Proces cu 120 de polițiști locali din Constanța! Care le sunt nemulțumirile și ce speră să obțină

 
  • În iunie 2020, Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, a anunțat „facilități fiscale pentru mediul economic și scăderi de venituri pentru funcționarii publici“.
 
  • „Dragi colegi, în perioada 1 iulie – 31 decembrie, vă vor scădea veniturile, pentru că voi lua o serie de măsuri: Sporul de 15% se suspendă, Tichetele de vacanță de 1.450 de lei pentru fiecare angajat nu se mai acordă în anul 2020, Blocăm posturile, nu mai angajăm pe nimeni, Blocăm promovările. Nu mai promovează nimeni nici în grad, nici în treaptă“, a mai spus atunci Făgădău. 

Dosarul în care peste 120 de polițiști locali din cadrul Direcției Generale a Poliției Locală Constanța au chemat în instanță Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Constanţa, solicitând diverse drepturi salariale și au pierdut în primă instanță, a ajuns la Curtea de Apel Constanța! Reclamanții sunt funcționari publici, polițiști locali, aflați în raport de serviciu cu UAT Municipiul Constanta și în același timp, sunt membrii ai Sindicatului Liber al Salariaților din Administrația Publică Constanta.
 
Până în prezent nu a fost stabilit primul termen.
 
De precizat că acest proces a fost soluționat și de judecătorii Tribunalului Constanța, prin respingerea acțiunii.
 
Cei peste 120 de polițiști locali cer judecătorilor următoarele:
 
1) să constate nulitatea Actului adițional nr.1/19.06.2020 la Acordul colectiv de munca nr.239/din 09.12.2019;
 
2) să dispună obligarea pârâtului UAT Municipiul Constanta, prin Primar, la acordarea drepturilor bănești în legătura cu care s-a dispus suspendarea acordării lor prin actul a cărui nulitate se solicita, începând cu luna iulie 2020 la zi și în continuare, până la modificarea actelor normative care prevăd aceste drepturi;
 
3) să dispună obligarea pârâtului UAT Municipiul Constanta, prin Primar, la reluarea cursurilor/programelor de formare profesională, precum și la promovarea in grade/clase a celor care îndeplinesc condițiile în acest sens;
 
4) să dispună obligarea pârâtului de a acorda cheltuielile cu voucherele de vacanță, începând cu data de 01.07.2020;

 
5) S-a solicitat a se dispune si obligarea pârâților la plata cheltuielilor de judecată.
 

În motivarea actiunii se arată că reclamanții sunt funcționari publici, polițiști locali, aflați în raport de serviciu cu UAT Municipiul Constanta și în același timp, sunt membrii ai Sindicatului Liber al Salariaților din Administrația Publică Constanta.
 
Legal citat, pârâtul UAT Municipiul Constanta, prin Primar, a formulat și depus întâmpinare prin care s-a solicitat instanței a dispune respingerea acțiunii promovată de către reclamanți, ca neîntemeiată.
 
Sursa: rolii.ro

 
Pârâți și reclamanți
 
Potrivit datelor oficiale, în dosarul 5717/118/2020, Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Constanţa și Sindicatul Liber al Salariaţiolor din Administraţia Publică Constanţa sunt pârâți.
 
Mai departe, conform portalului instanțelor de judecată, lista reclamanților este deschisă de Nicolae Andrei Cărăzeanu și continuată de Andrei Emilian Radulescu, Alexandru Cara-Dima, Elena Luca, Valentin Scanghel, Gheorghe Popescu, Mihai Caramihai, Vasile Apetroae, Ioan Marian Tudor, Lavinia Ene, Andrei Lixandru, Mihai Duța, Daniela Mihalcea, Ionuţ Silviu Ciocoi, Ionuţ Pojar, Valentin Oprica, Robert Cristian Dragan, Bianca Cristina Şerban.
 
