Probleme cu exectarea silită, pentru fostul președinte CJC Nicușor Constantinescu. Apelul, perimat – spune Tribunalul Constanța!

  • Se arată în decizia din 8 septembrie 2022 a Tribunalului că instanța „admite sesizarea de perimare . În conformitate cu art. 416 şi urm. C.pr.civ. constată perimat apelul“.
  • Dosarul fusese suspendat în februarie 2022, pentru lipsa părților.
 
Tribunalul Constanța a constatat drept perimat apelul declarat de fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, în dosarul în care a contestat executarea silită demarată față de el de către Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța.
 
Decizia a fost luată la finele acestei săptămâni în dosarul 23553/212/2020, deschis de fostul președinte CJC, în prezent aflat în executrea unor pedepse cu închisoare dictate de judecători.
 
Se arată în decizia din 8 septembrie 2022 a Tribunalului că instanța „admite sesizarea de perimare . În conformitate cu art. 416 şi urm. C.pr.civ. constată perimat apelul“.
 
Decizia poate fi atacată în recurs, în termen de cinci zile de la pronunțare, se mai arată în hotărârea oficială.
 
Dosarul fusese suspendat în februarie 2022, pentru lipsa părților.
 
Amintim, potrivit Hotărârii nr. 6626/2021 a Judecătoriei Constanța, document citat pe Jurindex, fostul președinte al CJC a solicitat „anularea executării silite ce face obiectul Dosarului de executare silită nr. (...)/08.02.2012, anularea tuturor actelor de executare efectuate în dosar, anularea titlurilor executorii în temeiul cărora s-a început executarea silită, restituirea taxei judiciare de timbru; întoarcerea executării silite și repunerea părților în situația anterioară; suspendarea executării silite până la soluționarea definitivă a dosarului de executare, cu cheltuieli de judecată“.
 
Cazul s-a aflat inițial în atenția Secției Civile a Judecătoriei Constanța, însă completul C7, prezidat de magistratul  Laria Ioana Țigler, a decis respingerea acțiunii.
 
Ce a spus prima instanță

 
În motivarea hotărârii de respingere a contestației, magistrații Judecătoriei Constanța au arătat în Hotărârea nr. 6626/2021 că „în ceea ce privește lipsa titlurilor de creanță, analizând dosarul de executare depus de intimată, instanța constată că pe lângă somații, titluri executorii și dovezile de comunicare sunt depuse și titlurile de creanță, respectiv extrase de pe dispozitivele care privesc cheltuielile judiciare“.
 

De asemenea, judecătorii au mai spus că „instanța reține că, potrivit Decizia nr. 3/2016 privind examinarea recursului în interesul legii formulat de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, s-a stabilit că în interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 87 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal (această fiind legea aplicabilă în speță contestatorului, fiind încarcerat după intrarea în vigoare a acesteia), veniturile realizate ca urmare a muncii prestate de persoanele aflate în executarea unor pedepse privative de libertate pot fi poprite pentru executarea unor creanțe fiscale stabilite prin hotărârile de condamnare“.
 
Mai departe, magistrații au concluzionat că „având în vedere că creanțele fiscale urmărite de intimată sunt stabilite prin hotărâri de condamnare, instanța reține că acestea pot fi poprite, contrar celor reținute de contestator, însă cu respectarea cotelor din sumele de bani cuvenite persoanelor condamnate prevăzute de Legea nr. 254/2013, apărările contestatorului în acest sens, fiind neîntemeiate“.
 
Hotărârea nr. 6626/2021 a fost atacată în apel de fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, dar acum Tribunalul a constatat apelul perimat, după ce procesul fusese suspendat, în luna februarie 2022, pentru lipsa părților.
 
Sursa motivare: www.rolii.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Dosarul privind cadastrarea județului Constanța, amânat pentru luna octombrie

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de Primăria Constanța. Când începe procesul

08 Nov 2022 3264

Dosarul în care omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat definitiv s-ar putea rejudeca!

23 Oct 2022 832

Schimbări în lumea afacerilor din Constanța! S-a probat fuziunea a două firme din oraș! Detalii

11 Sep 2022 2051

Dosarul privind cadastrarea județului Constanța, amânat pentru luna octombrie

07 Sep 2022 665

Ginerele lui Nicușor Constantinescu ridică un bloc pe malul Lacului Siutghiol

02 Sep 2022 1237

Expertize pentru terenurile afaceristului Secărea, din strada Belvedere, din Constanța. Rapoartele întârzie, experții ar putea fi amendați

08 Aug 2022 1696

Primăria Constanța, atac direct, în instanță, la Mazăre și Nicușor! Ce sumă cere municipalitatea

16 Jul 2022 2699

Creditorii Xenoti SRL, firma ce deține Hotelul Flora, din Mamaia, convocați în adunare. Care este ordinea de azi (DOCUMENTE)

06 Jul 2022 1321

Prescripție sau achitare! Curtea de Apel a suspendat judecata în dosarul lui Nicușor Constantinescu

28 Jun 2022 951

Nicușor Constantinescu, achitat în primă instanță! Final de proces, la Curtea de Apel, în cazul fostului președinte al Consiliului Județean Constanța

25 Jun 2022 986

Trei mașini aparținând Conpress Group SRL, vândute la licitație (DOCUMENT)

07 Jun 2022 1311

Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJC, achitat într-un dosar DNA! Decizia finală se va lua azi

27 May 2022 1503

20 de ani de când Constanța are o zi proprie și un drapel al său! (DOCUMENT)

21 May 2022 733

Cristinel Dragomir, invitat la „ZIUA-n amiaza mare” Cum ar gestiona situația haosului produs de șantierele interminabile din Constanța

20 May 2022 1254

Care este ordinea de zi Creditorii Ideea Contrast SRL, convocați în adunare! Asociați, Constantinescu, Mazăre, Strutinsky și Săvulescu (DOCUMENT)

20 May 2022 1297