Primăria a dat în judecată Arhiepiscopia! Azi s-ar putea decide soarta Bisericii „Izvorul Tămăduirii“ din Tomis Nord!

 
  • În luna ianuarie, Decebal Făgădău, de acum fostul primar al municipiului Constanța, declara: „Cred că până la finele acestui mandat vom găsi o soluție, astfel încât biserica să fie relocată în condiții civilizate“.
  • La termenul trecut, dosarul a fost amânat azi, 29 septembrie, pentru a da posibilitatea Arhiepiscopiei Tomisului să îşi pregătească apărarea

Oficialii Primăriei Constanța se întâlnesc azi în instanță (mai pecis la Judecătoria Constanța) cu cei ai Arhiepiscopiei Tomisului, procesul vizând Biserica „Izvorul Tămăduirii“ din Tomis Nord, cunoscută drept biserica de pe trotuar!
 
Conform portalului instanțelor de judecată, pe data de 13 ianuarie, pe rolul Secției Civile a Judecătoriei Constanța a fost înregistrat dosarul cu numărul unic  (431/212/2020), cu obiect autorizare desființare lucrări (Legea 50/1991).
 
Termenul de azi este al treilea.
 
Primul termen a fost stabilit pentru data de 28 aprilie, când instanța investită cu soluționarea acestui proces, respectiv Judecătoria Constanța, a decis suspendarea cercetărilor specifice în baza decretelor 195/2020 şi 240/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României.
 
Ulterior, dosarul a fost amânat pentru data de 23 iunie, când procesul a fost stabilit pentru azi, 29 septembrie, pentru a da posibilitatea Arhiepiscopiei Tomisului să îşi pregătească apărarea.
 
După cum precizam și în edițiile anterioare, cu privire la acest dosar, fostul primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, declara, la jumătatea lunii ianuarie 2020, că sesizarea a fost făcută de un constănțean a făcut o sesizare la Direcția Poliție Locală.
 
Ulterior, conform atribuțiilor date de lege și de fișa postului, Poliția Locală a exercitat un control la toate bisericile din oraș.
 
„Tocmai pentru că nu îmi doresc să fiu cel care demolează biserici, ne-am adresat instanței, întrucât legea ne obligă să întreprind măsuri. Între timp, căutăm soluții pentru că Biserica „Izvorul Tămăduirii“ stă de foarte mulți ani în situația actuala și cu toate încercările noastre de a pune la dispoziție teren, de a găsi un echilibru între locuitori, enoriași și administrație, nu am ajuns până în momentul de față decât la litigii pe care nu îmi doresc să le continuăm. Împreună cu echipa mea și cu reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului, caut soluții de relocare a Bisericii „Izvorul Tămăduirii“. Până în acest moment, am avut întâlniri cu președinții asociațiilor de proprietari din zonă și cred că până la finele acestui mandat vom găsi o soluție, astfel încât biserica să fie relocată în condiții civilizate, în armonie cu aproape toată lumea. În schimb, vă asigur că în mandatul meu nu se va demola nicio biserică”, a mai declarat la vremea respectivă Decebal Făgădău.

 
De asemenea, fostul primarul a mai precizat că viitorul amplasament al bisericii aflată acum pe trotuar va fi în cartier, dar în niciun caz pe amplasamentul propus în urmă cu câțiva ani, cu toate că acolo au fost cheltuite sume consistente de către parohie pentru devierea conductelor.
 

Citește și
 
Soarta Bisericii „Izvorul Tămăduirii“ din Tomis Nord, la mâna instanţei de judecată. Primăria a dat în judecată Arhiepiscopia. Ce mesaj transmite primarul Făgădău

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vești din instanță. Este vizată Biserica „Izvorul Tămăduirii“ din Tomis Nord, cunoscută drept biserica de pe trotuar

26 Mar 2020 2583