Primul român care a intrat în faliment a fost condamnat ieri la Constanţa

Judecătorii din cadrul Tribunalului Constanţa s-a pronunţat într-unul dintre cele mai mari dosare instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa din punctul de vedere al părţilor civile, cunoscut generic sub denumirea „Păgubiţii Vectra“!
 
În cauză, printre cei condamnaţi se află şi primul român care a intrat în faliment. Acesta a luat şapte ani şi şase luni de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, şi cinci ani de închisoare pentru constituirea unui grup infracţional organizat.
 
Instanţa a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de şapte ani şi şase luni de închisoare pe care a sporit-o cu o treime din pedeapsa de cinci ani de închisoare, respectiv cu un an şi opt luni de închisoare, astfel că, în final, inculpatul a primit pedeapsa de nouă ani şi două luni de închisoare.
 
Cel în cauză a fost trimis în judecată de către procurorii DNA Constanţa, alături de alte două persoane fizice, condamnate şi ele în prezenta cauză de către Tribunalul Constanţa. Condamnările nu sunt definitive, ele putând fi atacate la Curtea de Apel Constanţa.
 
Revenind la dosarul privind intrarea în faliment, bărbatul a solicitat Judecătoriei Constanţa, pe data de 12 ianuarie, deschiderea procedurii judiciare de insolvenţă prin lichidare de active, în temeiul art. 6, alin. (2) din Legea nr. 151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice.
 
Pe data de 8 mai, Judecătoria Constanţa a admis cererea formulată de petentul debitor. „În baza art. 48 din Legea nr. 151/2015, deschide procedura insolvenţei prin lichidare de active la cererea debitorului. Desemnează, prin tragere la sorţi, în calitate de lichidator, pe Duca Elena - poziţia nr. 20 din lista de lichidatori. Stabileşte onorariul lichidatorului la suma de 500 de lei lunar (TVA inclus). Stabileşte termen pentru depunerea tabelului preliminar de creanţe la data de 16.07.2018. Dispune publicarea prezentei hotărâri de îndată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă“, conform portalului instanţelor de judecată.
 
În motivarea cererii, petentul a arătat că, „în anul 2007, sesizând nevoia de locuinţe de pe piaţa locală, a decis demararea pe cont propriu a unei afaceri constând în achiziţia de terenuri / asocierea cu proprietari de terenuri, pentru edificarea de blocuri şi vânzarea acestora sub formă de apartamente în scopul obţinerii de profit. Întrucât a hotărât să vândă apartamentele fără finisaje, astfel încât fiecare cumpărător să-şi amenajeze apartamentul după gustul şi posibilităţile sale, preţul acestora era unul mic comparativ cu cel al pieţei, iar cumpărătorii in majoritatea lor achiziţionau la rândul lor apartamentele în scopul obţinerii de profit. Având in vedere «boom-ul» imobiliar al perioadei respective, apartamentele erau contractate încă din stadiul de proiect, fiind achitate parţial / în totalitate de către cumpărători“, potrivit rolii.ro.
 
„Astfel, în perioada 2007 - 2008 a început edificarea unui număr de şase blocuri, totalizând peste 170 de unităţi locative (apartamente). Dintre acestea, a finalizat / pus în posesie trei blocuri de locuinţe, respectiv Vila «A___», Vila «Napoli» şi Vila «Maranello» - respectiv 70 de apartamente. Restul de trei blocuri, respectiv Vila «...», Vila «...» şi Vila «V_____» aflându-se în prezent în diferite stadii de execuţie, lucrările fiind sistate de peste doi ani, atât din lipsă de lichidităţi pentru finalizarea lucrărilor, cât şi datorită intrării in procedură de insolvenţă a antreprenorului general“, conform sursei mai sus citate.
 

                                                                                                                   
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primul român care a intrat în faliment cere rejudecarea unuia dintre cele mai mari dosare ale DNA Constanța

01 Jan 2020 1290

Veste proastă pentru singurul român care intrase în faliment! Ce a decis Tribunalul Constanţa

15 Dec 2018 994

Premieră națională Un bărbat din Constanța a intrat în faliment! Ce au decis ieri magistrații

21 Nov 2018 1127

Judecătoria Constanţa a decis. Primul român care a intrat în faliment. Dosarul, amânat

20 Oct 2018 1492

Primul român care a intrat în faliment este din Constanţa şi ieri a fost la Tribunal

19 Sep 2018 1639

Un constănţean, primul român care a intrat în faliment. Judecătoria Constanţa va redeschide azi dosarul

16 Jul 2018 7382

Primul român care a intrat în faliment este din Constanţa. Detalii exclusive din dosar!

20 Jun 2018 4174