Procurorii acuză Un şofer băut şi drogat a accidentat două persoane şi a fugit. Prins şi dus la arestare

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de: un cetăţean, aflat în stare de reținere, pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive și părăsirea locului accidentului, fără încuviiințarea poliției sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei de către conducătorul vehiculului implicat în accidentul de circulație.
 
Cel în cauză este suspectat că, în data de 29 iulie, fiind sub influența băuturilor alcoolice (având o alcoolemie de 1,30 g/l) și a substanțelor psihotrope, a condus autoturismul pe DC 86, dinspre Constanța spre Năvodari și ajungând la trecerea de pietoni a accidentat ușor pe numiții B.M.A și B.A.R , angajați în traversarea străzii pe marcajul pietonal, care conform raportului specialiștilor din cadrul Sericiului de Medicină Legală Constanța, au necesitat pentru pentru vindecare 18-20 zile îngrijiri medicale, respectiv, 10-11 zile îngrijiri medicale. După producerea accidentului, conducătorul auto nu a oprit și a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, fiind depistat la locul de cazare al acestuia.
          
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tragedie rutieră între Năvodari și Mamaia! Pieton accident mortal pe trecere de un tânăr șofer grăbit! MOTIVARE

21 Mar 2023 3045

Oficial de la IPJ Constanța! Șoferul implicat în accidentul de la Hanul Piraților era băut. Autoturismul răsturnat, înmatriculat în Ucraina (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Oct 2022 2859

Tragedie rutieră la Năvodari! Prima condamnare

06 Oct 2022 4479

Accident pe drumul Constanța - Năvodari. O victimă

14 Jul 2020 1504

Accident rutier în Tabăra Năvodari. Un pieton a fost rănit. Ce spune IPJ Constanța

13 Oct 2019 4410

UPDATE Două persoane rănite într-un accident rutier produs între Hanul Piraţilor şi Năvodari

26 Jun 2019 2758

Oficial de la IPJ Constanţa. Cum s-a produs accidentul din această noapte din Mamaia Nord. Şoferul, în stare gravă

10 Jan 2018 2723

Ce spun oamenii legii despre accidentul din această dimineaţă de la Năvodari. A fost deschis un dosar penal

19 May 2017 7500

Pieton beat lovit de maşină pe drumul dintre Mamaia şi Năvodari

01 Apr 2015 1664