Proces împotriva primarului Constanței, a city managerului și a municipiului însuși! Judecătorii de la Tribunal au amânat verdictul

  • Acțiunea este îndreptată împotriva Municipiului Constanța prin Primar, a Primarului Municipiului Constanța, dar și City Managerului Municipiului Constanța, în dosarul înregistrat la Tribunal sub indicativul 2219/118/2022.
  • Cazul a fost deschis de omul de afaceri Sorin Ionuț Barbu, prin compania sa, Seaview Media, acțiunea vizând pretenții și obligația de a face.
Momente intense la Tribunalul Constanța, unde judecătorii trebuie să decidă dacă vor admite sau nu acțiunea formulată de un afacerist din oraș împotriva primarului și a City managerului municipiului!
 
Mai exact, acțiunea este îndreptată împotriva Municipiului Constanța prin Primar, a Primarului Municipiului Constanța, dar și City Managerului Municipiului Constanța, în dosarul înregistrat la Tribunal sub indicativul 2219/118/2022.
 
Așa cum am precizat în edițiile anterioare, cazul a fost deschis de omul de afaceri Sorin Ionuț Barbu, prin compania sa, Seaview Media, acțiunea vizând pretenții și obligația de a face, iar suma solicitată în proces „nefiind mică“, după cum declara afaceristul, contactat de ZIUA de Constanța la momentul înregistrării dosarului la instanță.
 
Judecătorii au analizat pozițiile exprimate în proces și au anunțat inițial că verdictul va fi pronunțat ieri, 29 noiembrie 2022.
 
Totuși, ieri, instanța a amânat din nou pronunțarea, pentru mijlocul lunii decembrie.
 
Oricare va fi hotărârea primei instanțe, ea este supusă recursului, la instanța de control – Curtea de Apel Constanța.
 
Declarațiile afaceristului
 
„Dacă îmi amintesc corect, în acest nou dosar solicităm o sumă de bani de la domnul primar și doamna Ovanesian (nr., Felicia Ovanesian, City manager al Constanței), fiind vorba despre o consecință a dosarului în care a fost anulată definitiv dispoziția 5300 a primarului, dispoziție privind panourile publicitare“, a explicat Sorin Ionuț Barbu, pentru ZIUA de Constanța, la momentul înregistrării dosarului la Tribunal.
 

În continuare, acesta a precizat că „drept consecință a constatării definitive a ilegalității acelei dispoziții, s-a născut acest proces, căci acea dispoziție mi-a cauzat daune și prejudicii pe care acum încerc să le recuperez prin instanță“.
 
„Niște colegi de-ai noștri au făcut o expertiză și s-a ajuns astfel la suma stabilită drept prejudiciu pe care putem să o susținem în instanță. Nu îmi aduc aminte exact suma, dar pot să vă spun că nu este una mică“, a mai precizat Ionuț Barbu.

 
Totodată, acesta a spus că rămâne de văzut ce se va decide în instanță.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
LIVE-VIDEO+TEXT
Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în ședință. Scandal pe tema CT BUS între primar și liderul opoziției! (VIDEO)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Primăria Constanța achiziționează lucrări de reabilitare enegetică pentru două blocuri din zona Badea Cârţan

18 Apr 2024 324

Scenariu rupt din SF Pasajul rutier de la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu va avea 5 deschideri (DOCUMENT)

18 Apr 2024 3230

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 2514

Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

15 Apr 2024 1357

Proces pentru parcarea din Inel II, din Constanța! Tribunalul rejudecă dosarul

15 Apr 2024 510

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 650

„Maurul și-a făcut datoria, maurul poate să plece” Asociația care în 2020 îl făcea primar pe Vergil Chițac a cerut dizolvarea la Judecătorie!

14 Apr 2024 910

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 845

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 650

LIVE VIDEO+TEXT Liderii PNL sunt prezenți la Constanța la lansarea candidaților partidului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1199

Licitații Constanța Investiție estimată la trei milioane de euro pentru creșterea eficienței energetice a Liceului Tehnologic Tomis (DOCUMENT)

12 Apr 2024 458

Primarul Vergil Chițac - „Mi-am asumat, am făcut. Investiții în cultura și în sportul din Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 512

În Constanța, în primele trei luni ale acestui an Consumul de apă caldă a fost mult mai redus față de aceeași perioadă a anului trecut. Primarul Chițac o vede ca pe o economie la bugetul local

11 Apr 2024 477

Administrația Chițac încearcă să recupereze în instanță terenul vilei unde a stat Radu Mazăre! Ce s-a întâmplat la Tribunalul Constanța

09 Apr 2024 618

Primarul Constanței, Vergil Chițac, anunță că a început noi lucrări

08 Apr 2024 5400