Procurorii acuză - înșelăciuni imobiliare la Constanța! Începe procesul

 
  • Inculpata este suspectată că, în perioada 31 octombrie 2019 – mai 2022, ar fi indus și menținut în eroare o persoană prezentând ca fiind adevărată situația ca 3 apartamente din Constanța încă fac obiectul unei executări silite demarate de către ANAF, deși acestea au fost executate silit în 2019, cu scopul de a obține pentru sine un folos material injust, ce a fost obținut, provocând un prejudiciu în valoare de 90.000 de euro.
  • Mai mult, inculpata este suspectată că, în perioada iulie - august 2022, atribuindu-și calitatea mincinoasă de angajat al ANAF, ar fi indus în eroare două persoane prezentându-le ca adevărată fapta mincinoasă că un apartament din oraș face obiectul unei executări silite ale AJFP Constanța, deși acest fapt nu era adevărat, în scopul de a obține pentru sine un folos material injust, ce a fost obținut, provocând un prejudiciu în echivalentul sumei de 29.500 de euro, din care a restituit suma de 16.500 de euro.
 

Judecătoria Constanța, undă verde pentru începerea judecății într-un dosar penal privind presupuse înșelăciuni cu iz imobiliar!
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, care au dispus trimiterea în judecată a unei femei (C.O.) acuzate de înșelăciune.
 
Recent, Judecătoria Constanţa a constatat legalitatea sesizării instanței, a administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală.
 
Pe cale de consecință, instanța a dispus începerea judecăţii cauzei privind-o pe inculpată.
 
Decizia a fost contestată la instanța superioară.
 
Pe scurt, inculpata este suspectată că, în perioada 31 octombrie 2019 - mai 2022, ar fi indus și menținut în eroare o persoană prezentând ca fiind adevărată situația ca 3 apartamente din Constanța încă fac obiectul unei executări silite demarate de către ANAF, deși acestea au fost executate silit în 2019, cu scopul de a obține pentru sine un folos material injust, ce a fost obținut, provocând un prejudiciu în valoare de 90.000 de euro.
 
Mai mult, inculpata este suspectată că, în perioada iulie - august 2022, atribuindu-și calitatea mincinoasă de angajat al ANAF, ar fi indus în eroare două persoane prezentându-le ca adevărată fapta mincinoasă că un apartament din oraș face obiectul unei executări silite ale AJFP Constanța, deși acest fapt nu era adevărat, în scopul de a obține pentru sine un folos material injust, ce a fost obținut, provocând un prejudiciu în echivalentul sumei de 29.500 de euro, din care a restituit suma de 16.500 de euro.
 

Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

 
Amintim că, potrivit unor surse, în trecut, femeia a fost cercetată și ulterior condamnată în dosarul în care mai multe persoane ar fi pretins diverse sume de bani, în schimbul cărora ar fi trebuit să intervină pe lângă diverşi angajaţi din administraţia locală pentru acordarea unor locuinţe ieftine.     
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa!
 
Prin decizia de condamnare, instanţa a dispus anularea înscrisurilor „falsificate“, conform minutei judecătorești, înlăturând din cuprinsul sentinţei penale apelate dispoziţiile privind anularea adeverinţei nr. 4283 din 28.10.2008, purtând antetul RAEDPP, şi a altor adeverinţe.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Doliu la pompieri!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobiliare Bucureștenii Floriștean și Chirănescu vor să construiască un bloc pe Bulevardul 1 Mai Vechi din Constanța. PUZ-ul a fost lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 513

Imobiliare Constanța Smarald Lake Residence SRL, certificat de urbanism pentru o investiție pe strada Rubinului

20 Mar 2024 627

Imobiliare Constanța George Chendru, fondatorul trupei Pindu, modifică blocul pe care îl ridică pe strada Oslo

20 Mar 2024 556

Bloc de 11 etaje, în sudul litoralului. Ce a decis Agenția pentru Protecția Mediului Constanța?

17 Mar 2024 696

Imobiliare Constanța Afaceristul Dumitru Cușu dorește să supraetajeze imobilul de pe bulevardul Tomis 108!

15 Mar 2024 1420

Hefe Artizan SRL va construi un spațiu comercial la Mihai Viteazu, județul Constanța

15 Mar 2024 614

Investiție în Năvodari Ce a decis Tribunalul Constanța cu privire la autorizația de construire pentru Stely Metal SRL?

14 Mar 2024 1961

Imobiliare Constanța Un italian vrea să ridice un bloc, pe bulevardul Mamaia, aproape de Delfinariu. Acolo este, în prezent, o parcare

14 Mar 2024 1066

Imobiliare Constanța Grindeanu Imob Construct SRL, demersuri pentru investiția imobiliară din zona Lacului Siutghiol

13 Mar 2024 773

Stely Metal SRL va elabora un PUD pentru o investiție în municipiul Constanța

13 Mar 2024 677

Firme Constanța Compass Trading & Management SRL are un nou punct de lucru pe bulevardul Mamaia

13 Mar 2024 385

Imobiliare Constanța O nouă autorizație de construire pentru Ivanov Rezidential SRL

13 Mar 2024 599

Firme Constanța Sammarina Imobiliare SA, convocată în Adunare Generală Extraordinară

12 Mar 2024 609

Constanța Autorizație de construire pentru Mega Image SRL. Este vizat magazinul de pe strada Unirii

12 Mar 2024 2026

Imobiliare Constanța Certificat de urbanism pentru Motor Expert SRL. Este vizată o investiție pe strada Nerva

12 Mar 2024 521