Primar din județul Constanța, amenințat în primărie - „Poate își dau un cap în gură“. „Nu scapi tu, tot te împușc!“

Banderolă primar - Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanța 
 
  • Faptele - ultraj și tulburarea ordinii şi liniştii  publice – au fost săvârșite, după cum spun anchetatorii, chiar în sediul primăriei.
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat din localitate, (I.P.) acesta fiind acuzat de ultraj și tulburarea ordinii şi liniştii  publice. Partea vătămată în acest caz este Tudorel Gurgu, primarul ales al comunei Ciobanu, județul Constanța!   
 
Inculpatul este acuzat că, în timp ce se afla în sediul primăriei, ar fi proferat injurii și amenințări persoanei vatamate, în sensul că i-ar fi spus: „Poate își dau un cap în gură. Nu scapi tu, tot te împușc!“.
 
Recent, Judecătoria Constanța a decis condamnarea inculpatului la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 1.920 lei - fiind stabilite 160 de zile – amendă, cu suma corespunzătoare unei zile - amendă de 12 lei - pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.
 
Mai mult, inculpatul a fost condamnat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 1.440 lei - fiind stabilite 120 de zile – amendă, cu suma corespunzătoare unei zile - amendă de 12 lei - pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii si liniştii publice.
 
Instanța a contopit pedepsele aplicate de mai sus, şi i-a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1.920 lei, la care se adaugă o treime din totalul celorlalte pedepse cu amenda stabilite, respectiv 480 lei, inculpatul fiind obligat la pedeapsa amenzii rezultante în cuantum de 2.400 lei.
 
De precizat că persoana vătămată - Tudorel Gurgu, primarul ales al comunei Ciobanu, județul Constanța - nu s-a constituit parte civilă.
 
Decizia Judecătoria Hârşova a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Înalta Curte, decizie definitivă în cazul polițistului din Constanța mușcat de un bucureștean infectat cu HIV


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.