Proces împotriva primarului Constanței, a city managerului și a municipiului însuși! Judecătorii de la Tribunal au amânat verdictul

  • Acțiunea este îndreptată împotriva Municipiului Constanța prin Primar, a Primarului Municipiului Constanța, dar și City Managerului Municipiului Constanța, în dosarul înregistrat la Tribunal sub indicativul 2219/118/2022.
  • Cazul a fost deschis de omul de afaceri Sorin Ionuț Barbu, prin compania sa, Seaview Media, acțiunea vizând pretenții și obligația de a face.
Momente intense la Tribunalul Constanța, unde judecătorii trebuie să decidă dacă vor admite sau nu acțiunea formulată de un afacerist din oraș împotriva primarului și a City managerului municipiului!
 
Mai exact, acțiunea este îndreptată împotriva Municipiului Constanța prin Primar, a Primarului Municipiului Constanța, dar și City Managerului Municipiului Constanța, în dosarul înregistrat la Tribunal sub indicativul 2219/118/2022.
 
Așa cum am precizat în edițiile anterioare, cazul a fost deschis de omul de afaceri Sorin Ionuț Barbu, prin compania sa, Seaview Media, acțiunea vizând pretenții și obligația de a face, iar suma solicitată în proces „nefiind mică“, după cum declara afaceristul, contactat de ZIUA de Constanța la momentul înregistrării dosarului la instanță.
 
Judecătorii au analizat pozițiile exprimate în proces și au anunțat inițial că verdictul va fi pronunțat ieri, 29 noiembrie 2022.
 
Totuși, ieri, instanța a amânat din nou pronunțarea, pentru mijlocul lunii decembrie.
 
Oricare va fi hotărârea primei instanțe, ea este supusă recursului, la instanța de control – Curtea de Apel Constanța.
 
Declarațiile afaceristului
 
„Dacă îmi amintesc corect, în acest nou dosar solicităm o sumă de bani de la domnul primar și doamna Ovanesian (nr., Felicia Ovanesian, City manager al Constanței), fiind vorba despre o consecință a dosarului în care a fost anulată definitiv dispoziția 5300 a primarului, dispoziție privind panourile publicitare“, a explicat Sorin Ionuț Barbu, pentru ZIUA de Constanța, la momentul înregistrării dosarului la Tribunal.
 

În continuare, acesta a precizat că „drept consecință a constatării definitive a ilegalității acelei dispoziții, s-a născut acest proces, căci acea dispoziție mi-a cauzat daune și prejudicii pe care acum încerc să le recuperez prin instanță“.
 
„Niște colegi de-ai noștri au făcut o expertiză și s-a ajuns astfel la suma stabilită drept prejudiciu pe care putem să o susținem în instanță. Nu îmi aduc aminte exact suma, dar pot să vă spun că nu este una mică“, a mai precizat Ionuț Barbu.

 
Totodată, acesta a spus că rămâne de văzut ce se va decide în instanță.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
LIVE-VIDEO+TEXT
Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în ședință. Scandal pe tema CT BUS între primar și liderul opoziției! (VIDEO)

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiectul PSD “STOP Depresia” promovat de Vergil Chițac pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Constanța

30 Jan 2023 548

Administrația Chițac, averea Fondului Imobiliar SRL și dublul standard!

28 Jan 2023 1816

UAT Municipiul Constanța cere ridicarea unui sechestru instituit de procurorii DNA!

26 Jan 2023 606

Promovată secretar, Fulvia Dinescu continuă procesul cu șeful ei, primarul Chițac pentru recuperarea unor drepturi salariale

25 Jan 2023 875

IPJ Constanța contestă victoria primarului Chițac!

25 Jan 2023 1385

Constanța Ziua Micii Uniri a fost marcată prin discursuri, defilări și hore (GALERIE FOTO)

25 Jan 2023 697

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac „Mica Unire - un impuls fără de care România de astăzi nu ar fi fost posibilă“

24 Jan 2023 597

Poliția Locală Constanța a amendat biserica de la Tomis Plus, distrusă de un incendiu. Două dosare pe masa judecătorilor (FOTO)

24 Jan 2023 908

LIVE Consiliul Local al municipiului Constanţa, convocat în ședință extraordinară. Două proiecte pe ordinea de zi

19 Jan 2023 735

Consiliul Local al municipiului Constanţa, convocat în ședință extraordinară. Ce conține proiectul ordinii de zi

18 Jan 2023 917

Turiștii israelieni, interesați de crearea unei rute turistice care să includă Constanța și regiunea Dobrogei!

18 Jan 2023 697

Dosarul Retrocedărilor Curtea de Apel, chemată să decidă dacă trebuie achitate peste 2,85 de milioane de dolari! Când se dă verdictul

18 Jan 2023 722

Administrația Chițac, la judecată cu fostul primar Făgădău. Ședința nu se mai ține în ziua stabilită! Motivul

18 Jan 2023 787

Prin dispoziție de primar. Felicia Ovanesian conduce Comisia care va decide sub ce formă Primăria va prelua în administrare domeniul public și privat de la Administrația Fondului Imobiliar (DOCUMENTE)

17 Jan 2023 5260

Ce mesaj a transmis primarul Chițac pentru constănțeni, de Ziua Culturii Naționale- „Ne reînnoim angajamentul pentru o viață culturală de cea mai înaltă calitate în Constanța“

15 Jan 2023 638