Primarul Constanței și City managerul, dați în judecată de Seaview Media SRL controlată de Ionuț Barbu. Când începe procesul

  • Procesul va începe la data de 15 septembrie 2022 și, dacă nu sunt motive de amânare, instanța ar putea să judece cazul și chiar să pronunțe o hotărâre în sensul admiterii sau respingerii acțiunii în aceeași zi.
  • Este vorba despre dosarul cu indicativul 2219/118/2022, deschis în Contencios administrativ și fiscal de către compania Seaview Media, controlată de omul de afaceri Sorin Ionuț Barbu
  • „Niște colegi de-ai noștri au făcut o expertiză și s-a ajuns astfel la suma stabilită drept prejudiciu pe care putem să o susținem în instanță. Nu îmi aduc aminte exact suma, dar pot să vă spun că nu este una mică“, a mai precizat Ionuț Barbu.
 
Magistrații Tribunalului Constanța au stabilit data primei înfățișări în procesul în care primarul Constanței și City managerul au fost dați în judecată într-o acțiune vizând pretenții și obligația de a face, suma solicitată în proces „nefiind mică“, spun reclamanții.
 
Procesul va începe la data de 15 septembrie 2022 și, dacă nu sunt motive de amânare, instanța ar putea să judece cazul și chiar să pronunțe o hotărâre în sensul admiterii sau respingerii acțiunii în aceeași zi.
 
În speță, este vorba despre dosarul cu indicativul 2219/118/2022, deschis în Contencios administrativ și fiscal de către compania Seaview Media, controlată de omul de afaceri Sorin Ionuț Barbu, în contradictoriu cu Municipiul Constanța prin Primar, Primarul Municipiului Constanța și, respectiv, cu City manager al Municipiului Constanța.
 
După ce s-a parcurs etapa prealabilă stabilirii primului termen, instanța a decis, în urma repartizării aleatorii a dosarului, ca acesta să fie analizat la data de 15 septembrie 2022, de la ora 12.00, dosarul fiind în atenția Completului CA6 al Secției de Contencios administrativ și fiscal.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, contactat telefonic la momentul înregistrării dosarului în instanță, omul de afaceri Sorin Ionuț Barbu a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că sunt mai multe litigii pe care compania Seaview Media le are cu municipalitatea.
 
Ce spune reclamantul
 
„Dacă îmi amintesc corect, în acest nou dosar solicităm o sumă de bani de la domnul primar și doamna Ovanesian (nr., Felicia Ovanesian, City manager al Constanței), fiind vorba despre o consecință a dosarului în care a fost anulată definitiv dispoziția 5300 a primarului, dispoziție privind panourile publicitare“, a explicat afaceristul.
 
În continuare, acesta a precizat că „drept consecință a constatării definitive a ilegalității acelei dispoziții, s-a născut acest proces, căci acea dispoziție mi-a cauzat daune și prejudicii pe care acum încerc să le recuperez prin instanță“.

 
„Niște colegi de-ai noștri au făcut o expertiză și s-a ajuns astfel la suma stabilită drept prejudiciu pe care putem să o susținem în instanță. Nu îmi aduc aminte exact suma, dar pot să vă spun că nu este una mică“, a mai precizat Ionuț Barbu.
 

Totodată, acesta a spus că rămâne de văzut ce se va decide în instanță.
 
Amintim aici că, în dosarul 1225/118/2021*, compania lui Ionuţ Barbu a solicitat suspendarea şi, respectiv, anularea Dispoziţiei nr. 5300/23.12.2020 a Primarului Municipiului Constanţa.
 
Prin respectiva dispoziție, primarul Vergil Chiţac a dispus „identificarea tuturor panourilor publicitare situate pe domeniul public, cu evidențierea celor pentru amplasarea cărora a fost eliberată autorizație de construcție și celor amplasate fără AC și somarea reclamantei (nr., Seaview Media) și a celorlalți agenți economici care le exploatează, să procedeze la desființarea acestora într-un termen de 48 de ore de la primirea somației/notificării“.
 
La începutul lunii februarie 2022, Curtea de Apel Constanţa, în completul C4 Recurs, format din magistraţii Ecaterina Grigore, Roxana Nicoleta Bacu și Ramona Poppa, a decis să admită recursul declarat în cauză de compania al cărei acţionar majoritar este omul de afaceri Sorin Ionuţ Barbu.
 
Decizia Curţii de Apel a fost definitivă şi a venit să contrazică total prima decizie pronunţată de Tribunalul Constanţa, prin care acţiunea Seaview fusese respinsă.
 
În prezent, rămâne de văzut ce decizie va lua Tribunalul Constanța în dosarul privind pretențiile ridicate față de edil și de city manager de către compania deținută de Barbu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Consiliul Local Constanța și-a anulat în instanță o hotărâre proprie! Pe cine vizează acțiunea (DOCUMENT)
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Seaview Media, două imobile supraetajate, cu parcări, pe bulevardul Tomis! Curtea de Apel deschide mâine dosarul

21 May 2023 753

Răsturnare de situație în procesul în care Consiliul Local Constanța și-a anulat o proprie hotărâre! Au fost sesizați judecătorii Curții Supreme (ÎNCHEIERE)

21 Apr 2023 2084

Primarul Constanței și City managerul, chemați în instanță de un cunoscut afacerist din oraș! Iată motivul! Dosarul, în recurs

13 Apr 2023 4944

Hotărâre a Consiliului Local Constanța, anulată în primă instanță, la cererea consilierilor. Când se pronunță Curtea de Apel

21 Mar 2023 901

Două noi parcări, aferente unor viitoare blocuri, ar putea apărea pe bulevardul Tomis, din Constanța. Judecătorii explică „reactivarea“ PUZ-ului (MOTIVARE)

18 Mar 2023 2044

Proces atipic cu o cunoscută companie din oraș și Consiliul Local Constanța, pe rolul Curții de Apel

07 Jan 2023 1367

Primarul Constanței și City managerul, dați în judecată la Tribunal! Cine a câștigat procesul (MINUTA)

23 Dec 2022 3725

Proces împotriva primarului Constanței, a city managerului și a municipiului însuși! Judecătorii de la Tribunal au amânat verdictul

30 Nov 2022 1293

Parcări noi pe Bulevardul Tomis?! Tribunalul Constanța tocmai a „reactivat“ PUZ-ul!

25 Nov 2022 1578

Seaview Advertising SRL vrea să amplaseze un mesh publicitar pe o clădire din Constanța. Ce răspuns a primit de la Primăria Constanța

15 Nov 2022 899

Media Prod România CO SRL Constanța a intrat în faliment! Legături cu afaceriști renumiți din oraș

10 Oct 2022 1868

Procesul împotriva City Managerului Constanței, dar și a primarului, amânat de judecători

10 Oct 2022 1048

Primarul Chițac duce procesul cu Seaview-ul lui Barbu la Curtea Supremă! La mijloc sunt peste un milion de lei

02 Aug 2022 1404

Consiliul Local Constanța și-a anulat în instanță o hotărâre proprie! Pe cine vizează acțiunea (DOCUMENT)

04 Jun 2022 2330

Ionuț Barbu de la Seaview Advertising cheamă Primăria Constanța în instanță. Este vizată o investiție imobiliară

12 Apr 2022 1723