-un dosar de evaziune. Prejudiciu de aproape 30 de milioane de lei

21 Dec 2020 1555

Tulcea Comerțul ilicit, în atenția polițiștilor. Au fost aplicate amenzi

05 Oct 2020 779

Doi bucureșteni, trimiși în judecată pentru evaziune fiscală

08 Sep 2020 650

Percheziții în Constanța pentru combaterea evaziunii fiscale

19 Aug 2020 857

DIICOT Intervenție de amploare pentru destructurarea unui grup specializat în evaziune fiscală și spălare de bani

28 Jul 2020 777

Percheziții în mai multe județe Persoane acuzate de evaziune fiscală

21 Jul 2020 1015