În continuare, pe lista reclamanților se mai află Şerban Sorin-Marius, Butucea Gheorghe, Jianu Anamaria, Costea Ionuţ, Otreanu Viorel, Vlahbei George, Soare Georgiana, Antonov Andreea, Olga Aurelian, Teișan Cristian, Cocheș Viorica-Ionela , Sali Manuela Florina, Carp Liliana Vasilica , Glodeanu Oana Maria, Craciun Nicușor, Coteanu Cosmin, Coteanu Oana Roxana, Anagnoste Daniel, Anghel Nicoleta Elena, Bellu Daniel, Gâlcă Andrei, Fluerașu Vasile Mihai, Opreanu Alina Mihaela, Iosif Camelia , Oprea Cristian, Avram Florin, Buriu Radel, Şerban Marian, Sima Sorin, Bonțoi Florina, Ciolpan Daniel, Oglan Marian, Buciu Florentina, Anastase Adrian-Paul, Nae Ionel, Gheorghiaș Marian, Leu Florian Daniel, Alexandru Laurențiu, Vasile Andreea Florentina și Minea Alexandru-Viorel.
 
Reclamanți mai sunt: Marga Marius, Bogdan Lacramioara, Dumitrof Carmen, Frangu Iani, Mina Andreea-Daniela, Rusu Ana-Maria, Arsenie Gheorghe, Rusu Dumitru, Dinu Bianca Ximena, Stancu Alexandru, Maxim Iulian, Mutiș Cristian, Albei Eduard, Oprea Constantin, Zica Cristian, Iofcea Carmen Iuliana, Roibu Aura –Elena, Ovezea Nicoleta Amelia, Stoianof Sebastian Florin, Petre Alina Diana, Fâcea Zoiţa, Marin Florentina, Sârbu Oana-Daniela, Dobre Carlos Gabriel, Barbatu Geo, Cristea Daniel, Apaz Ervin, Brezeanu Daniela, Manole Florin, Saulea Mircea Florin, Bechir Narcis, Cabuz Monica, Fudulia Mirela, Blanaru Eugen , Rachita Marius, Rachita Costin, Tudorica Iulian, Popa Luminița Carmen, Malciu Iulian Adrian, Sima Adrian, Colceag Marian, Robaciu Madalina, Ibraim Beynur, Pulbere Andrei Marian , Mercaș Ionuţ, Stamate Simona, Ghiocel Lavinia, Onu Stefan Lucian, Bumbacel Nicolae Mihai, Niculae Alexandru Florin, Bunescu Eduard Daniel, Galațeanu Dănuț Iulian, Damcaliu Cristian, Israil Cosmin – Madalin, Toma Dănuț, Enache Gabriel, Ariton Laurentiu, Urse Ana-Maria, Stoian Luiza-Elena, Ciuperca Gabriela, Costea Remus-Mihail, Cutumisu Vasilica, Fimin Elena, Șuțu Valentin și Udera Anca.
 
„Scăderi de venituri pentru funcționarii publici“ 
 
Amintim că, în iunie 2020, Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, a anunțat „facilități fiscale pentru mediul economic și scăderi de venituri pentru funcționarii publici“.
 
„Am convocat Consiliul local municipal într-o ședință ordinară în ultima zi a lunii iunie, pentru că trăim un an dificil în care se schimbă prioritățile și se reașază bugetele. Cheltuielile nostre au crescut anul acesta, am alocat sume importante Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, cel care a fost în linia întâi în lupta contra COVID-19, iar colegii noștri de acolo au avut rezultate remarcabile. Probabil că ați auzit aproape zilnic că greutatea acestei crize a stat doar pe umerii sectorului privat. În realitate, lucrurile nu stau așa, iar cei din echipa mea au fost acolo zi și noapte, atât în starea de urgență, cât și în starea de alertă și au asigurat servicii publice de calitate litigiu privind funcţionarii publici (Legea Nr.188/1999)“, a mai spus atunci Decebal Făgădău.
 
