Primăria Constanța, „mustrată“ din cauza camerelor video folosite de polițiștii locali! S-a ajuns la procesFoto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
 
  • UAT Municipiul Constanța a solicitat anularea unei decizii a ANSPDCP, în speță, Decizia nr. 3/04.01.2022.
  • „Inițial, a fost un avertisment cu un set de măsuri, poliția locală le-a implementat conform interpretării DPO aflat în contract cu primăria, ulterior autoritatea a considerat că nu ne-am conformat întocmai și au revenit cu decizia pe care o contestăm“, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța, pentru ZIUA de Constanța.
  • Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța la data de 25 ianuarie 2022, având indicativul 509/118/2022.
  • Până la soluționarea cauzei, utilizarea camerelor a fost sistată.
 
Proces important pe rolul Tribunalului Constanța, acolo unde Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanța a introdus o acțiune pentru anularea unei decizii a Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.
 
Concret, este vorba despre o cerere de anulare a unei decizii a ANSPDCP formulată de UAT Municipiul Constanța, în speță, Decizia nr. 3/04.01.2022.
 
Reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Municipiului Constanța au declarat, pentru ZIUA de Constanța, în legătură cu acest proces, faptul că decizia are legătură cu echipamentul polițiștilor locali.
 
„Este vorba despre camerele video la purtător, parte din echipamentul polițiștilor locali“, au explicat reprezentanții Primăriei Constanța.
 
„Avertisment cu set de măsuri“
 
În continuare, reprezentanții Primăriei Constanța au explicat că este vorba despre un avertisment aplicat de instituția pentru supravegherea prelucrării datelor cu caracter personal.
 

„Inițial, a fost un avertisment cu un set de măsuri, poliția locală le-a implementat conform interpretării DPO aflat în contract cu primăria, ulterior autoritatea a considerat că nu ne-am conformat întocmai și au revenit cu decizia pe care o contestăm“, au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța, pentru ZIUA de Constanța.
 
De asemenea, aceștia au mai precizat că până la soluționarea cauzei, utilizarea camerelor a fost sistată.

 
Cazul, recent înregistrat la Tribunal
 
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța la data de 25 ianuarie 2022, având indicativul 509/118/2022.
 
Părți în cauză sunt Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanța, în calitate de reclamant, și, respectiv, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de „anulare act administrativ Decizia nr. 3/04.01.2022“.
 
Până la acest moment, nu a fost stabilită încă data primei înfățișări, dosarul fiind în etapa procedurii prealabile stabilirii primului termen.
 
De asemenea, facem precizarea că, indiferent care va fi decizia Tribunalului Constanța, aceasta va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanța de către părțile ce se declară nemulțumite.
 
Sursa info: Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
„Îmbogățire fără justă cauză“, la intrare în Mamaia – spune Municipiul Constanța prin Primar! Cine sunt afaceriștii dați în judecată. Răspunsul instanței
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Inculpat din Dosarul Retrocedărilor din Constanța, la un pas de eliberare condiționată!

23 May 2022 379

Lemings SRL a câștigat un contract de promovare. Beneficiar este Primăria Constanța (Document)

23 May 2022 267

Provocare pentru participanții la evenimentul „Sport în Parc“ - Care este cel mai activ cartier din Constanța?

21 May 2022 631

Asfaltare de străzi și reabilitarea unității sanitare, în comuna constănțeană Ion Corvin. Ce firme și-au adjudecat contractele (DOCUMENTE)

21 May 2022 476

Niciun agent economic interesat să lucreze cu Primăria lui Chițac? Se caută elaborator pentru PUZ parcare supraetajată în zona Casa de Cultură

21 May 2022 926

Clădiri emblematice din Constanța puse în valoare prin sisteme de iluminat arhitectural. Cât ne costă distracția? (DOCUMENT)

21 May 2022 865

Dovi Import Export SRL desființează o construcție din centrul Constanței, în regim de urgență

21 May 2022 745

Marcostar Construct Stil SA modifică blocul de 7 etaje de pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța (GALERIE FOTO)

21 May 2022 1078

ZIUA-n amiaza mare Cristinel Dragomir, despre proasta gestionare a proiectelor Primăriei Constanța - „Trebuie stabilit ce vor oamenii, sunt banii lor”

21 May 2022 665

Ziua Constanței, celebrată printr-un spectacol în aer liber, „Scene din viața lui Constantin cel Mare“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 May 2022 1260

Asociația fondată de răposatul Gheorghe Oancea a câștigat contractul de salvamar și prim ajutor pe plajele din Constanța și Mamaia (DOCUMENT)

20 May 2022 1301

Sistemul de supraveghere video a obiectivelor aflate în administrarea Primăriei Constanța scos la licitație (document)

20 May 2022 519

Peste 14.500 de trasee au fost efectuate anul acesta cu bicicletele puse gratuit la dispoziție de Primăria Constanța

19 May 2022 433

Sediul primei firme care lega Constanţa de New York Au început lucrările la Casa Embiricos, din centrul istoric

19 May 2022 1087

Primăria Mihail Kogălniceanu informează cetățenii de organizarea evenimentului „Bursa generală a locurilor de muncă”

19 May 2022 353