Proces pe camerele de supraveghere ale polițiștilor locali din Constanța! Când se dă verdictul

Poliția Locală Constanța, în acțiune. Sursa foto: Primăria Constanța
  • Dosarul a fost înregistrat la instanță sub indicativul 509/118/2022, Secția de Contencios administrativ și fiscal anunțând că soluția va fi pronunțată pe 10 august.
  • Cazul se află în atenția completului CA8 al Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Ciprian Gabriel Butaru.
 
Tribunalul Constanța a anunțat că va pronunța pe data de 10 august un verdict în procesul deschis de Primăria Constanța Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, ce are la bază camerele de supraveghere din dotarea polițiștilor locali!
 
Dosarul a fost înregistrat la instanță sub indicativul 509/118/2022, Secția de Contencios administrativ și fiscal anunțând că soluția va fi pronunțată pe 10 august.
 
Cazul se află în atenția completului CA8 al Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Ciprian Gabriel Butaru.
 
În cauză este vorba despre o cerere de anulare a unei decizii a ANSPDCP formulată de UAT Municipiul Constanța, în speță, Decizia nr. 3/04.01.2022.
 
Contactați telefonic la momentul înregistrării dosarului la instanță, reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Municipiului Constanța au declarat, pentru ZIUA de Constanța, în legătură cu acest proces, faptul că decizia are legătură cu echipamentul polițiștilor locali.
 
„Este vorba despre camerele video la purtător, parte din echipamentul polițiștilor locali“, au explicat reprezentanții Primăriei Constanța.
 
În continuare, reprezentanții Primăriei Constanța au explicat că este vorba despre un avertisment aplicat de instituția pentru supravegherea prelucrării datelor cu caracter personal.
 
„Inițial, a fost un avertisment cu un set de măsuri, poliția locală le-a implementat conform interpretării DPO aflat în contract cu primăria, ulterior autoritatea a considerat că nu ne-am conformat întocmai și au revenit cu decizia pe care o contestăm“, au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța, pentru ZIUA de Constanța.

 
De asemenea, aceștia au mai precizat că până la soluționarea cauzei, utilizarea camerelor a fost sistată.
 

Dosarul a fost judecat de Tribunalul Constanța la data de 29 iunie, moment în care instanța a rămas în pronunțare pentru data de 12 iulie, pronunțarea fiind ulterior amânată pentru luna august.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța în acest dosar, ea va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Constanța. Poliţiştii locali, dotaţi cu camere video corporale (galerie foto)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța A doua ediție a Conferinței Naționale despre Rolul Poliției Locale în Sistemul de Ordine Publică, găzduită de Universitatea „Ovidius”! (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 375

Exercițiu de evacuare în caz de incendiu la sediul Direcției Generale a Poliției Locale Constanța.

17 Apr 2024 425

Administrația Chițac bagă peste 1,4 milioane de euro în noul sediu al Poliției Locale Constanța

13 Apr 2024 800

Persoană depistată de polițiștii locali în timp ce comercializa substanțe interzise în municipiul Constanța

11 Apr 2024 415

Atenție sporită când mergeți cu taxiul! Avertizările polițiștilor locali din Constanța

03 Apr 2024 648

Atenție, șoferi! Mașinile parcate neregulamentar se ridică în intersecția de la Dacia, în Constanța

03 Apr 2024 713

Primăria Constanța, apel în dosarul împotriva Primavera Campus SRL. Pe fond, amenda de 40.000 lei, înlocuită cu avertisment

01 Apr 2024 660

Mamaia 2000 SRL, răspuns negativ de la Primăria Constanța pentru elaborarea unui PUZ

22 Mar 2024 740

Primăria Constanța Sancțiuni aplicate pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale și a avizului de traseu, precum și pentru transportul deșeurilor (FOTO)

22 Mar 2024 478

Camerele de supraveghere, „dușmanul” vitezomanilor din Constanța (VIDEO)

13 Mar 2024 1132

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 849

Cambela Prod SRL, controlată de afaceristul Bela Tănase, a pierdut procesul cu Poliția Locală Constanța

05 Mar 2024 1357

UPDATE Două Direcții din Primăria Constanța au depus plângeri penale pentru ultraj și instigare publică împotriva membrilor SOS România

05 Mar 2024 813

O femeie și un bărbat acuză angajați ai Poliției Locale de purtare abuzivă. Oficial de la IPJ Constanța

01 Mar 2024 685

Justiție Constanța SC Mega Image SRL, la judecată cu Direcția Generală Poliția Locală Constanța

25 Feb 2024 673