Primarul din Nicolae Bălcescu, condamnat în primă instanță! Dosarul merge la Curtea de Apel



Judecătoria Constanța a dispus condamnarea în primă instanță a lui Dumitru Timofte, primarul din Nicolae Bălcescu, acuzat de fals intelectual și de instigare la fals intelectual, la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare!
 
Conform portalului instanțelor de judecată, decizia judecătoriei a fost contestată de edil la instanța superioară, respectiv la Curtea de Apel Constanța.

Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
Probatoriul administrat în cauză a relevat, ca stare de fapt, că inculpatul Dumitru Timofte, în calitate de primar al comunei Nicolae Bălcescu, a semnat şi a atestat, în mod nereal, în cuprinsul adresei nr.10177 din 02.11.2017, în numele Primăriei Nicolae Balcescu, împrejurarea faptului că, în cadrul şedinţei de consiliu local din data de 18.10.2017, s-a aprobat un schimb de terenuri agricole între Consiliul Local/Primăria Comunei Nicolae Bălcescu şi o societate comercială, adresă ce a fost depusă ulterior şi într-un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
În acelaşi timp, inculpatul Timofte Dumitru folosindu-şi autoritatea dată de funcţia pe care o avea, a exercitat presiuni asupra inculpatei Petcu Mihaela, să semneze şi să atestate, în mod nereal, în cuprinsul adresei nr.10177 din 02.11.2017, în numele Primăriei Nicolae Balcescu, împrejurarea faptului că, în cadrul şedinţei de consiliu local din data de 18.10.2017, s-a aprobat schimbul de terenuri agricole, precum şi să consemneze în cuprinsul procesului-verbal de şedinţă a consiliului local Nicolae Bălcescu din 18.10.2017, aceeaşi împrejurare respectiv că, s-a aprobat schimbul de terenuri sus-menţionat, document ce ulterior a fost depus şi la Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa – Comisia de Fond Funciar.
 
Inculpata Petcu Mihaela a recunoscut săvârşirea infracţiunilor ce i se reţin în sarcină – fals intelectual – şi a încheiat acord de  recunoaştere a vinovăţiei.
 

Inculpatul Puşcaşu Constantin a recunoscut săvârşirea infracţiunii ce i se reţine în sarcină – fals intelectual – şi a încheiat acord de recunoaştere a vinovăţiei.
 
În concret, inculpatul Puşcaşu Constantin, în calitate de consilier local, preşedinte de şedinţă, alături de inculpata Petcu Mihaela, în calitate de secretar al comunei Nicolae Bălcescu, au semnat şi au atestat, în mod nereal, în cuprinsul procesului-verbal de şedinţă a consiliului local Nicolae Bălcescu din 18.10.2017, în numele Primăriei Nicolae Balcescu, împrejurarea faptului ca, în cadrul şedinţei de consiliu local din data de 18.10.2017, s-a aprobat un schimb de terenuri agricole între Consiliul Local/Primăria Comunei Nicolae Balcescu şi o societate comercială, aprobare ce în realitate nu a fost dată de consiliul local.

 
Precizăm că trimiterea în judecată din cursul procesului penal nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
 
După decizia de condamnare, Dumitru Timofte, primarul din Nicolae Bălcescu, a declarat că nu dorește să comenteze hotărârea primei instanțe, însă a precizat că este nevinovat!
 
Conform motivării, instanța are convingerea că scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea de către acesta a pedepsei aplicate.
 
Mai mult, Judecătoria Constanța reține că, față de circumstanțele personale ale inculpatului, aplicarea pedepsei este suficientă şi, chiar fără executarea acesteia, există premisele ca persoana condamnată să nu mai comită alte infracțiuni, fiind însă necesară supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 04 octombrie 2023

05 Oct 2023 1108

Județul Constanța Cupa Primăverii, primul concurs de Kung-Fu organizat la Siliștea

23 May 2023 1426

Revoltă într-un bloc din Nicolae Bălcescu! Locatarii sunt hotărâți să se pună în fața buldozerelor (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 May 2023 2849

2022 Retrospectiva dosarelor care au marcat justiția din Constanța!

30 Dec 2022 1493

Fostul primar Dumitru Timofte, după condamnarea definitivă - „Mă voi asigura că localitatea noastră nu va încăpea din nou pe mâna unor neaveniți!“

01 Nov 2022 1310

EXCLUSIV Dumitru Timofte va contesta Ordinul privind constatarea încetării de drept a mandatului de primar la Nicolae Bălcescu

25 Oct 2022 1111

Dumitru Timofte nu mai este primarul localității Nicolae Bălcescu! Prefectul a semnat azi Ordinul privind încetarea mandatului

20 Oct 2022 2033

Curtea de Apel motivează condamnarea definitivă a lui Dumitru Timofte, primarul din Nicolae Bălcescu!

18 Oct 2022 1620

Primarul Dumitru Timofte, declarații pentru ZIUA Constanța după condamnarea definitivă

12 Oct 2022 1692

Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, prima reacție după condamnarea lui Dumitru Timofte, primarul din Nicolae Bălcescu

12 Oct 2022 1822

Dumitru Timofte, primarul din Nicolae Bălcescu, condamnat definitiv!

12 Oct 2022 5123

Comunitatea din Dorobanțu, în doliu Ce spune primarul Dumitru Timofte despre tânărul motociclist mort în accidentul de la Mamaia. „Un băiat de mare valoare“

08 Oct 2022 6738

Curtea de Apel, în pronunțare în dosarul primarului din Nicolae Bălcescu, condamnat în primă instanță cu suspendare

22 Sep 2022 1409

Un primar din Constanța, condamnat în primă instanță pentru fals intelectual! Apelul, judecat cu câteva luni mai devreme

10 Sep 2022 1863

Dumitru Timofte, primarul din Nicolae Bălcescu, condamnat în primă instanță! Primul termen în apel, la anul

05 Aug 2022 1243