Primarul suspendat din Dobromir, Iusein Visel, condamnat cu suspendare. Nemulțumiri

  • Într-un alt dosar, în contencios, Iusein Visel, primarul suspendat din Dobromir, contestă în instanță decizia semnată de prefectul județului Constanța, Silviu Coşa, prin intermediul căreia a fost suspendat din funcție.
  • Acțiunea lui Iusein Visel a fost înregistrată pe rolul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanța (dosar 1057/118/2021).

Iusein Visel, primarul suspendat din Dobromir, condamnat în primă instanță de Tribunalul Constanța la trei ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar privind fonduri europene, este nemulțumit de pedeapsă! Visel a contestat decizia Tribunalului Constanța, alături de alte părți din dosar, urmând ca toate contestațiile să fie trimise spre soluționare Curții de Apel Constanța.
 
Amintim că în primă instanță, tot trei ani cu suspendare a primit și Iusein Mursel, alt inculpat în prezenta cauză, iar Iusein Şachir s-a ales cu zece luni de închisoare cu suspendare.
 
SC Agricol Iusein SRL a primit o amendă de 100.000 lei şi pedeapsa complementară prevăzută de art.53 ind.1 alin.3 lit.b teza a doua art. C.p. din 1969 – suspendarea oricăror activităţi de accesare a fondurilor europene, direct sau prin interpuşi, pe o durată de 6 ( şase ) luni de da data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.
 
Totodată, instanța a admis acţiunea civilă formulată de către persoana vătămată Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură.
 
„Obligă pe inculpaţii Iusein Mursel şi Iusein Visel, în solidar, către persoana vătămată Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură, la plata sumei de 1.809.551, 69 lei, cu titlu de despăgubiri civile, vizând campaniile 2008-2012 urmare a cererilor formulate de inculpatul Iusein Mursel precum şi la plata dobânzilor şi penalităţilor calculate la data plăţii. Obligă, pe inculpaţii SC Agricol Iusein SRL şi Iusein Visel, în solidar, către persoana vătămată Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură, la plata sumei de 2.606.274,15 lei, cu titlu de despăgubiri civile, vizând campaniile 2008-2012 aferente cererilor formulate de către inculpata SC Agricol Iusein SRL precum şi la plata dobânzilor şi penalităţilor calculate la data plăţii. Obligă pe inculpatul Iusein Şachir către persoana vătămată Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură la plata sumei de 109.516,98 lei, cu titlu de despăgubiri civile, vizând campania 2008 în care s-a folosit contractul nr.244/15.04.2008 precum şi la plata dobânzilor şi penalităţilor calculate la data plăţii. Desfiinţează contractele falsificate“, potrivit minutei judecătorești.
 
Decizia Tribunalului nu este definitivă!
 
Amintim că la începutul lunii februarie 2021 Iusein Visel, primarul localității Dobromir, a fost suspendat din funcție, ca urmare a unei hotărâri a Curții de Apel Constanța, în dosarul 862/2/2017*, cauză în care Agenţia Naţională de Integritate l-a chemat în judecată pe Iusein Visel.
 
Citește și

 
​Iusein Visel, primarul suspendat din Dobromir, a dat Prefectura Constanța în judecată

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial! Primarul suspendat din Dobromir, Iusien Visel a fost condamnat!

19 Feb 2021 2219