Justitie

Procesul omului de afaceri Sorin Strutinsky, amânat!

Ieri, la Curtea de Apel Constanța a avut loc un termen în apelul dosarului în care omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și patru luni de închisoare. Procesul a fost amânat pentru data de 22 octombrie, având în vedere lipsa unui raportul de expertiză. Până în prezent, Curtea de Apel Constanța a stabilit 25 de termene în faza apelului. 
 
În ședința din data de 21 august, Curtea de Apel Constanța a solicitat, printre altele: „Relații de la Tribunalul Constanța privind asigurarea publicității pronunțării minutei sentinței penale apelate, expertiză criminalistică a vocii și vorbirii efectuată de specialiștii din cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice București (...), modificarea obiectivelor expertizei criminalistice efectuate de către Laboratorul interjudețean de expertize criminalistice București urmând să răspundă la obiectivul nr.2. (...) se va emite o adresă către martorul cu identitate protejată Ciocârlan Adrian pentru a da relații instanței, în condiții de confidențialitate, pentru a se stabili necesitatea audierii cu menținerea acestei calități“, potrivit minutei judecătorești.  
 
În prezenta cauză, Sorin Gabriel Strutinsky a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției, pentru patru infracțiuni de trafic de influență, dintre care una în formă continuată, instigare la săvârșirea a două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, și instigare la săvârșirea a două infracțiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, printre altele, că „în cursul anului 2009, inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin a pretins de la un denunțător o sumă de bani reprezentând un procentaj de 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către societatea comercială reprezentată de denunțător, în baza a trei contracte încheiate cu DADL (Direcția Apelor Dobrogea Litoral)“.
 
„În schimbul sumelor de bani pretinse, Strutinsky Gabriel Sorin, prevalându-se de influența exercitată asupra funcționarilor DADL și asupra Ministrului Mediului de la acea vreme, a promis că îi va determina să respecte obligațiile contractuale asumate, referitoare la plata prețului către societatea comercială respectivă. Ulterior, în baza pretinderii inițiale, în perioada 2009 - 2012, Strutinsky Gabriel Sorin a primit de la denunțător suma totală de 1.286.958,17 lei, banii fiind virați din conturile bancare ale societății reprezentate de denunțător, în conturile bancare ale societăților comerciale indicate de suspect, respectiv SC New Home Construct SA, SC Mehmetoglu SRL, SC Nefermin SRL, SC Panel Building System SRL și SC Cds Project SRL“, potrivit DNA.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informații.
 
Într-un alt dosar, omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și zece luni de închisoare, decizia nefiind una definitivă.
 
Citește și: 
 
Sorin Strutinsky, condamnat la șapte ani de închisoare. Decizia nu este definitivă. Un nou termen în apelul dosarului
 
Dănuț Căpățînă, fostul șef al Spitalului Județean, trimis în judecată alături de omul de afaceri Sorin Strutinsky. S-a stabilit un nou termen
 
Verdict final! Federația Română de Volei i-a dat în judecată pe Sorin Strutinsky și Serhan Cadâr. Ce sumă le cere
 
Minuta Înaltei Curți de Casație și Justiție Radu Mazăre, condamnat la nouă ani și zece luni de închisoare. Despăgubiri record pentru municipiul Constanța
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procesul omului de afaceri Sorin Strutinsky, amânat. Condamnat cu executare în primă instanță

21 Nov 2019 369

Federația Română de Volei cere peste 30.000 de euro de la Sorin Strutinsky și Serhan Cadâr (document)

18 Nov 2019 1289

Sorin Strutinsky nu vrea să fie judecat de Leonard Iustin Bourceanu, de la Tribunalul Constanța

25 Oct 2019 462

Dosar la DNA! Clubul de Volei Municipal Tomis Constanţa, în faliment. Ce au decis ieri judecătorii

23 Oct 2019 574

Dănuţ Căpăţînă, fostul şef al Spitalului Judeţean, trimis în judecată alături de omul de afaceri Sorin Strutinsky. S-a stabilit un nou termen

03 Oct 2019 588

Verdict final! Federaţia Română de Volei i-a dat în judecată pe Sorin Strutinsky şi Serhan Cadâr. Ce sumă le cere

25 Sep 2019 1247

Sorin Strutinsky, condamnat la şapte ani de închisoare. Decizia nu este definitivă. Un nou termen în apelul dosarului

17 Sep 2019 1748

Procesul omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost amânat

10 Aug 2019 793

Falimentul SC Tutun şi Ziare SRL a fost amânat

31 Jul 2019 1064

Ce a stabilit astăzi ÎCCJ, cu privire la Radu Mazăre, fostul primar

23 Jul 2019 1530

Radu Mazăre, arestat preventiv până pe 6 iunie, într-un alt proces. Cine mai apare în dosar

23 May 2019 1013

Minuta Înaltei Curți de Casație și Justiție Radu Mazăre, condamnat la nouă ani și zece luni de închisoare. Despăgubiri record pentru municipiul Constanța

04 May 2019 2378

Fostul edil al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, condamnat într-un alt dosar, de ÎCCJ

03 May 2019 2372

Noutăți în dosarul în care Radu Mazăre este judecat. Ce a decis ICCJ astăzi

09 Apr 2019 945

Federaţia Română de Volei cere de aproape 35.000 de euro de la Sorin Strutinsky şi Serhan Cadâr

29 Mar 2019 955