Proces pe vaporașele de la intrarea din Constanța! Judecătorii deschid azi dosarul

  • În ianuarie, cazul a fost amânat pentru a se lua cunoștință de cererea completatoare formulată de Asociația Comandanților de Navă din România, dar și pentru a se depune mai multe înscrisuri, printre care și statutul asociației.
Judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța vor analiza astăzi, 23 martie 2023, dosarul în care Asociația Comandanților de Navă din România a chemat în judecată Consiliul Local Constanța cu privire la hotărârea adoptată pentru casarea vaporașelor de la intrările în oraș.
 
Mai exact, la mijloc sunt cele cinci vedete maritime instalate în timpul administrației Radu Mazăre și cunoscute drept „vaporașele lui Mazăre“.
 
Dosarul are indicativul 6729/118/2022 și în luna ianuarie a fost amânat pentru a se lua cunoștință de cererea completatoare formulată de Asociația Comandanților de Navă din România, dar și pentru a se depune mai multe înscrisuri, printre care și statutul asociației.
 
În dosar, a fost atacată HCL prin care s-a decis casarea vaporașelor.
 
Potivit declarațiilor lui Marius Cristian Țuțuianu, președintele Asociației, aceasta încearcă să obțină date și informații privind modalitatea prin care s-a decis starea de degradare a vaporașelor și prin care s-a decis casarea acestor nave.
 
Părți în cauză sunt Asociația Comandanților de Navă din România, în calitate de reclamant, iar Consiliul Local Constanța este pârâtul.
 
Potrivit datelor oficiale, în proces, Consiliul Local Constanța a invocat excepția lipsei calității procesuale active și excepția lipsei de interes.
 
La termenul de azi, urmează ca instanța să stabilească dacă au fost depuse la dosar actele solicitate.

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Constănțeanul supărat. Vapoarele lui Mazăre să fie înlocuite cu excavatoarele și buldozerele lui Chițac

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța azi Asociația Comandanților de Navă merge la Curtea de Apel să salveze vaporașele din Constanța! Când se judecă procesul

28 Jul 2023 1125

„Navele expuse fac cinste orașului“ Tribunalul Constanța explică de ce Asociația Comandanților de Navă nu poate salva vaporașele de la intrarea în oraș (MOTIVARE)

17 Jun 2023 3681

Judecătorii au decis! Consiliul Local Constanța poate casa vaporașele de la intrările în oraș

08 Apr 2023 1375

Oficial de la Garda de Coastă EXCLUSIV. Braconaj în Portul Constanța! Vaporașe bulgărești încărcate cu sute de calcani și rechini (FOTO+VIDEO)

24 Mar 2023 3300

Când se decide soarta vaporașelor lui Mazăre! Anunțul judecătorilor de la Tribunal

23 Mar 2023 1393

Începe procesul pentru „vaporașele lui Mazăre“

25 Jan 2023 2903

Anunțul judecătorilor în cazul vaporașelor lui Mazăre!

01 Dec 2022 10601

Vaporașele de la intrarea în Constanța au ajuns pe masa judecătorilor! (DOCUMENT)

06 Oct 2022 1770

Constănțeanul supărat. Vapoarele lui Mazăre să fie înlocuite cu excavatoarele și buldozerele lui Chițac

02 Apr 2022 4491