Proces împotriva primarului Constanței, a city managerului și a municipiului însuși! Judecătorii de la Tribunal au amânat verdictul

  • Acțiunea este îndreptată împotriva Municipiului Constanța prin Primar, a Primarului Municipiului Constanța, dar și City Managerului Municipiului Constanța, în dosarul înregistrat la Tribunal sub indicativul 2219/118/2022.
  • Cazul a fost deschis de omul de afaceri Sorin Ionuț Barbu, prin compania sa, Seaview Media, acțiunea vizând pretenții și obligația de a face.
Momente intense la Tribunalul Constanța, unde judecătorii trebuie să decidă dacă vor admite sau nu acțiunea formulată de un afacerist din oraș împotriva primarului și a City managerului municipiului!
 
Mai exact, acțiunea este îndreptată împotriva Municipiului Constanța prin Primar, a Primarului Municipiului Constanța, dar și City Managerului Municipiului Constanța, în dosarul înregistrat la Tribunal sub indicativul 2219/118/2022.
 
Așa cum am precizat în edițiile anterioare, cazul a fost deschis de omul de afaceri Sorin Ionuț Barbu, prin compania sa, Seaview Media, acțiunea vizând pretenții și obligația de a face, iar suma solicitată în proces „nefiind mică“, după cum declara afaceristul, contactat de ZIUA de Constanța la momentul înregistrării dosarului la instanță.
 
Judecătorii au analizat pozițiile exprimate în proces și au anunțat inițial că verdictul va fi pronunțat ieri, 29 noiembrie 2022.
 
Totuși, ieri, instanța a amânat din nou pronunțarea, pentru mijlocul lunii decembrie.
 
Oricare va fi hotărârea primei instanțe, ea este supusă recursului, la instanța de control – Curtea de Apel Constanța.
 
Declarațiile afaceristului
 
„Dacă îmi amintesc corect, în acest nou dosar solicităm o sumă de bani de la domnul primar și doamna Ovanesian (nr., Felicia Ovanesian, City manager al Constanței), fiind vorba despre o consecință a dosarului în care a fost anulată definitiv dispoziția 5300 a primarului, dispoziție privind panourile publicitare“, a explicat Sorin Ionuț Barbu, pentru ZIUA de Constanța, la momentul înregistrării dosarului la Tribunal.
 

În continuare, acesta a precizat că „drept consecință a constatării definitive a ilegalității acelei dispoziții, s-a născut acest proces, căci acea dispoziție mi-a cauzat daune și prejudicii pe care acum încerc să le recuperez prin instanță“.
 
„Niște colegi de-ai noștri au făcut o expertiză și s-a ajuns astfel la suma stabilită drept prejudiciu pe care putem să o susținem în instanță. Nu îmi aduc aminte exact suma, dar pot să vă spun că nu este una mică“, a mai precizat Ionuț Barbu.

 
Totodată, acesta a spus că rămâne de văzut ce se va decide în instanță.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
LIVE-VIDEO+TEXT
Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în ședință. Scandal pe tema CT BUS între primar și liderul opoziției! (VIDEO)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vergil Chițac câștigă definitiv procesul deschis Fiscului, în urma unei amenzi civile aplicate de judecători Primarului Municipiului Constanța (MINUTA)

27 Mar 2024 461

Primarul Vergil Chițac „Au fost finalizate lucrările de reabilitare, modernizare și dotare a Corpului C3 de la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida din Constanța“ (VIDEO)

26 Mar 2024 557

Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Ambasadei Republicii Franceze în România, în vizită la Primăria Constanța (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 479

Mesajul primarului Constanța, Vergil Chițac, de Ziua Națională a Greciei

25 Mar 2024 451

Primarul Vergil Chițac „Fiecare mesaj de susținere mă determină să continui să lupt pentru schimbarea la față a Constanței“

24 Mar 2024 682

Dosarul Retrocedărilor, recuperarea prejudiciilor! Primăria Constanța, demers de 4,5 milioane de dolari la Curtea Supremă

24 Mar 2024 615

Primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac „Amenajarea de noi locuri de parcare a fost o prioritate a mandatului meu“

23 Mar 2024 448

Primarul Vergil Chițac „Parcul de la Gară a fost și a rămas un simbol al orașului“ (VIDEO)

21 Mar 2024 693

Vergil Chițac și Florin Mitroi, validați în ședința BPN al PNL

21 Mar 2024 739

Primarul Constanței, la judecată cu Arhiepiscopia Tomisului, pentru desființarea lucrărilor de la o capelă din oraș. Clericii fac demersuri pentru intrarea în legalitate

21 Mar 2024 1379

Decizie de ultimă oră Viorela Mirabela Călin pierde procesul în fața primarului Vergil Chițac!

19 Mar 2024 549

Primarul municipiului Constanța „Lucrările de reabilitare a parcului de la Gară progresează“ (VIDEO)

18 Mar 2024 682

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 1964

LIVE VIDEO+TEXT Vergil Chițac consideră că Florin Mitroi îl poate ajuta să câștige al doilea mandat la Primăria Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Mar 2024 882

Vergil Chițac - „Candidez pentru al doilea mandat de primar al Municipiului Constanța“

15 Mar 2024 1044