Justitie

Printre inculpați, un fost student la Teologie O rețea care alimenta consumatorii de cannabis din întreg județul Constanța, destructurată și condamnată


Mai mulți tineri din Constanța, trimiși în judecată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Constanța, pentru constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc în formă continuată, au fost condamnați! Cei în cauză (șapte la număr) au vârste cuprinse între 20 și 24 de ani. Printre tinerii inculpați se numără cel condamnat definitiv în dosarul crimei din Vama Veche și un fost student al Facultării de Teologie.
 
Potrivit DIICOT, începând cu vara anului 2016 şi până în luna aprilie 2017, inculpaţii au comercializat droguri de risc (cannabis) mai multor consumatori de pe raza județului Constanța.
 
În luna aprilie 2017 procurorii  DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au efectuat un număr de 11 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa. Cu această ocazie au fost identificate 232 de grame cannabis, ţigarete cu cannabis, dispozitive de preparat, porționat și ambalare a dozelor de droguri, 3.665 de lei, precum și alte mijloace de probă de interes pentru cauză.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Constanța, instanță în fața căreia șase dintre inculpați au recunoscut săvârșirea infracțiunilor reținute în actul de sesizare. Mai mult, cei șase au dorit să dea declarație, astfel că, față de aceștia s-au admis cererile formulate de judecare a cauzei conform procedurii simplificate aplicabile în cazul recunoașterii vinovăției. Astfel, la pedepsele aplicate s-a avut în vedere reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă.
 
Toți cei șase inculpați au recunoscut integral acuzațiile și implicit implicarea infracțională a inculpatului S.T.A., cel despre care s-a spus că ar fi inițiat și constituit grupul infracțional organizat. 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Constanța, instanță care a decis condamnarea inculpatului mai sus precizat la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de trei ani.
 
Aceeași pedeapsă au primit-o și alți inculpați din prezentul dosar, inclusiv fostul student al Facultății de Teologie. Mai mult, față doi tineri s-a luat măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice, pe o durată de 6 (şase) luni, pentru infracţiunea de trafic de droguri de risc în formă continuată.
 
Potrivit DIICOT, inculpatul a aderat la grupul infracțional organizat în luna noiembrie 2016. Procurorii mai arată că inculpatul a vândut, în perioada noiembrie 2016 – martie 2017, mai multor martori printre care se afla și un investigator sub acoperire peste 60 de pliculețe conținând cantitatea totală aproximativă de 40 grame cannabis.
 

Tânărul condamnat definitiv la șase ani într-un centru de detenţie în dosarul crimei din Vama Veche a mai primit un an în acest proces. Instanța a constatat că cele două infracţiuni sunt concurente, cea din cauza de faţă, ca şi cea care formează obiectul măsurii educative a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 6 (şase) ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor. Pe cale de consecință, magistrații au impus o singură măsură educativă pentru cele două fapte, respectiv prelungeşte cu un an vechea măsură şi dispune luarea măsurii educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de şapte ani.
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, aceasta fiind cntestată la Curtea de Apel Constanța.

 
Citește și
 
„Cutremur“ în Piața Chiliei din Constanța!
Procurorii DIICOT au făcut anunțul final în cazul drogurilor aduse din China!


Tulcea. Droguri în valoare de 300 de milioane euro. Procesul, amânat
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Surpriză la percheziție! Ce au găsit procurorii DIICOT Constanța în telefonul unui tânăr acuzat de trafic de droguri

23 Sep 2020 598

Flagrant pe autostrada A2 București – Constanța. Un bărbat a fost arestat preventiv

13 Sep 2020 1075

Trafic de droguri de risc și mare risc la Constanța. Final de anchetă și acuzații oficiale

07 Sep 2020 547

Curtea de Apel Constanța, decizie definitivă în cazul drogurilor din Piața Chiliei

05 Sep 2020 390

Cea mai mare captură de pastile de captagon și hașiș din istoria DIICOT și a Poliției Române. Descoperirea, în Portul Constanța (galerie foto + video)

01 Sep 2020 1601

Droguri aduse din China 15 persoane din Piața Chiliei cercetate de procurorii DIICOT. Câte sunt în arest

25 Aug 2020 1118

Curtea de Apel Constanța, decizie definitivă în cazul drogurilor de la Tulcea în valoare de aproximativ 300 de milioane euro

22 Aug 2020 1740

Acțiune pe linia combaterii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc Constanța. Tineri reținuți pentru trafic de droguri (galerie foto+video)

13 Aug 2020 778

Percheziție domiciliară la Constanța. S-au găsit droguri. Un bărbat a fost arestat preventiv (galerie foto)

10 Aug 2020 872

Acuzații oficiale Procurorii DIICOT au obținut în instanță ca mai multe persoane din Piața Chiliei să rămână în arest

08 Aug 2020 1157

Ea în arest preventiv. El sub control judiciar Doi soți din Constanța, acuzați de trafic internațional de droguri. S-a dat un nou termen

06 Aug 2020 601

Bărbat prins în timp ce ar fi vândut amfetamină și cannabis în Vama Veche

05 Aug 2020 489

Un tânăr din Constanța, arestat preventiv pentru trafic de droguri. Iată decizia Tribunalului

01 Aug 2020 926

Trafic de droguri la Măcin (Tulcea). Dosarul se va rejudeca

01 Aug 2020 1172

Polițiștii din dosarul „Cocaina de la Marea Neagră“ rămân sub control judiciar

29 Jul 2020 733