Proces cu greutate pentru Portul Constanța! (document)

 
  • Florin Goidea, director general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, - Nu am ce să comentez. Este strict problema CA-ului cu AGA“.
 
  • Hotarârea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor Companiei Naționale Administraţia Porturilor Maritime SA, nr. 3 din15 aprilie 2021 poate fi citită integral accesând secțiunea Documente. 

Mircea Burlacu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare (FNSP), solicită anularea hotarârii Adunării Generale Ordinare a Acționarilor Companiei Naționale Administraţia Porturilor Maritime SA, nr. 3 din15 aprilie 2021. Prin această hotărâre, patru membri ai Consiliului de Administrație au fost înlocuiți, respectiv: Ghiorghe Bătrînca, Daniela Șerban, Elena Petrașcu și Mircea Burlacu. Totodată, Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Companiei a aprobat numirea următorilor administratori: Cristian Paris, Bogdan Enache, Mihai Florin Mihail și Adrian Crizbasianu.
 
Contactat telefonic, Mircea Burlacu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare (FNSP), a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că înlocuirea în Consiliul de Administrație „nu s-a făcut în conformitate cu Ordonanța 109 privind guvernanța corporativă“.
 
„Sunt multe elemente de nelegalitate în cuprinsul hotărârii, drept pentru care am atacat. Au fost invocate niște nerealizări ale consiliului, dar, de fapt, în realitate, nu este așa, pentru că exista deja pe rolul instanței de judecată un dosar cu privire la cei patru membri ai consiliului de administrație, cauză care nu a ajuns la soluționare definitivă. Trebuia să se aștepte decizia definitivă, chiar dacă soluția nu era imputabilă celor patru membri ai consiliului. Era o chestiune de procedură care ținea exclusiv de acționarul principal, Ministerul Transporturilor, care nu a îndeplinit procedura cu acționarul minoritar. Mai mult decât atât, în condițiile în care invoci pentru schimbarea consiliului de administrație chestiuni care privesc întregul consiliul nu ai nicio justificare să schimbi doar patru. Au fost schimbați cei din consiliu care deranjau. (...) Din punct de vedere al realizărilor în anii în care au fost numiți au fost foarte prosperi, din punct de vedere al rezultatului financiar. Începuseră să se așeze niște cutume, niște reguli de bună practică în cadrul Consiliului de Administrație. Peste noapte, fără să fim anunțați, măcar să ni se ceară vreun raport, ne-am trezit că se întâmplă lucruri de genul acesta, care, în opinia mea, sunt profund nelegale. Elementele de nelegalitate sar în ochi. Procedura ar fi fost ca ministrul, pentru că el reprezintă acționarul majoritar, să ceară consiliului de administrație, să convoace frumos adunarea generală cu obiectul respectiv, cu tot ce se solicita, și se procedeze în consecință. Cu termenele care să permită o analiză a activității consiliului de administrație, individuală sau colectivă“, a mai spus Mircea Burlacu.             
 
Redactorii cotidianului ZIUA de Constanța au încercat să obțină cu punct de vedere cu privire la acest subiect și de la Florin Goidea, director general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța.
 
Acesta nu a dorit să facă nicio declarație, precizând că „este strict problema CA-ului cu AGA“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 

Mircea Burlacu, liderul FNSP
„Dacă portul vechi va fi transformat în port al cazinourilor, câţi dintre salariaţi vor mai avea loc de muncă?“
 

Document important în legătură cu serviciul de pilotaj în porturile Constanța și Mangalia. Ce spune Florin Goidea, directorul APC
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul deputat PSD George Vișan, director în cadrul Administrației Portului Constanța

16 May 2022 49

Dana 99 a Portului Constanța. Pe luciul apei au apărut pete de combustibil de la nava scufundată (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 May 2022 742

Florin Goidea, director CNAPMC „Portul nu e blocat, sunt doar aglomerări în unele terminale. Este o situație specială și trebuie să ne adaptăm" (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 May 2022 1212

O barjă s-a scufundat în Portul Constanța

10 May 2022 1279

Reprezentanții Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, în vizită în Portul Constanța (GALERIE FOTO)

04 May 2022 583

Zeci de mii de tone de cereale din Ucraina sunt așteptate să sosească în Portul Constanța

26 Apr 2022 752

Ambasadorul Republicii Indonezia în România, în vizită la CNAPM Constanța

15 Feb 2022 934

LIVE TEXT Conferință de presă la CN Administrația Porturilor Maritime Constanța. Directorul Florin Goidea, despre evoluția companiei în 2021

08 Dec 2021 1208

CN Administrația Porturilor Maritime, contract cu firma unui fost director (document)

26 Nov 2021 2265

Participanți la cursul postuniversitar „Top Management Afaceri Interne”, în Portul Constanța. Despre ce s-a discutat

18 Nov 2021 819

#Dobrogea143 Florin Goidea, directorul general al CN Administrația Porturilor Maritime Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

15 Nov 2021 2066

Oaspeți din Turcia, vizită în Portul Constanța

28 Sep 2021 913

Cine este salvatorul-erou care a intervenit la un caz de înec în Saturn. Paramedicul de la ISU Mureș era în vacanţă

26 Aug 2021 1061

Parteneri din Serbia, Croația și Bosnia Herțegovina, vizită în Portul Constanța

11 Aug 2021 1317

ZIUA LIVE. Buget de investiții de 140 de milioane de lei din fonduri proprii pentru CNAPMC în 2021 (video)

04 Aug 2021 2516