Proces pentru Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, în care au murit șapte oameni în incendiu! Martorul lui Halichidis

  • Pe 10 noiembrie 2022 urmează să fie audiat martorul propus de dr. Stela Halichidis, prin avocatul său.
  • Potrivit informațiilor oficiale, martorul în cauză „este fost salariat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța și este persoana care a însoțit-o pe reclamantă, în mai multe rânduri, la discuțiile purtate în cadrul ISU atunci când s-a dorit depunerea documentației pentru eliberarea autorizației de securitate la incendiu“.
Judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța se pregătesc de audieri de martori în procesul deschis de dr. Stela Halichidis, managerul demis al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, împotriva deciziei de înlăturare din funcția de conducere!
 
Amintim, dr. Stela Halichidis a fost demisă din funcția de manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța în urma incendiului izbucnit pe 1 octombrie 2021 la Secția de Terapiei Intensivă a spitalului, unde se aflau internați zece pacienți diagnosticați cu Covid-19.
 
Șapte din cei zece pacienți au murit în timpul incendiului, fiind vorba despre șapte femei, iar ceilalți trei pacienți au murit în zilele imediat următoare.
 
La scurt timp după izbucnirea incendiului, dr. Stela Halichidis a fost demisă din funcția de manager, primarul Constanței, Vergil Chițac, semnând dispoziția privind încetarea contractului de management.
 
În luna următoare demiterii, dr. Stela Halichidis a deschis la Tribunalul Constanța dosarul în care a cerut anularea dispoziției prin care i s-a încetat contractul de management.
 
Procesul se judecă la Secția de Contencios administrativ și fiscal.
 
Acum, judecătorii se pregătesc de audieri, următoarea înfățișare fiind programată să se desfășoare la data de 10 noiembrie 2022, de la ora 13.30.
 
Martorul, fost angajat al Spitalului de Boli Infecțioase
 

Potrivit datelor oficiale, la ultima înfățișare, desfășurată în luna septembrie, judecătorii au încuviințat administrarea probei testimoniale, adică audierea martorilor.
 
Mai exact, pe 10 noiembrie 2022 urmează să fie audiat martorul propus de dr. Stela Halichidis, prin avocatul său.

 
Potrivit informațiilor oficiale, martorul în cauză „este fost salariat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța și este persoana care a însoțit-o pe reclamantă, în mai multe rânduri, la discuțiile purtate în cadrul ISU atunci când s-a dorit depunerea documentației pentru eliberarea autorizației de securitate la incendiu“.
 
La momentul pledării pentru admiterea acestui martor, avocatul dr. Halichidis le-a explicat judecătorilor că „teza probatorie constă în dovedirea demersurilor efectuate de-a lungul timpului la autoritățile competente tocmai pentru a se elibera autorizația la incendiu, a cărei lipsă era cunoscută de toți factorii responsabili. Încă din februarie 2021 se discuta și la nivelul Consiliului de administrație despre această chestiune“.
 
Judecătorii au constatat utilitatea probei testimoniale propuse de dr. Stela Halichidis, „raportat la tezele probatorii și la obiectul concret al investiții instanței prin cererea introductivă“.
 
Așa se face că acum urmează audierea, pe 10 noiembrie 2022, a fostului angajat al SCBI Constanța.
 
Procesul este programat să înceapă de la ora 13.30.
 
Decizia pe care Tribunalul Constanța o va pronunța la finele acestui proces va putea fi atacată de către oricare dintre părțile ce se consideră nedreptățite.
 
Dacă hotărârea va fi atacată, procesul va continua la Curtea de Apel Constanța.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței – rejust.ro
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Oficial! După incendiul în care au murit șapte oameni
Stela Halichidis l-a dat în judecată pe Primarul Municipiului Constanța, pentru demiterea din fruntea Spitalului de Boli Infecțioase

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătorii mai au nevoie de timp să se pronunțe în dosarul Stelei Halichidis

26 Jan 2023 756

Înlăturată după incendiul care a distrus Terapia Intensivă S-a stabilit data la care Stela Halichidis s-ar putea întoarce în fruntea Spitalului de Boli Infecțioase

21 Jan 2023 1109

A fost aflată cauza incendiului! Procurorii din Constanța știu de ce a luat foc Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

19 Jan 2023 2006

Procesul dr. Halichidis a fost amânat!

10 Nov 2022 758

Audieri de martori în procesul deschis de dr. Halichidis, după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța!

15 Sep 2022 1040

La un an de la flăcările ce au cuprins Terapia Intensivă Tribunalul Constanța analizează dosarul deschis de fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase, în urma incendiului

15 Sep 2022 1085

Au trecut aproape 11 luni și nu știm ce a provocat tragedia de la Infecțioase - 12 morți

17 Aug 2022 1314

Flăcări la ATI Covid Constanța. Procesul fostului manager SCBI se reia când aproape se împlinește un an de la incendiul devastator!

18 Jun 2022 1131

Incendiu la ATI Covid Procesul fostului manager al SCBI. Judecătorii cer listele de investiții de la spital și dovezile de acordare a finanțării solicitate „dacă există“

13 Jun 2022 1637

Opt luni de la incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. În ce stadiu este ancheta (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Jun 2022 2083

Se administrează proba cu înscrisuri, în procesul dr. Halichidis, din Constanța

30 Apr 2022 1401

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, citat în procesul fostului manager. Dosarul, deschis azi, la Tribunal

29 Apr 2022 1329

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, citat în procesul deschis de medicul Halichidis!

02 Apr 2022 1413

Demisă în urma incendiului Cu cine vrea să se judece fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Halichidis

12 Mar 2022 1898

Spital închis angajează manager! Primăria scoate la concurs postul de director de la Boli Infecțioase din Constanța (DOCUMENTE)

09 Mar 2022 2096