Probleme cu exectarea silită, pentru fostul președinte CJC Nicușor Constantinescu. Apelul, perimat – spune Tribunalul Constanța!

  • Se arată în decizia din 8 septembrie 2022 a Tribunalului că instanța „admite sesizarea de perimare . În conformitate cu art. 416 şi urm. C.pr.civ. constată perimat apelul“.
  • Dosarul fusese suspendat în februarie 2022, pentru lipsa părților.
 
Tribunalul Constanța a constatat drept perimat apelul declarat de fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, în dosarul în care a contestat executarea silită demarată față de el de către Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța.
 
Decizia a fost luată la finele acestei săptămâni în dosarul 23553/212/2020, deschis de fostul președinte CJC, în prezent aflat în executrea unor pedepse cu închisoare dictate de judecători.
 
Se arată în decizia din 8 septembrie 2022 a Tribunalului că instanța „admite sesizarea de perimare . În conformitate cu art. 416 şi urm. C.pr.civ. constată perimat apelul“.
 
Decizia poate fi atacată în recurs, în termen de cinci zile de la pronunțare, se mai arată în hotărârea oficială.
 
Dosarul fusese suspendat în februarie 2022, pentru lipsa părților.
 
Amintim, potrivit Hotărârii nr. 6626/2021 a Judecătoriei Constanța, document citat pe Jurindex, fostul președinte al CJC a solicitat „anularea executării silite ce face obiectul Dosarului de executare silită nr. (...)/08.02.2012, anularea tuturor actelor de executare efectuate în dosar, anularea titlurilor executorii în temeiul cărora s-a început executarea silită, restituirea taxei judiciare de timbru; întoarcerea executării silite și repunerea părților în situația anterioară; suspendarea executării silite până la soluționarea definitivă a dosarului de executare, cu cheltuieli de judecată“.
 
Cazul s-a aflat inițial în atenția Secției Civile a Judecătoriei Constanța, însă completul C7, prezidat de magistratul  Laria Ioana Țigler, a decis respingerea acțiunii.
 
Ce a spus prima instanță

 
În motivarea hotărârii de respingere a contestației, magistrații Judecătoriei Constanța au arătat în Hotărârea nr. 6626/2021 că „în ceea ce privește lipsa titlurilor de creanță, analizând dosarul de executare depus de intimată, instanța constată că pe lângă somații, titluri executorii și dovezile de comunicare sunt depuse și titlurile de creanță, respectiv extrase de pe dispozitivele care privesc cheltuielile judiciare“.
 

De asemenea, judecătorii au mai spus că „instanța reține că, potrivit Decizia nr. 3/2016 privind examinarea recursului în interesul legii formulat de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, s-a stabilit că în interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 87 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal (această fiind legea aplicabilă în speță contestatorului, fiind încarcerat după intrarea în vigoare a acesteia), veniturile realizate ca urmare a muncii prestate de persoanele aflate în executarea unor pedepse privative de libertate pot fi poprite pentru executarea unor creanțe fiscale stabilite prin hotărârile de condamnare“.
 
Mai departe, magistrații au concluzionat că „având în vedere că creanțele fiscale urmărite de intimată sunt stabilite prin hotărâri de condamnare, instanța reține că acestea pot fi poprite, contrar celor reținute de contestator, însă cu respectarea cotelor din sumele de bani cuvenite persoanelor condamnate prevăzute de Legea nr. 254/2013, apărările contestatorului în acest sens, fiind neîntemeiate“.
 
Hotărârea nr. 6626/2021 a fost atacată în apel de fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, dar acum Tribunalul a constatat apelul perimat, după ce procesul fusese suspendat, în luna februarie 2022, pentru lipsa părților.
 
Sursa motivare: www.rolii.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Dosarul privind cadastrarea județului Constanța, amânat pentru luna octombrie

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Răsturnare de situație în cazul insolvenței Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul sucursala Năvodari

03 Dec 2023 740

Gabriel Mustaţă, transferat la Curtea de Apel Constanța Niţeanu Voichiţa Mihaela este noul judecător al dosarului privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu. Noul termen, februarie 2024

26 Nov 2023 472

Înalta Curte a decis! Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu rămâne la Tribunalul Constanța!

23 Nov 2023 558

S-a cerut falimentul SC Xenoti SRL, firmă ce deține Hotelul Flora, din Mamaia! Iată decizia Tribunalului Constanța!

08 Nov 2023 948

Curtea de Apel Constanța a suspendat intrarea în insolvență a companiei Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul - Sucursala Năvodari

01 Nov 2023 732

Insolvență de răsunet la Constanța! Este vizată Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul sucursala Năvodari

19 Oct 2023 1705

DNA Constanța cere, la Înalta Curte, rejudecarea dosarului Combat Press!

17 Oct 2023 827

Mazăre și Nicușor, citați în 2024 la Judecătoria Constanța!

24 Sep 2023 878

Proces cu Mazăre și Nicușor, la Judecătoria Constanța! S-a desființat completul de judecată

14 Sep 2023 1098

Foști conducători ai Constanței Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, așteptați la Judecătoria Constanța

11 Sep 2023 12183

Nicuşor Constantinescu, fostul șef al CJC, l-a recuzat pe judecătorul Ciprian Coadă, de la Curtea de Apel Constanța. Cererea respinsă

01 Sep 2023 3641

Moștenitorii lui Mihail Cârciog solicită falimentul SC Xenoti SRL, firmă ce deține Hotelul Flora, din Mamaia!

18 Jul 2023 1670

Judecătorii vorbesc de prescriptie Dosarul privind cadastrarea județului Constanța se apropie de final!

06 Jul 2023 2582

Nicuşor Constantinescu, fostul șef al CJC, a cerut alt judecător! L-a recuzat, pentru a doua oară, pe judecătorul Gabriel Mustaţă! Cererea, respinsă

27 Jun 2023 1071

Nicușor Constantinescu, internat în Spitalul Județean Constanța

31 May 2023 5865