Premieră în istoria recentă a sportului constănţean! Arbitrul Marian Carson, bătut la meciul CSO Ovidiu - CS Eforie. Iată condamnările definitive!


Curtea de Apel Constanţa a anunţat ieri decizia finală în dosarul în care arbitrul Marian Carson a fost bătut cu bestialitate în timpul partidei CSO Ovidiu - CS Eforie, disputată pe 3 mai 2014, în etapa a patra a turneului play-off al Ligii a 4-a a judeţului Constanţa. Decizia de ieri a judecătorilor reprezintă o premieră în istoria recentă a sportului constănţean!

Confruntarea a fost arbitrată de Marian Carson, care, în repriza a doua, a fost lovit de mai multe persoane. Violenţele au debutat în minutul 73, la scorul de 2-1 în favoarea oaspeţilor. Arbitrul, care, printre altele, s-a ales cu fractură de piramidă nazală, a fost transportat cu salvarea la spital, ulterior fiind operat. Asociaţia Judeţeană de Fotbal Constanţa a judecat cazul şi a dat sancţiuni.


Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, magistraţii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi inculpaţi (un fotbalist şi un spectator), ambii fiind suspectaţi de loviri sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.


Instanţa a reţinut că, la data de 3 mai 2014, între orele 14:00-16:00, pe stadionul din oraşul Ovidiu, s-a desfăşurat meciul de fotbal dintre echipele C.S.O. Ovidiu şi C.S Eforie, meci ce a fost arbitrat de către persoana vătămată, respectiv arbitrul central Marian Carson.


În timpul celei de-a doua reprize, în jurul minutului 68, arbitrul central Marian Carson a acordat o lovitură liberă în favoarea echipei C.S Eforie, ocazie cu care un jucător al echipei C.S.O. Ovidiu, a protestat vehement, fapt ce l-a determinat pe arbitrul să îi acorde cartonaş galben şi ulterior cartonaş roşu, întrucât a adresat injurii arbitrului, fiind eliminat de pe teren.


În urma deciziei de joc luată, în jurul arbitrului s-a creat o îmbulzeală formată din membrii echipei C.S.O. Ovidiu, care s-au simţit dezavantajaţi de decizia luată de arbitru, totodată mai mulţi spectatori escaladând gardul şi intrând pe stadion, pentru a protesta decizia luată de persoana vătămată. Îmbulzeala creată a culminat în momentul în care arbitrul a fost agresat fizic de mai multe dintre persoanele adunate în jurul său, fiind lovit cu pumnii şi cu picioarele, provocându-i sângerări nazale.



În urma incidentului, meciul de fotbal a fost oprit, persoana vătămată fiind transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a primit îngrijiri medicale de specialitate. Totodată, incidentul a fost semnalat si la 112, o patrulă de poliţie deplasându-se la faţa locului.



Ulterior cercetărilor specifice, prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, magistraţii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi inculpaţi (un fotbalist şi un suporter), ambii fiind suspectaţi de loviri sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Potrivit arbitrului, unul dintre inculpaţi a jucat în meciul cu pricina, ca fotbalist la CSO Ovidiu. Individul a fost condamnat la un an şi două luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe şi pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice. Instanţa i-a interzis inculpatului ca pedeapsă complementară pe o durată de doi ani dreptul de acces pe orice stadion din România pe care se organizează manifestări / competiţii sportive, pedeapsă ce se va executa după executarea pedepsei închisorii. Fotbalistul a fost obligat şi la muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei / Consiliul Local Ovidiu pe o perioadă de 60 de zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această activitate.


Cel de-al doilea inculpat, suporterul, a luat trei ani şi cinci luni de închisoare cu executare.


Decizia de ieri este definitivă.


Judecătorii au admis în parte acţiunea civilă formulată de către partea civilă Marian Carson şi au dispus obligarea inculpaţilor în solidar la plata către acesta a sumei de 20.000 de lei, cu titlu de daune morale.


Citeşte şi:

Vor fi acţionaţi şi în instanţă Fotbaliştii care l-au lovit pe arbitrul Marian Carson au fost suspendaţi câte doi ani şi amendaţi

„Au dat în mine ca într-un animal“ Arbitrul Marian Carson, operat după bătaia primită la un meci jucat la Ovidiu​
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Arbitrul constănțean de fotbal Claudiu Marcu a debutat ca central la un meci de Liga 1

21 Mar 2022 3414

Premieră în istoria sportului constănţean! Un fotbalist riscă să nu mai intre pe niciun stadion din România. Judecătorii şi-au motivat decizia!

11 Jun 2018 4185

Premieră în istoria recentă a sportului constănţean Arbitrul Marian Carson, bătut la meciul CSO Ovidiu - CS Eforie. Iată condamnările!

15 Mar 2018 16939

Naş e Bogdan Chiriţă, şeful Academiei Farul Arbitri şi oameni de fotbal au petrecut la botezul fetiţei lui Marian Carson (galerie foto)

14 May 2016 8009

Preşedintele Academiei Farul Bogdan Chiriţă va boteza copilul arbitrului Marian Carson (galerie foto)

15 Mar 2016 6586

Poze de nuntă inedite Mirele Marian Carson, portar pe stadionul „Farul“. Penalty-uri a bătut mireasa (galerie foto)

03 Sep 2015 8981

Naşul şi finul au dansat „Macarena“ Mihai Trăistariu, apariţie surpriză la nunta arbitrului Marian Carson (video)

25 Aug 2015 9066

Naş e Bogdan Chiriţă, managerul Farul 2010 Arbitrul Marian Carson s-a căsătorit la Fălciu, într-o zi specială din an (galerie foto)

08 Jan 2015 8062

Cursuri în Bucureşti pentru arbitrii Florin Iacob, Erchian Ionus şi Marian Carson, din Constanţa

03 Nov 2014 4475

Arbitrul Marian Carson a ratat la mustaţă accederea în lotul Ligii a III-a şi face contestaţie

15 May 2014 3231

Vor fi acţionaţi şi în instanţă Fotbaliştii care l-au lovit pe arbitrul Marian Carson au fost suspendaţi câte doi ani şi amendaţi

10 May 2014 2456

Deciziile luate de Comisia de Disciplină a AJF Constanţa în cazul bătăii de la Ovidiu

09 May 2014 3228

„Au dat în mine ca într-un animal“ Arbitrul Marian Carson, operat după bătaia primită la un meci jucat la Ovidiu

05 May 2014 5406

Lovit cu sălbăticie la Ovidiu Arbitrul Marian Carson a fost operat

03 May 2014 3359

Mărturiile arbitrilor, după bătaia de la Ovidiu „Au dat și cu pumnii, și cu picioarele. Avea amețeli, l-am întins pe pământ”

03 May 2014 6132