Primăria Constanța, dată în judecată pentru un litigiu privind achizițiile publice. Sunt vizați dezinfectanții pentru școli

  • Gloria Market SRL a înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, secția de contencios-administrativ și fiscal dosarul nr. 3775/118/2023 având ca obiect un litigiu privind achizițiile publice
  • Pârât în dosar este Comisia de Evaluare din cadrul Primăriei Constanța. Gloria Market SRL solicită magistraților anularea actului și obligarea autorității contractante prin Comisia de Evaluare să emită un act împotriva comunicării 91787/10.05.2023
  • Este vorba despre licitația organizată de Primăria Constanța pentru dezinfectanții din școli, achiziție care a ajuns anul acesta pe masa Curții de Apel
  • Magistrații nu au stabilit deocamdată un termen în acest dosar
 
 
Gloria Market SRL a înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, secția de contencios-administrativ și fiscal dosarul nr. 3775/118/2023 având ca obiect un litigiu privind achizițiile publice.

Pârât în dosar este Comisia de Evaluare din cadrul Primăriei Constanța. Gloria Market SRL solicită magistraților anularea actului și obligarea autorității contractante prin Comisia de Evaluare să emită un act împotriva comunicării 91787/10.05.2023.

Este vorba despre licitația organizată de Primăria Constanța pentru dezinfectanții din școli, achiziție care a ajuns anul acesta pe masa Curții de Apel.
 
Magistrații nu au stabilit deocamdată un termen în acest dosar.
 
 
Licitația a fost contestată și la CNSC
 
Societatea MMTop Safe, desemnată inițial câștigătoare a lotului privind dezinfectanții, în urma licitației deschise, s-a adresat judecătorilor după ce Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a obligat Municipiul Constanța să reevalueze ofertele primite pentru acest lot. La mijloc este un contract estimat de autoritatea contractantă la 2.936.671,13 lei fără TVA, aceasta fiind valoarea estimată a Lotului 1 din cadrul procedurii, vizând Dezinfectant mâini pentru dispenser.

Prin decizia CNSC a fost admisă contestația la licitație formulată de un alt ofertant, respectiv Cleaning Logistic Distribution SRL.


Cazul a ajuns pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel, având indicativul de instanță 232/36/2023, după ce societatea câștigătoare, MMTop Safe, a contestat decizia de reevaluare a ofertelor.

În Decizia CNSC nr. 721/C9/478/30.03.2023, ce face acum obiectul dosarului de la Curtea de Apel, se arată că firma contestatoare Cleaning Logistic Distribution SRL a solicitat „anularea parțială a raportului procedurii nr. 30138/15.02.2023 aferent lotului 1, în ceea ce privește declararea ofertei depuse de MMTop Safe SRL drept admisibilă și câștigătoare, respectiv declararea ofertei Gloria Market SRL drept conformă și clasată pe locul II, anularea tuturor actelor subsecvente, inclusiv comunicările rezultatelor transmise ofertanților“.

De asemenea, prin aceeași contestație, Cleaning Logistic a mai cerut „obligarea autorității contractante la reevaluarea ofertelor MMTop Safe SRL și Gloria Market SRL și refacerea clasamentului ofertelor“, dar și obligarea autorității contractante la plata cheltuielilor ocazionate de soluționarea contestației.

La rândul său, SC MMTop Safe SRL a formulat cerere de intervenție accesorie, solicitând respingerea contestației.

Decizia CNSC

După analizarea contestației, CNSC a decis admiterea acesteia: „admite contestația formulată de Cleaning Logistic Distribution SRL, în contradictoriu cu Municipiul Constanța, și obligă autoritatea contractantă la anularea raportului procedurii nr. 30138/15.02.2023 și a procesului – verbal nr. 13149/20.01.2023 privind evaluarea finală a propunerii tehnice, în partea care privește ofertele depuse de MMTop Safe SRL și de Gloria Market SRL, pentru lotul 1, precum și comunicările transmise acestor ofertante și celorlalte care au fost declarate admisibile pentru acest lot“.

Astfel, CNSC „obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertelor depuse de MMTop Safe SRL și de Gloria Market SRL, pentru lotul 1, cu întocmirea unui nou raport al procedurii, în termen de cel mult 15 zile de la data primirii prezentei, cu respectarea celor din motivare, a documentației de atribuire și a prevederilor legale în vigoare“.

Municipiul Constanța a fost obligat la plata către Cleaning Logistic Distribution a sumei de 3.500 de lei, reprezentând onorariul avocatului.

CNSC a mai încuviințat în principiu cererea de intervenție formulată de MMTop Safe SRL pentru lotul 1 și apoi a respins-o.

Decizia a fost obligatorie pentru părți, dar putea fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare, ceea ce s-a și întâmplat, MMTop Safe adresându-se astfel instanței de judecată.
 

