Premieră în justiția din Constanța! Trei luni de închisoare pentru continuarea unor lucrări la un balcon fără autorizație de construire

  • Judecătoria Constanța a dispus condamnarea unei femei din Constanța la pedeapsa de trei luni de închisoare, pentru infracţiunea de continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestor de către organele de control competente.
 
Instanța a amânat aplicarea pedepsei de trei luni de închisoare în termenul de supraveghere de doi ani calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti.
 
Pe durata termenului de supraveghere inculpata trebuie să respecte următoarele masuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune la datele fixate de acesta, b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, c) să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei și orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum și întoarcerea, d) să comunice schimbarea locului de muncă, e) să comunice informaţii și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.
 
Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată.
 
În prezent, dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța.
 
Femeia a fost trimisă în judecată în decembrie 2019.
 
Pe scurt, în actul de sesizare a instanței, procurorii au reținut că, în 2015, Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța întrucât inculpata a continuat lucrările de executare a unui balcon la adresa din Constanța (...), după ce s-a dispus oprirea lucrărilor de către organele de control potrivit legii.
 
Conform portal.just.ro, nu mai există un al dosar cu acest obiect pe rolul instanțelor din Constanța soluționat prin aplicarea unei pedepse asemănătoare.  

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

lex ambigua

19 Jan, 2021 20:59

Mazare e achitat ca a vandut terenuri ale statului prin falsificarea unor procese verbale de vecinatate cu plaja, nimeni nu e pus sub acuzare dintre cei ce au inchis ochii la asta, iar femeia asta e pedepsita ca doi ani sa sufere umilinta de a merge periodic la politie sa declare ca nu a fugit. Pentru ce? Ca a continuat lucrarile la un balcon fara autorizatie. Iar cei ce au continuat lucrarile la niste blocuri fara autorizatie au primit N.U.P.

Articole asemanatoare

Premieră în justiția din Dobrogea! Decizia aparține magistraților din Tulcea

07 Sep 2020 1728

Este pentru prima dată când în justiţia din Constanţa se ia o astfel de decizie. Vizată - o tragedie rutieră (galerie foto+video)

15 Sep 2018 7025

Istoria în Justiţie, scrisă la Constanţa! CSM a decis. Ultimul cuvânt îl va avea preşedintele României (document)

30 Apr 2018 6461

Premieră în Justiţia din Constanţa! Despăgubiri de aproape opt milioane de euro pentru infracţiuni din culpă

08 Sep 2017 4720

Mare atenţie unde vă parcaţi maşinile! Puteţi fi acuzaţi şi condamnaţi pentru ucidere din culpă! Caz concret la Constanţa

07 Sep 2017 8811

Condamnaţi pentru ucidere din culpă după o parcare neregulamentară Premieră în Justiţie! Decizia luată la Constanţa, analizată la Înalta Curte

28 Feb 2017 2511

Istoria în Justiţie, scrisă la Constanţa! Cum au fost condamnaţi pentru ucidere din culpă doi şoferi care şi-au parcat neregulamentar maşinile (document)

16 Jan 2017 9660

Premieră în justiţia din Constanţa! Doi şoferi care şi-au parcat neregulamentar maşinile, condamnaţi definitiv pentru ucidere din culpă

28 Nov 2016 50248

Exclusiv Premieră în Justiţia din Constanţa! Interceptări şi filaje SRI excluse de instanţă

13 May 2016 4333

Pentru prima dată în istoria Justiţiei din Constanţa Salonul de spital se transformă în sală de judecată, pentru Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)

15 Apr 2016 3347

Premiera in Romania Primul presedinte de consiliu judetean, demis in urma unei decizii ANI

11 Feb 2014 1907