Nu mai angajăm pe nimeni
 
„Vin acum în fața dumneavoastră cu vești bune pentru operatorii economici din municipiul Constanța și vești proaste pentru colegii mei, funcționarii publici din aparatul meu de specialitate. Dragi colegi, în perioada 1 iulie – 31 decembrie, vă vor scădea veniturile, pentru că voi lua o serie de măsuri: Sporul de 15% se suspendă, Tichetele de vacanță de 1.450 de lei pentru fiecare angajat nu se mai acordă în anul 2020, Blocăm posturile, nu mai angajăm pe nimeni, Blocăm promovările. Nu mai promovează nimeni nici în grad, nici în treaptă; Suspendăm cursurile pentru formarea profesională. Întregul buget dedicat acestora va fi mutat în economii; Nu vom mai acorda bonificații persoanelor care lucrau cu fonduri europene și, în acest fel, 2 milioane de lei vor merge tot în economii“, a mai anunțat fostul edil al municipiului Constanța.
 
„O echilibrare firească“
 
„Sper ca aceste vești, proaste pentru colegii mei din sectorul public dar bune pentru operatorii constănțeni, să fie privite ca pe o echilibrare firească a unui demers comun de repornire a economiei orașului nostru“, a conchis Decebal Făgădău.
 
Urmează ca judecătorii de la Curtea de Apel Constanța să stabilească primul termen în prezenta cauză.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Făgădău, în iunie 2020 – „Dragi colegi, vă vor scădea veniturile“
Peste 120 de angajați ai Primăriei Constanța își caută dreptatea la Tribunal

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

De ce a amendat Poliția Locală Constanța Parohia Sfânta Ecaterina (MOTIVARE)

20 Mar 2023 1820

Municipiul Constanța a pierdut definitiv procesul legat de body-cam-urile polițiștilor locali (MINUTA)

14 Feb 2023 2467

Constănțeanul supărat Portul Tomis cu repetiție. Candidatul Chițac le-a promis un port pescăresc. Primarul Chițac vrea le demoleze barăcile!

14 Feb 2023 1622

Poliţist local din Constanța, acuzat de înșelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată! Judecătorii au încetat procesul penal

12 Feb 2023 2590

Constanța Patru persoane depistate cu substanțe interzise de polițiștii locali

11 Feb 2023 1093

Proces între Parohia Sfânta Mare Mucenică Ecaterina și Primarul Municipiului Constanța. Cine a câștigat

11 Feb 2023 1194

Zeci de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii locali, în urma unei acțiuni desfășurate pe mai multe zone din Constanța (GALERIE FOTO)

07 Feb 2023 902

Ce s-a întâmplat cu bătrâna din Constanţa care a sunat la 112 şi a cerut ajutor pentru că altfel moare de frig în casă (VIDEO)

02 Feb 2023 2309

Proces pentru body-cam-urile Poliției Locale Constanța! Totul s-ar putea decide azi

30 Jan 2023 879

Judecătoria Constanța, verdict în așteptare pentru biserica distrusă de incendiu, vara trecută

28 Jan 2023 864

Poliția Locală Constanța a amendat biserica de la Tomis Plus, distrusă de un incendiu. Două dosare pe masa judecătorilor (FOTO)

24 Jan 2023 1167

Judecătorii au decis – Polițiștii locali din Constanța vor face voia lui Chițac (DOCUMENTE)

13 Jan 2023 8318

Imagini virale Ce spune Poliția Locală despre șoferul BMW-ului care a făcut drifturi pe bulevardul Tomis

10 Jan 2023 2834

O insignă metalică aparținând Poliției Locale Constanța, confiscată de tribunal într-un dosar de trafic de droguri

08 Jan 2023 1314

Polițiștii locali vor ridica 43 de vehicule de pe străzile din municipiul Constanța. De ce a fost luată această decizie (DOCUMENTE)

09 Dec 2022 1396