Justitie

Procesul omului de afaceri Sorin Strutinsky, amânat. Condamnat cu executare în primă instanță


Ieri, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au stabilit cel de al 29-lea termen în dosarul în care omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și patru luni de închisoare.

Procesul a fost amânat pentru 28 noiembrie, pentru a se lua la cunoştinţă obiecţiunile la raportul de expertiză întocmit de Institutul Naţional de Expertize Criminalistice.

Amintim că în ședința din data de 21 august, Curtea de Apel Constanța a solicitat, printre altele „relații de la Tribunalul Constanța privind asigurarea publicității pronunțării minutei sentinței penale apelate, expertiză criminalistică a vocii și vorbirii efectuată de specialiștii din cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice București.

În prezenta cauză, Sorin Gabriel Strutinsky a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției, pentru patru infracțiuni de trafic de influență, dintre care una în formă continuată, instigare la săvârșirea a două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, și instigare la săvârșirea a două infracțiuni de spălare a banilor, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, printre altele, că „în cursul anului 2009, inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin a pretins de la un denunțător o sumă de bani reprezentând un procentaj de 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către societatea comercială reprezentată de denunțător, în baza a trei contracte încheiate cu DADL (Direcția Apelor Dobrogea Litoral)“.

„În schimbul sumelor de bani pretinse, Strutinsky Gabriel Sorin, prevalându-se de influența exercitată asupra funcționarilor DADL și asupra Ministrului Mediului de la acea vreme, a promis că îi va determina să respecte obligațiile contractuale asumate, referitoare la plata prețului către societatea comercială respectivă. Ulterior, în baza pretinderii inițiale, în perioada 2009 - 2012, Strutinsky Gabriel Sorin a primit de la denunțător suma totală de 1.286.958,17 lei, banii fiind virați din conturile bancare ale societății reprezentate de denunțător, în conturile bancare ale societăților comerciale indicate de suspect, respectiv SC New Home Construct SA, SC Mehmetoglu SRL, SC Nefermin SRL, SC Panel Building System SRL și SC Cds Project SRL“, potrivit DNA.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informații.

Într-un alt dosar, omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și zece luni de închisoare, decizia nefiind una definitivă.Citește și:

Procesul omului de afaceri Sorin Strutinsky, amânat!

Sorin Strutinsky, condamnat la şapte ani de închisoare. Decizia nu este definitivă. Un nou termen în apelul dosarului
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cronica unei plecări controversate Afaceristul Sorin Strutinsky. De la arestare preventivă, la revocarea controlului judiciar și, în final, la condamnare definitivă

08 Jul 2020 5831

Radu Mazăre, nouă ani. Nicușor Constantinescu, zece ani. Sorin Strutinsky, „eminența cenușie a echipei“ a luat ieri zece ani și opt luni de închisoare (document)

07 Jul 2020 13395

Clubul de Volei Municipal Tomis Constanța, în faliment! Procesul a primit cel de al 22-lea termen de judecată

26 May 2020 1214

Sorin Strutinsky, judecat la Curtea de Apel Constanța. Procesul, amânat pentru luna viitoare

17 Mar 2020 628

Închisoare cu executare în primă instanţă Procesul omului de afaceri Sorin Strutinsky, amânat

17 Feb 2020 663

Se cere înlocuirea administratorului judiciar Raportul de insolvenţă al Xenoti SRL. Cum a preluat firma datoriile lui Strutinsky

10 Dec 2019 3417

Dosar la DNA! Clubul de Volei Municipal Tomis Constanţa, în faliment. Ce au decis ieri judecătorii

23 Oct 2019 3331

Procesul omului de afaceri Sorin Strutinsky, amânat!

17 Oct 2019 1257

Sorin Strutinsky, condamnat la şapte ani de închisoare. Decizia nu este definitivă. Un nou termen în apelul dosarului

17 Sep 2019 2882

Procesul omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost amânat

10 Aug 2019 1135

Ce a stabilit astăzi ÎCCJ, cu privire la Radu Mazăre, fostul primar

23 Jul 2019 2049

Condamnat în primă instanţă la şapte ani şi patru luni de închisoare Dosarul lui Sorin Strutinsky, amânat pentru 22 martie

13 Feb 2019 737

Asociaţi - Mazăre, Strutinsky, Nicuşor Constantinescu şi defunctul Mihail Cârciog Insolvenţa Conpress Group, în atenţia Tribunalului Constanţa. Judecata, amânată

06 Feb 2019 1970

Sediul KLD Services, firmă controlată de Gabriel Sorin Strutinsky şi Mihaela-Elvira Gherasim-Tănase, a fost schimbat

28 Jan 2019 720

SRI, Strutinsky şi Căpăţînă, de la Spitalul Judeţean Judecătorii vor să afle ce date a trimis Serviciul Român de Informaţii către DNA

23 Jan 2019 2351