Primarul Constanței și City managerul, chemați în instanță de un cunoscut afacerist din oraș! Iată motivul! Dosarul, în recurs

  • Este vorba despre dosarul cu indicativul 2219/118/2022, ajuns recent la Secția de Contencios administrativ și fiscal a Curții, urmând ca instanța de control să stabilească data primei înfățișări în recurs, după repartizarea aleatorie a dosarului la un complet de judecată.
  • În proces, compania Seaview Media a solicitat nu mai puțin de 500.000 de lei cu titlul de „reparație morală a prejudiciilor de imagine suferite“, alți peste 1,4 milioane de lei reprezentând daune materiale, având, totodată, și alte solicitări.
Omul de afaceri Ionuț Barbu, prin compania Seaview Media, s-a adresat Curții de Apel Constanța, în recurs, în dosarul intentat primarului orașului și City Managerului.
 
Firma afaceristului constănțean a atacat în recurs prima hotărâre a Tribunalului Constanța, favorabilă municipalității, astfel că acum rămâne ca judecătorii Curții să dea, la rândul lor, o soluție în cauză.
 
În proces, compania Seaview Media a solicitat nu mai puțin de 500.000 de lei cu titlul de „reparație morală a prejudiciilor de imagine suferite“, alți peste 1,4 milioane de lei reprezentând daune materiale, având, totodată, și alte solicitări.
 
Este vorba despre dosarul cu indicativul 2219/118/2022, ajuns recent la Secția de Contencios administrativ și fiscal a Curții, urmând ca instanța de control să stabilească data primei înfățișări în recurs, după repartizarea aleatorie a dosarului la un complet de judecată.
 
Ce au cerut afaceriștii
 
În Hotărârea 1756/2022 a Tribunalului se arată că, prin cererea de chemare în judecată, compania Seaview Media a ridicat o serie de solicitări.
 
Astfel, s-a cerut „oligarea solidară a Primarului Municipiului Constanța și a Municipiului Constanța de a publica, într-un ziar local de largă circulație, atât în format scriptic, cât și electronic, on line, precum și pe pagina de facebook a Primăriei Constanța și a celei a Municipiului Constanța, daca sunt distincte, în termen de 5 zile de la pronunțarea hotărârii instanței, următoarele: Prin hotărârea Curții de Apel Constanța pronunțată la data de 03.02.2022, în dosarul nr. ####/118/2021*, s-a dispus anularea ca nelegală a Dispoziţiei Primarului nr. ######### prin care acesta, în mod nelegal și abuziv, a ordonat demolarea tuturor panourilor publicitare din Municipiul Constanța, atât a celor cu autorizație de construire, cât și a celor fără autorizație de construire“.
 
„Considerăm că societatea comercială Seaview Media a fost un partener și colaborator legitim și corect al Municipiului Constanța, care și-a îndeplinit în mod corect obligațiile contractuale față de Municipiul Constanța, astfel cum acestea au derivat din Contractul de colaborare încheiat între părți în anul 2004 și retractăm orice afirmații ale noastre anterioare prin care am exprimat un alt punct de vedere“, au spus avocații societății.
 

În continuare, s-a cerut „obligarea City manager-ului Municipiului Constanța de a publica într-un ziar local de largă circulație, atât în format scriptic, cât și electronic, on line, precum și pe pagina de facebook a city manager-ului, în termen de 5 zile de la pronunțarea hotărârii instanței, a acelorași mențiuni de mai sus“.
 
Pretențiile exprimate includ „obligarea tuturor pârâților, în solidar, la plata către reclamantă, în termen de 5 zile de la pronunţarea hotărârii, a sumei de 500.000 lei cu titlu de reparație morală a prejudiciilor de imagine suferite“, dar și „obligarea solidară (...) la plata, în termen de 5 zile de la pronunțarea hotărârii, a sumei de 1.439.504 lei reprezentând daune materiale constând în beneficiul nerealizat din contractele de prestări servicii încheiate cu terții proprietari de panouri publicitare pentru perioada ianuarie – iunie 2021“.

 
Se mai arată în hotărârea instanței că „la data de 03/08.2022, reclamanta a depus precizări la petitul nr. 4 al acţiunii introductive, în sensul că daunele materiale constând în beneficiu nerealizat din contractele de prestări servicii încheiate cu terţii proprietari de panouri publicitare pentru perioada ianuarie - iunie 2021 sunt în cuantum de 1.424.843 lei, iar nu de 1.439.504 lei, asa cum este menționat în acţiune“.
 
Așa cum am arătat în edițiile anterioare, judecătorii Tribunalului au apreciat că acțiunea companiei private este neîntemeiată și au respins-o ca atare.
 
Acum rămâne de văzut care va fi decizia Curții de Apel Constanța, după analizarea recursului declarat în cauză.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței – www.rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
În urmă cu scurt timp!
Primarul Constanței, prin Poliția Locală, a pierdut azi două procese cu Seaview Media

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul Constanței și City Managerul, dați în judecată de o companie din Constanța pentru „reparație morală a prejudiciilor de imagine suferite“. Procesul, amânat

29 Sep 2023 5032

„Poveste fără sfârșit“ pe bulevardul Tomis! Ultima decizie a Curții de Apel Constanța (MINUTA)

27 Sep 2023 1466

PUZ-ul Seaview Media pentru imobilele de pe bulevardul Tomis, analizat de Curtea de Apel Constanța

11 Sep 2023 470

Știri justiție Constanța Seaview Media SRL se judecă în toamnă cu Consiliul Local

06 Aug 2023 784

Știri Constanța azi Primarul Constanței și City Managerul, dați în judecată de Seaview Media. Când se judecă recursul

30 Jul 2023 1477

Dosarul în care Consiliul Local Constanța și-a anulat o hotărâre proprie, ajuns la Curtea Supremă!

07 Jul 2023 832

Seaview Media, două imobile supraetajate, cu parcări, pe bulevardul Tomis! Curtea de Apel deschide mâine dosarul

21 May 2023 1031

Răsturnare de situație în procesul în care Consiliul Local Constanța și-a anulat o proprie hotărâre! Au fost sesizați judecătorii Curții Supreme (ÎNCHEIERE)

21 Apr 2023 2280

Hotărâre a Consiliului Local Constanța, anulată în primă instanță, la cererea consilierilor. Când se pronunță Curtea de Apel

21 Mar 2023 1026

Două noi parcări, aferente unor viitoare blocuri, ar putea apărea pe bulevardul Tomis, din Constanța. Judecătorii explică „reactivarea“ PUZ-ului (MOTIVARE)

18 Mar 2023 2260

Proces atipic cu o cunoscută companie din oraș și Consiliul Local Constanța, pe rolul Curții de Apel

07 Jan 2023 1482

Primarul Constanței și City managerul, dați în judecată la Tribunal! Cine a câștigat procesul (MINUTA)

23 Dec 2022 3872

Proces împotriva primarului Constanței, a city managerului și a municipiului însuși! Judecătorii de la Tribunal au amânat verdictul

30 Nov 2022 1406

Parcări noi pe Bulevardul Tomis?! Tribunalul Constanța tocmai a „reactivat“ PUZ-ul!

25 Nov 2022 1783

Seaview Advertising SRL vrea să amplaseze un mesh publicitar pe o clădire din Constanța. Ce răspuns a primit de la Primăria Constanța

15 Nov 2022 1009