Primăria Constanța, „urecheată“ pentru camerele de supraveghere ale polițiștilor locali. Final de proces

  • În speță, este vorba despre o cerere de anulare a unei decizii a ANSPDCP formulată de UAT Municipiul Constanța, mai exact, Decizia nr. 3/04.01.2022.
  • „Este vorba despre camerele video la purtător, parte din echipamentul polițiștilor locali“, au explicat reprezentanții Primăriei Constanța, pentru ZIUA de Constanța.
  • Judecătorii au rămas în pronunțare și au anunțat că verdictul va fi dat pe 12 iulie 2022.
 
Magistrații Tribunalului Constanța au analizat acțiunea formulată de Municipiul Constanța prin Primar pentru anularea unei decizii a Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.
 
Judecătorii au rămas în pronunțare și au anunțat că verdictul va fi dat pe 12 iulie 2022.
 
În speță, este vorba despre o cerere de anulare a unei decizii a ANSPDCP formulată de UAT Municipiul Constanța, mai exact, Decizia nr. 3/04.01.2022.
 
Amintim, la momentul înregistrării dosarului la instanță, reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Municipiului Constanța au declarat, pentru ZIUA de Constanța, în legătură cu acest proces, faptul că decizia are legătură cu echipamentul polițiștilor locali.
 
„Este vorba despre camerele video la purtător, parte din echipamentul polițiștilor locali“, au explicat reprezentanții Primăriei Constanța.
 
Avertisment de la Supravegherea Datelor
 
În continuare, reprezentanții Primăriei Constanța au explicat că este vorba despre un avertisment aplicat de instituția pentru supravegherea prelucrării datelor cu caracter personal.
 
 
„Inițial, a fost un avertisment cu un set de măsuri, poliția locală le-a implementat conform interpretării DPO aflat în contract cu primăria, ulterior autoritatea a considerat că nu ne-am conformat întocmai și au revenit cu decizia pe care o contestăm“, au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța, pentru ZIUA de Constanța.
 
De asemenea, aceștia au mai precizat că până la soluționarea cauzei, utilizarea camerelor a fost sistată.
 
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța la data de 25 ianuarie 2022, având indicativul 509/118/2022.
 
Părți în cauză sunt Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanța, în calitate de reclamant, și, respectiv, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de „anulare act administrativ Decizia nr. 3/04.01.2022“.
 
Miercuri, 29 iunie 2022, Tribunalul Constanța a judecat cererea Municipiului Constanța prin Primar și instanța a anunțat că verdictul va fi pronunțat în data de 12 iulie.
 
Cazul se află în atenția completului CA8 al Secției de Contencios administrativ și fiscal, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Ciprian Gabriel Butaru.
 
În cauză, oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, ea va putea fi atacată la instanța superioară, respectiv Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Testarea auto a polițiștilor locali, motiv de judecată cu Primarul Municipiului Constanța! Cine a câștigat, în primă instanță (MINUTA + DOCUMENT)
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proces pe camerele de supraveghere ale polițiștilor locali din Constanța! Când se dă verdictul

29 Jul 2022 1516

Constanța Autoutilitară confiscată de polițiștii locali. De ce a fost luată această măsură

20 Jul 2022 1639

Acțiune tematică a Poliției Locale Constanța în mai multe zone din municipiu. S-a lăsat cu amenzi (GALERIE FOTO)

14 Jul 2022 630

Constanța Zeci de șoferi sancționați pentru parcarea pe spațiile destinate persoanelor cu dizabilități

14 Jul 2022 664

Uniforme noi pentru Poliția Locală a municipiului Constanța

04 Jul 2022 730

Poliția Locală a Municipiului Medgidia face angajări. Ești interesat?

30 Jun 2022 760

„Parcarea sancţionată este una cotidiană“ Constănțean amendat pentru parcare „în afara spațiilor marcate expres“. Decizia instanței

27 Jun 2022 5572

Comerțul ilicit, în atenția polițiștilor din Constanța. Ce au descoperit oamenii legii în piața CET (GALERIE FOTO)

24 Jun 2022 1168

Constanța Polițiștii locali vor ridica 26 de vehicule fără stăpân sau care au fost abandonate. Unde le vor transporta (GALERIE FOTO)

24 Jun 2022 641

Suspect de tâlhărie, depistat de polițiștii locali în cartierul Henri Coandă din Constanța

22 Jun 2022 774

Imaginea care a împărțit internetul în două tabere! O mașină înmatriculată în Ucraina, ridicată de polițiștii locali din Constanța

22 Jun 2022 5983

Definitiv Șofer despăgubit de primărie după ce i-a fost ridicată mașina parcată lângă Baroul Constanța!

20 Jun 2022 4020

UPDATE Alarmă cu bombă la un centru comercial din Sectorul 1 al Capitalei. Cine a alertat Poliția Locală

19 Jun 2022 664

Constanța Șoferi amendați pentru că nu dețineau autorizație de folosire a tramei stradale și a avizului de traseu (GALERIE FOTO)

15 Jun 2022 948

Cât costă interconectarea sistemelor video locale ale unităților școlare la dispeceratul Poliției Locale Constanța

13 Jun 2022 593