Printre condamnați, directori din CJC, afaceriști și un primar! Înalta Curte a făcut anunțul privind cererea de rejudecare

  • Dosarul directorilor din CJC a fost instrumentat de procurorii DNA Constanța.
  • Titi Cenușă, arhitect șef în cadrul Direcției Generale de Urbanism și Lucrări Publice a Consiliului Județean Constanța, Simion Lucian, șef al Serviciului Utilități Publice din cadrul Consiliului Județean Constanța și Darie Ruxandra Luminița, notar public, achitați  

Înalta Curte de Casație și Justiție a României a stabilit data la care va avea loc primul termen în dosarul în care se cere rejudecarea procesului unde mai mulți directori din Consiliul Județean Constanța și oameni de afaceri au fost condamnați definitiv. Cea mai mare pedeapsă în acest proces a primit-o Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, respectiv 10 ani de închisoare.
 
Înalta Curte a decis ca primul termen să aibă loc pe data de 15 octombrie.
 
Dosarul directorilor din CJC a fost instrumentat de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, care, în noiembrie 2014,  au dispus trimiterea în judecată a 19 inculpați (persoane fizice și juridice), în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Județean Constanța și a peste 1 milion de lei în dauna statului român.
 
Prin decizia penală nr. 239 din 11.07.2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele pedepse definitive:
 
Nicușor Daniel Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, zece ani de închisoare.
Gâmbuțeanu Adrian George – trei ani de închisoare.
Victor Aurelian Coman și Daniel Dan Popa, administratori ai SC Rom Coman SRL, la data faptelor, la câte o pedeapsă de 5 ani și 4 luni închisoare.
Felicia Tăicuțu, fost director general al Direcției Generale Economico - Financiare din cadrul Consiliului Județean Constanța, - 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani.
 
Constantin Vlăducă, inginer în cadrul Serviciului Utilități Publice din cadrul Consiliului Județean Constanța, la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani.
 

Ene Gică, inginer silvic, 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani.
SC Rom Coman SRL, la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale de 100.000 lei și pedeapsa complementară constând în dizolvarea societății, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată.
 

Florin Georgel Onescu, primar al comunei Lipnița, și Nela Geileanu, secretar al comunei Lipnița, la data faptei, la câte o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani.
Costică Zelca, administrator al SC Stop SRL, la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani.
 
SC Stop SRL – amendă penală de 400.000 lei.
 
Ionuț Țițimeaua, director general al Direcției Generale de Administrație Publică și Juridică din cadrul Consiliului Județean Constanța, la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani.
 
Pârvu Tudorel și Gavrilă Dima Bogdan Teoniu, directori generali ai Direcției Buget Finanțe din cadrul Consiliului Județean Constanța, la data faptei, la câte o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani.
 
Instanța a decis achitarea inculpaților Cenușă Titi, arhitect șef în cadrul Direcției Generale de Urbanism și Lucrări Publice a Consiliului Județean Constanța, Simion Lucian, șef al Serviciului Utilități Publice din cadrul Consiliului Județean Constanța și Darie Ruxandra Luminița, notar public, la data faptelor, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală.
 
Înala Curte a luat act că persoana vătămată Consiliul Județean Constanța nu s-a constituit parte civilă în cauză și a confiscat de la inculpații Coman Victor Aurelian și Popa Daniel Dan suma de câte 7.184.628,81 lei.
 
Inculpații mai sus precizați au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța la data de 11 noiembrie 2014, vezi comunicatul nr. 1602/VIII/3 din data de 14 noiembrie 2014.
 
Citește și
 
Președintele CJC, câine surd la vânătoare! Cetăţenii mai au de aşteptat pentru servicii decente de transport public de persoane

Mâine va fi ședința Consiliului Județean Constanța. 23 de proiecte pe ordinea de zi. Cine sunt inițiatorii

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Unul dintre cei mai importanți directori din cadrul Consiliului Județean Constanța a părăsit instituția (DOCUMENT)

06 Apr 2023 5134

Declarație de avere. Averea și interesele unuia dintre cei mai importanți directori din Consiliul Județean Constanța. Cu câți bani și-a împrumutat SRL-ul? (DOCUMENTE)

27 Oct 2022 3550

Directorii de instituții culturale din subordonatea CJC intră în evaluarea anuală. Mihai Lupu a desemnat componența Comisiilor care vor nota managerii (DOCUMENTE)

19 Mar 2022 2105

Directori din CJC și oameni de afaceri, condamnați definitiv. S-a cerut rejudecarea dosarului! Care este răspunsul judecătorilor de la Înalta Curte

20 Oct 2020 4633

Dosarul care a cutremurat CJC şi mediul de afaceri din Constanţa ar putea fi rejudecat! Totul se decide azi

15 Oct 2020 2672

DNA a obținut în instanță audierea unuia dintre cei mai „grei“ directori din Consiliul Județean Constanța

02 Jul 2020 3775

Dosarul care a zguduit Consiliul Judeţean Constanţa s-ar putea rejudeca! (document)

10 Jun 2020 3460

Consiliul Judeţean, dat în judecată de unul dintre cei mai importanți directori din mandatul lui Nicușor Constantinescu

08 Jun 2020 3032

DNA trebuie să răspundă dacă a colaborat cu SRI în dosarul în care mai mulţi directori din CJC au fost condamnaţi

19 Feb 2019 2742

15 directori în 100 de ani Cine a condus Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Constanţa. Directorul cu cel mai lung mandat (galerie foto)

19 Jan 2019 7827

Oameni de afaceri şi directori din Consiliul Judeţean, condamnaţi. Ce a decis Înalta Curte

30 Nov 2018 2079

Mai mulţi directori din CJC au fost condamnaţi în primă instanţă. Ce au decis judecătorii de la Înalta Curte

05 Jul 2018 2548

Curtea Supremă a luat o nouă decizie în dosarul în care mai mulţi directori din CJC au fost condamnaţi

13 Feb 2018 3574

Dosarul care a cutremurat CJC şi mediul de afaceri din Constanţa, redeschis

26 Jan 2018 5028

Afacerişti din Constanţa şi directori din CJC, condamnaţi în primă instanţă la peste 70 de ani de închisoare. Înalta Curte a amânat cauza

14 Nov 2017 4573