Primarul Constanței și City managerul, dați în judecată! „Suma pretinsă nu este mică“

Vergil Chițac, primarul în funcție al Municipiului Constanța
  • Cazul are indicativul 2219/118/2022, fiind înregistrat pe rolul Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța la data de 31 martie 2022.
  • Reclamant în cauză este compania Seaview Media SRL, deținută de omul de afaceri constănțean Sorin Ionuț Barbu, în timp ce pârâți sunt Municipiul Constanța prin Primar, Primarul Municipiului Constanța și City Manager al Municipiului Constanța.
  • „Niște colegi de-ai noștri au făcut o expertiză și s-a ajuns astfel la suma stabilită drept prejudiciu pe care putem să o susținem în instanță. Nu îmi aduc aminte exact suma, dar pot să vă spun că nu este una mică“, a mai precizat Ionuț Barbu.
 
Proces cu greutate pe rolul Tribunalului Constanța, instanță la care, recent, au fost chemați în judecată Primarul Municipiului Constanța și City mananagerul orașului, pentru o sumă care „nu este mică“, potrivit declarațiilor reclamantului!
 
Judecătorii nu au stabilit încă data primei înfățișări în cauză, dosarul fiind în etapa procedurii prealabile stabilirii primului termen!
 
Cazul are indicativul 2219/118/2022, fiind înregistrat pe rolul Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța la data de 31 martie 2022.
 
Reclamant în cauză este compania Seaview Media SRL, deținută de omul de afaceri constănțean Sorin Ionuț Barbu, în timp ce pârâți sunt Municipiul Constanța prin Primar, Primarul Municipiului Constanța și City Manager al Municipiului Constanța.
 
Contactat telefonic, omul de afaceri Sorin Ionuț Barbu a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că sunt mai multe litigii pe care compania Seaview Media le are cu municipalitatea.
 
„Acea dispoziție mi-a cauzat daune și prejudicii“
 
„Dacă îmi amintesc corect, în acest nou dosar solicităm o sumă de bani de la domnul primar și doamna Ovanesian (nr., Felicia Ovanesian, City manager al Constanței), fiind vorba despre o consecință a dosarului în care a fost anulată definitiv dispoziția 5300 a primarului, dispoziție privind panourile publicitare“, a explicat afaceristul.
 
În continuare, acesta a precizat că „drept consecință a constatării definitive a ilegalității acelei dispoziții, s-a născut acest proces, căci acea dispoziție mi-a cauzat daune și prejudicii pe care acum încerc să le recuperez prin instanță“.

 
„Niște colegi de-ai noștri au făcut o expertiză și s-a ajuns astfel la suma stabilită drept prejudiciu pe care putem să o susținem în instanță. Nu îmi aduc aminte exact suma, dar pot să vă spun că nu este una mică“, a mai precizat Ionuț Barbu.
 

Totodată, acesta a spus că rămâne de văzut ce se va decide în instanță.
 
Dispoziție anulată în recurs
 
Amintim aici că, în dosarul 1225/118/2021*, compania lui Ionuţ Barbu a solicitat suspendarea şi, respectiv, anularea Dispoziţiei nr. 5300/23.12.2020 a Primarului Municipiului Constanţa.
 
Prin respectiva dispoziție, primarul Vergil Chiţac a dispus „identificarea tuturor panourilor publicitare situate pe domeniul public, cu evidențierea celor pentru amplasarea cărora a fost eliberată autorizație de construcție și celor amplasate fără AC și somarea reclamantei (nr., Seaview Media) și a celorlalți agenți economici care le exploatează, să procedeze la desființarea acestora într-un termen de 48 de ore de la primirea somației/notificării“.
 
La începutul lunii februarie 2022, Curtea de Apel Constanţa, în completul C4 Recurs, format din magistraţii Ecaterina Grigore, Roxana Nicoleta Bacu și Ramona Poppa, a decis să admită recursul declarat în cauză de compania al cărei acţionar majoritar este omul de afaceri Sorin Ionuţ Barbu.
 
Decizia Curţii de Apel a fost definitivă şi a venit să contrazică total prima decizie pronunţată de Tribunalul Constanţa, prin care acţiunea Seaview fusese respinsă.
 
În ce privește noul dosar înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța de Seaview Media, urmează ca această cauză să fie repartizată aleatoriu unui complet de judecată și să se stabilească primul termen.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța în această cauză, ea va putea fi atacată de către părțile nemulțumite la instanța superioară.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
În urmă cu scurt timp!
Primarul Constanței, prin Poliția Locală, a pierdut azi două procese cu Seaview Media

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Seaview Media SRL, deținută de afaceristul Ionuț Barbu, învinge în instanță Consiliul Local Constanța! Curtea de Apel explică de ce (MOTIVARE)

08 Apr 2024 620

Seaview Media SRL, deținută de Ionuț Barbu, victorioasă la Curtea de Apel, în procesul contra Consiliului Local Constanța! (MINUTA)

01 Mar 2024 856

Parcări noi pe bulevardul Tomis?! O cunoscută companie din oraș, proces cu CL Constanța pentru două viitoare blocuri! Decizia Tribunalului (MINUTA)

22 Feb 2024 932

Primăria Constanța, proces cu una dintre companiile omului de afaceri Ionuț Barbu! Decizia Curții de Apel

18 Feb 2024 698

Primarul Constanței, cot la cot cu City Managerul, învingători la Curtea de Apel (MINUTA)

19 Jan 2024 1001

Seaview Media SRL vrea să construiască două blocuri supraetajate pe bulevardul Tomis! S-a stabilit primul termen în rejudecare

10 Jan 2024 855

Companie din Constanța, dată în judecată de municipalitate pentru un milion de lei! Ce s-a întâmplat în proces

10 Nov 2023 801

Municipiul Constanța prin Primar, la judecată cu firma unui important afacerist din oraș. Dosarul, azi, pe masa judecătorilor

10 Nov 2023 930

Proces pe un „munte“ de bani Municipiul Constanța, proces cu firma unui cunoscut afacerist din oraș! Două judecătoare de la Curtea de Apel s-au abținut

06 Oct 2023 8458

Primarul Constanței și City Managerul, dați în judecată de o companie din Constanța pentru „reparație morală a prejudiciilor de imagine suferite“. Procesul, amânat

29 Sep 2023 7610

„Poveste fără sfârșit“ pe bulevardul Tomis! Ultima decizie a Curții de Apel Constanța (MINUTA)

27 Sep 2023 2386

PUZ-ul Seaview Media pentru imobilele de pe bulevardul Tomis, analizat de Curtea de Apel Constanța

11 Sep 2023 775

Știri justiție Constanța Seaview Media SRL se judecă în toamnă cu Consiliul Local

06 Aug 2023 1224

Știri Constanța azi Primarul Constanței și City Managerul, dați în judecată de Seaview Media. Când se judecă recursul

30 Jul 2023 1828

Dosarul în care Consiliul Local Constanța și-a anulat o hotărâre proprie, ajuns la Curtea Supremă!

07 Jul 2023 1245