Procesul omului de afaceri Sorin Strutinsky, amânat. Condamnat cu executare în primă instanță


Ieri, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au stabilit cel de al 29-lea termen în dosarul în care omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și patru luni de închisoare.

Procesul a fost amânat pentru 28 noiembrie, pentru a se lua la cunoştinţă obiecţiunile la raportul de expertiză întocmit de Institutul Naţional de Expertize Criminalistice.

Amintim că în ședința din data de 21 august, Curtea de Apel Constanța a solicitat, printre altele „relații de la Tribunalul Constanța privind asigurarea publicității pronunțării minutei sentinței penale apelate, expertiză criminalistică a vocii și vorbirii efectuată de specialiștii din cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice București.

În prezenta cauză, Sorin Gabriel Strutinsky a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției, pentru patru infracțiuni de trafic de influență, dintre care una în formă continuată, instigare la săvârșirea a două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, și instigare la săvârșirea a două infracțiuni de spălare a banilor, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, printre altele, că „în cursul anului 2009, inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin a pretins de la un denunțător o sumă de bani reprezentând un procentaj de 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către societatea comercială reprezentată de denunțător, în baza a trei contracte încheiate cu DADL (Direcția Apelor Dobrogea Litoral)“.

„În schimbul sumelor de bani pretinse, Strutinsky Gabriel Sorin, prevalându-se de influența exercitată asupra funcționarilor DADL și asupra Ministrului Mediului de la acea vreme, a promis că îi va determina să respecte obligațiile contractuale asumate, referitoare la plata prețului către societatea comercială respectivă. Ulterior, în baza pretinderii inițiale, în perioada 2009 - 2012, Strutinsky Gabriel Sorin a primit de la denunțător suma totală de 1.286.958,17 lei, banii fiind virați din conturile bancare ale societății reprezentate de denunțător, în conturile bancare ale societăților comerciale indicate de suspect, respectiv SC New Home Construct SA, SC Mehmetoglu SRL, SC Nefermin SRL, SC Panel Building System SRL și SC Cds Project SRL“, potrivit DNA.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informații.

Într-un alt dosar, omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și zece luni de închisoare, decizia nefiind una definitivă.




Citește și:

Procesul omului de afaceri Sorin Strutinsky, amânat!

Sorin Strutinsky, condamnat la şapte ani de închisoare. Decizia nu este definitivă. Un nou termen în apelul dosarului
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Clubul de Volei Municipal Tomis Constanţa, în faliment! Dosarul, amânat la tribunalul Constanța

25 Mar 2024 392

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1001

Firma deținută de Adriana Strutinsky, fosta soție a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, la judecată cu Protecția Consumatorilor. Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Constanța

27 Jan 2024 910

Falimentul Telegraf Advertising SRL (fosta Conpress Construct) amânat pentru luna mai 2024

25 Jan 2024 833

Retrospectiva insolvențelor la Constanța! Cele mai importante decizii ale anului 2023

21 Dec 2023 1361

Oficial! KLD Services SRL, din Constanța, intră în insolvență! (MINUTĂ)

04 Dec 2023 998

Justiție Constanța Dosarul Dănuţ Căpăţînă - Sorin Strutinsky, amânat pentru la anul!

24 Nov 2023 725

Apropiat al foștilor conducători ai Constanței Sorin Strutinsky bagă în insolvență celebra companie KLD Services SRL!

23 Nov 2023 4589

S-a cerut falimentul SC Xenoti SRL, firmă ce deține Hotelul Flora, din Mamaia! Iată decizia Tribunalului Constanța!

08 Nov 2023 1300

Primăria Constanța a pierdut în procesul în care solicita aproape 40 de milioane de euro de la inculpații din dosarul Polaris!

10 Oct 2023 1065

Primăria Constanța, la judecată cu inculpații din dosarul Polaris! Proces cu o miză de aproape 40 de milioane de euro. Pronunțarea, azi

08 Oct 2023 2507

Municipiul Constanta cere aproape 40 de milioane de euro de la inculpații din dosarul Polaris! Judecătorii Curții de Apel, în pronunțare

29 Sep 2023 3084

Dosarul în care omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat definitiv nu se va rejudeca!

20 Sep 2023 1914

Decebal Făgădău, achitat în dosarul terenurilor din Portul Tomis! Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Constanța (DOCUMENT)

12 Sep 2023 1272

Soti Cable Neptun SRL, pe care funcţiona Neptun TV Constanţa, scoate la vânzare mai multe bunuri!

30 Aug 2023 1525