Primarul Chițac a primit autorizare pentru desființarea unor lucrări la ANL-urile din Palazu Mare!

  • În paralel, Judecătoria Constanța este așteptată să se pronunțe și cu privire la contestația la executare formulată de Arhiepiscopia Tomisului pentru salvarea Bisericii Izvorul Tămăduirii, pentru care municipalitatea a demarat procedura de punere în executare a hotărârii de desființare a lucrărilor.
 
Primarul Vergil Chițac a fost autorizat de instanță să desființeze noi lucrări din Constanța ce ar fi fost realizate fără respectarea condițiilor legale!
 
După antenele Vodafone și scandalul Bisericii Izvorul Tămăduirii, din zona Macul Roșu, primarul a primit acum autorizare pentru desființarea unor lucrări la ANL-urile din cartierul Palazu Mare.
 
Nu mai departe de anul acesta, primarul s-a judecat, de asemenea, și pentru desființarea lucrărilor ilegale de la Parohia Palazu Mare II, dar și de la Parohia Sfântul Ioan Botezătorul, însă cererile edilului au fost respinse, ca rămase fără obiect.
 
„Să aducă la starea inițială imobilul“
 
Acum, decizia instanței a fost pronunțată în procesul deschis de primarul Chițac cu privire la ANL-urile din Palazu Mare, în dosarul cu indicativul 2544/212/2022.
 
În minuta hotărârii Secției Civile a Judecătoriei Constanța se arată că instanța „admite cererea de chemare în judecată. Obligă pârâtul (nr., Agenția Națională pentru Locuințe) să aducă la starea iniţială imobilul situat în municipiului Constanta, Cartier Palazu Mare ANL, prin desfiinţarea fundaţiilor continue din beton armat în suprafaţă totală de aproximativ S=1117 mp pe laturile de Sud-Est şi Nord-Vest ale terenului şi desfiinţarea plăcii turnată din beton armat, peste fundaţia executată pe latura de Sud-Est în suprafaţa de aproximativ S-558,5 mp“.
 
Totodată, Judecătoria Constanța „stabileşte un termen limită de executare a măsurilor dispuse de şase luni din momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri, iar in caz de refuz, dispune autorizarea Primarului Municipiului Constanţa să aducă la îndeplinire măsură desfiinţării şi readucerii imobilului în starea iniţială, pe cheltuiala pârâtului“.
 
Nu în ultimul rând, instanța „respinge ca neîntemeiată cererea reconvenţională“.

 
Decizia Judecătoriei Constanța poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii motivate.
 

Dacă ANL va declara apel, procesul va continua la Tribunalul Constanța.
 
Ce viza dosarul
 
Amintim, obiectul dosarului soluționat recent de Judecătoria Constanța este reprezentat de o cerere de „autorizare desființare lucrări (Legea 50/1991)“.
 
La baza litigiului se află anumite lucrări de construcții realizate în mod ilegal, spune primăria, în legătură cu unele construcții ANL din cartierul Palazu Mare.
 
La momentul înregistrării dosarului în instanță, reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Municipiului Constanța au declarat, pentru ZIUA de Constanța că, prin cererea de chemare în judecată din dosar s-a solicitat „obligarea pârâtei la desființarea lucrărilor de construcții realizate în mod ilegal, fără a deține autorizație de construire emisă potrivit Legii nr.  50/1991, republicată, precum și aducerea imobilului la starea initială, așa cum au fost constatate prin procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor nr.50-000577/02.07.2019, la imobilul situat în Constanta, teren aparținând municipiului Constanța, Cartier Palazu Mare-ANL, jud.Constanţa“.
 
Pentru a contextualiza, amintim, de asemenea, că primarul a solicitat și autorizare pentru desființarea unor lucrări la Parohia Sfântul Ioan Botezătorul, din Constanța.
 
Și în acel dosar, la fel ca în procesul privind lucrările de la Biserica Parohia Palazu Mare II, instanța a respins cererea primarului, ca rămasă fără obiect.
 
În paralel, Judecătoria Constanța este așteptată să se pronunțe și cu privire la contestația la executare formulată de Arhiepiscopia Tomisului pentru salvarea Bisericii Izvorul Tămăduirii, pentru care municipalitatea a demarat procedura de punere în executare a hotărârii de desființare a lucrărilor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
O nouă hotărâre prin care judecătorii din Constanța explică de ce nu l-au autorizat pe primar să desființeze lucrările nelegale de la o biserică din oraș (DOCUMENT)
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#Alegerielectorale2024 Rezultate parțiale. Vergil Chițac a câștigat al doilea mandat de primar la Constanța

10 Jun 2024 2508

Alegeri locale 2024 Vergil Chițac a venit la vot! Declarații (FOTO+VIDEO)

09 Jun 2024 822

Alegeri locale 2024 Primarul Constanței, sancționat de reprezentanții Autorității Electorale Permanente!

09 Jun 2024 470

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, la judecată cu Primarul Municipiului Constanța! Începe procesul

06 Jun 2024 585

Administrația Chițac, pretenții de circa 3 milioane de dolari de la Mazăre, Constantinescu și alții, pentru Dosarul Retrocedărilor! Caz reîntors la Constanța

04 Jun 2024 951

Sute de metri pătrați în zona Hotelului Metropol Primăria Constanța recuperează un teren din Mamaia, vizat de Dosarul Retrocedărilor! (MINUTA)

26 May 2024 895

UAT Municipiul Constanța contestă executarea silită demarată de dr. Halichidis, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase! Când se dă verdictul

20 May 2024 596

Procesul primarului Chițac, amiral în rezervă, cu Casa Sectorială de Pensii MApN, la Curtea de Apel! Nemulțumiri legate de diminuarea cuantumului pensiei militare de stat

16 May 2024 1622

Procesul deschis de Primarul Constanței fostului edil Radu Mazăre legat de Fundația Fantasio se va desfășura la Judecătorie, a decis Curtea de Apel

15 May 2024 636