Primăria Constanța, obligată în instanță să elibereze autorizația de rezervare pentru un loc de parcare. Procesul nu s-a terminat

  • Decizia a fost pronunțată de Tribunalul Constanța în dosarul cu numărul 3982/118/2020, în care instituția a fost acționată în instanță.
  • Reclamantul a solicitat „obligarea pârâtelor la eliberarea autorizației loc de parcare pentru locul de parcare nr.8 situat în municipiul Constanța, cartier Inel II, (...), iar în situația în care este ocupat pentru orice alt loc de parcare din vecinătate“.
  • Hotărârea Tribunalului Constanța poate fi atacată în recurs, în termen de 15 zile de la comunicare.
Primăria Municipiului Constanța a fost obligată, în primă instanță, să elibereze autorizația de rezervare a unui loc de parcare în cartierul Inel II pentru un locatar din zonă.
 
Decizia a fost pronunțată de Tribunalul Constanța în dosarul cu numărul 3982/118/2020, în care instituția a fost acționată în instanță.
 
În paralel, autoritățile locale pregătesc implementarea unui nou Regulament al parcărilor publice din Constanța.
 

Ce a solicitat reclamantul

 
Pentru a reveni la acțiune, se arată în Hotărârea nr. 1757/2020 a Tribunalului Constanța, citată pe Jurindex, că bărbatul a solicitat „obligarea pârâtelor la eliberarea autorizației loc de parcare pentru locul de parcare nr.8 situat în mun.Constanța, cartier Inel II, (...), iar în situația în care este ocupat pentru orice alt loc de parcare din vecinătate“, potrivit www.rolii.ro.
 
Conform sursei citate, în motivarea cererii de chemare în judecată, constănțeanul a arătat că a depus cerere pentru rezervare loc de parcare în fața blocului său pe platforma online „edirect.e-guvernare.ro“, atașând toate documentele solicitate.
 
Cererea a fost depusă în luna mai 2020, iar omul spune în ziua următoare solicitarea a fost acceptată, dar trecută în stadiul de cerere rezervare loc de parcare în așteptare.
 
În replică, reprezentanții primăriei au invocat excepția lipsei capacității de folosință și excepția lipsei calității procesuale, iar pe fondul cauzei au solicitat respingerea acțiunii.
 

Cerere anterioară pentru același loc

 
Potrivit Portalului Jurisprudenței, avocații municipalității au arătat că s-a mai formulat o cerere anterioară pentru acel loc de parcare, în anul 2019, de către o altă persoană.
 

„Aceasta, datorită stării de urgență și a celei de alertă datorată pandemiei de covid 19, nu–a prezentat pentru plata taxei aferente și ridicarea autorizației solicitate, procedura nefiind finalizată“, au explicat avocații, potrivit www.rolii.ro.
 
După analizarea actelor depuse la dosarul cauzei, judecătorii Tribunalului Constanța, în completul prezidat de magistratul Daniela Georgeta Bogdan, au decis respingerea excepțiilor invocate.

 
De asemenea, judecătorii au decis să admită acțiunea formulată de bărbatul din Constanța.
 

Cererea nu a fost soluționată în termen legal

 
Judecătorii au arătat în motivarea hotărârii faptul că „acest răspuns al pârâtelor (nr., potrivit căruia cererea ar fi în așteptare) probează faptul că nu a fost soluționată cererea reclamantului în termen legal (cerere în așteptare nu poate echivala cu soluționarea cererii)“.
 
Totodată, instanța a mai arătat că „refuzul de soluționare este unul nejustificat întrucât pentru acest loc nu a fost formulată decât o singură cerere anterioară (...) care din 2019 trebuia soluționată de angajații primăriei până în luna mai 2020 când reclamantul a formulat cerere“.
 
„Solicitanta (...) se putea prezenta la primărie după încetarea stării de urgență pentru a achita taxa sau pentru ridicarea autorizației de parcare sau putea achita online și i se putea transmite autorizația online sau prin poștă. Motivele invocate de pârâte prin întâmpinare pentru nesoluționarea cererii reclamantului sunt neîntemeiate, mai ales că la data formulării locul de parcare nr.8 figura vacant și nici la data judecării cauzei pârâtele nu au făcut dovada că s-ar fi fost ocupat acest loc de parcare“, se arată în Hotărârea nr. 1757/2020 a Tribunalului Constanța, citată pe www.rolii.ro.
 
În aceste condiții, instanța a obligat Primăria Constanța să elibereze autorizația pentru rezervarea locului de parcare solicitat.
 
De asemenea, instituția a fost obligată să îi achite omului și cheltuielile de judecată, în sumă de 50 de lei.
 
Hotărârea Tribunalului Constanța poate fi atacată în recurs, în termen de 15 zile de la comunicare.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): Arhiva ZIUA de Constanța

Citește și:

O întreagă parcare dintr-o zonă centrală a Constanței ar putea fi desființată! Hotărârea a fost luată în București
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afaceri Constanța Cât costă serviciile pentru mentenanța rețelelor de iluminat cumpărate de Primăria Ghindărești (DOCUMENTE)

28 Mar 2024 23

ZIUA LIVE De ce vrea Stelian Ion să-și ia revanșa în 2024!

28 Mar 2024 337

Cod galben de intensificări ale vântului la Constanța!

28 Mar 2024 408

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 384

Atribuiri Constanța Primăria Năvodari achiziționează urnă mobilă. Ce firmă o va furniza (DOCUMENT)

28 Mar 2024 309

Felicia Ovanesian strânge semnături pentru candidatura la Primăria Constanța - „Constănțeni, am nevoie de ajutorul vostru!”

28 Mar 2024 535

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 1542

Cât plătește administrația Chițac pentru conferințele Dilema de la Constanța (DOCUMENT)

27 Mar 2024 434

Cumpărări directe O firmă din Mureș va furniza tutori arbori pentru Primăria Constanța (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 336

Imobiliare Bucureștenii Floriștean și Chirănescu vor să construiască un bloc pe Bulevardul 1 Mai Vechi din Constanța. PUZ-ul a fost lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 501

Primăria Cumpăna, județul Constanța, dezvoltă un parc industrial în zona de vest

27 Mar 2024 490

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 2661

Construirea noului CET antrenează licitații după licitații. Primăria Constanța caută supervizori !

27 Mar 2024 394

Certificat de urbanism, emis de Primăria Constanța Un bloc de două etaje, edificat Holiday Beach SRL pe bulevardul Aurel Vlaicu

27 Mar 2024 435

Primăria Constanța „Steagul României a fluturat pe străzile din Fort Lauderdale!”

27 Mar 2024 421