Premieră! Elevul unui liceu din Constanţa a fost pedepsit pentru că percepea colegilor „taxă de şmecher“

Un tânăr de 15 ani, elev în clasa a IX-a din cadrul unui liceu din Constanţa, a fost pedepsit de magistraţii Judecătoriei Constanţa pentru că cerea colegilor „taxă de şmecher“! Decizia Judecătoriei Constanţa nu este una definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa. Inculpatul a mai fost acuzat de lovire sau alte violenţe, ameninţare şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, însă faţă de aceste infracţiuni magistraţii primei instanţe au încetat procesul penal ca urmare a retragerii plângerilor prealabile.  
 
Dosarul a fost instrumentat de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Cercetările au pornit aproape de finele anului 2017, când la Secţia 5 de Poliţie din Constanţa s-a prezentat o femeie însoţită de copilul ei. Aceasta a formulat plângere penală împotriva unui elev, coleg de clasă cu fiul său, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.
 
Mergând mai departe cu ancheta, magistraţii au descoperit că cel vizat de plângerea penală percepea colegilor o taxă de protecţie, sau cum chiar el o numea „taxă de şmecher“. Printre victime erau elevi care locuiesc în cămin, dar şi elevi ai şcolii.
 
Inculpatul a fost trimis în judecată la finele lunii decembrie 2017. În primă instanţă, Judecătoria Constanţa a încetat procesul penal ca urmare a retragerii plângerilor prealabile pentru lovire sau alte violenţe, ameninţare şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Cu toate acestea, pentru infracţiunea de şantaj, faţă de inculpat a fost aplicată măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie, pe o perioadă de trei ani.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa nu este una definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa. 
 
Ieri, Curtea de Apel a aplicat faţă de inculpat măsura educativă neprivativă de libertate a „asistării zilnice” pe o durată de şase luni pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.