Despre MMTop Safe SRL

Societatea MMTop Safe a câștigat în primăvara 2021 contractul privind furnizarea materialelor de protecție necesare Primăriei Constanța.

Potrivit Confidas.ro, firma a fost înființată în februarie 2020 și are sediul social în Timișoara, Calea Sever Bocu, obiectul principal de activitate fiind reprezentat de comerț cu ridicata nespecializat.

Asociat unic și administrator este Ovidiu Gabriel Popa, al cărui nume se regăsește și în Totalbus Servcom SRL Bihor.

În 2021, numărul salariaților a rămas 0, profitul a fost peste 21.000 de lei, iar cifra de afaceri a depășit 540.000 de lei.

Conform Confidas.ro, compania MMTop Safe SRL a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 1.592.821,05 lei, iar printre autoritățile contractante se numără Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș, Căminul pentru Persoane Vârstnice Reșița, Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA, Comuna Banloc, Comuna Gottlob, dar și altele.

Despre Cleaning Logistic Distribution SRL
 
Cleaning Logistic Distribution a fost înființată în anul 2013 și are sediul social în București, strada Londra nr. 26, obiectul de activitate fiind reprezentat de comerțul cu ridicata al produselor chimice.

Asociat unic și administrator este Daniela Florența Tivig, care figurează și în Cleaning Logistic Service SRL.

În 2021, au fost 10 angajați, profitul a depășit 410.000 de lei, iar cifra de afaceri a fost peste 9,42 de milioane de lei.

Potrivit Confidas.ro, compania Cleaning Logistic Distribution SRL a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 52.233.625,80 de lei, iar printre autoritățile contractante s-au numărat Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza București, Autoritatea de Sănătate Publică a Județului Botoșani, Baza de Aprovizionare, Gospodărire și Reparații, dar și altele.

Despre Gloria Market SRL
 
Societatea a fost înființată în 2014, are sediul în Galați, localitatea Costi și are ca obiect principal de activitate comerț cu amănuntul al altor produse alimentare, în magazine specializate.
Potrivit www.termene.ro, cifra de afaceri raportată în 2022 a fost de 31.879.737 lei, cu un profit de 296.171 lei la un număr de 64 angajați în anul 2022.
Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu 14,31%. Asociații și administratorii firmei sunt: Yldirir Asil Yilmaz, Radu-Alexandru Dinu, Elena Danciu și Aura Crihana.
Potrivit www.confidas.ro, compania a încheiat 288 de contracte din achiziții publice în valoare de 1.200.994,23 lei.
 
 
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Licitația organizată de Primăria Constanța pentru dezinfectanții din școli, pe masa Curții de Apel. CNSC a obligat municipalitatea să reevalueze ofertele primite (DOCUMENT)

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a soluționat o contestație la o achiziție organizată de administrația Chițac. Ce măsuri a dictat Consiliul?
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Apel respins în procesul dintre Bestfoam SRL și Comisariatul Județean Constanța

18 Apr 2024 366

Curtea de Apel Constanța, protocol cu Inspectoratul Școlar Județean pentru educația juridică în școli! Elevii vor putea vizita instanțele de judecată

17 Apr 2024 507

Justiție Constanța Mega Instal Gaz Service SRL în conflict cu autoritățile locale din comuna Limanu. A fost stabilit un nou termen în dosar

16 Apr 2024 519

Justiție Constanța Termen stabilit în dosarul litigiului achizițiilor publice dintre Nav Maritim Consulting SRL și CNACN

16 Apr 2024 459

Greenpeace România cheamă în judecată ABADL și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină "Grigore Antipa"

15 Apr 2024 568

Soarta imobilului de la Brotăcei Maratonul proceselor Georgetei Tapangea vs. Primăria Constanța continuă. Ce au decis magistrații la ultimul termen?

14 Apr 2024 997

Magistrații au suspendat procesul intentat de Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist unui revoluționar din Constanța

12 Apr 2024 407

Condamnare pentru Monica Macovei, fost ministru al Justiției! 6 luni de închisoare cu suspendare la Judecătoria Mangalia

12 Apr 2024 714

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, achitat definitiv pentru ucidere din culpă

11 Apr 2024 748

Amânare în dosarul în care Prefectura Constanța a chemat în judecată firma Sofi Leader Invest SRL

10 Apr 2024 492

La toamnă se va lua o decizie în procesul dintre Prefectura Constanța și Stely Metal SRL

10 Apr 2024 390

Decizie în procesul dintre firma care administrează Cimitirul Municipal și Primăria Constanța

10 Apr 2024 529

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, accident aproape de Mangalia! Mâine, termen în dosarul civil

08 Apr 2024 519

Primarul din Corbu și-a dat în judecată contracandidatul de la Alianța Dreapta Unită!

31 Mar 2024 521

Wave House SRL câștigă, pe fond, procesul deschis de Prefectura Constanța. Este vizată o autorizație de construire

31 Mar 2024 455