Procurorii au deschis dosar penal după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța


 
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au deschis un dosar penal în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.
 
Potrivit datelor noastre, procurorii fac cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și distrugere din culpă.

Informația a fost confirmată de Viorel Gabriel Teliceanu, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Potrivit magistratului, numărul celor decedați ar fi șapte. 
 
Amintim că în această dimineață a izbucnit un incendiu la Secția de Terapie Intensivă a spitalului.
 
Nouă persoane care erau internate la secția ATI au decedat.
 
Inspectorul şef al ISU Dobrogea, Mihail-Cristian Amarandei a declarat că în luna februarie a fost efectuat un control la toate unităţile medicale, iar la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța au fost depistate nereguli.
 

Șeful ISU a precizat că termenul stabilit pentru remedierea problemelor era sfârşitul anului.
 
Magerul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, Stela Halichidis, a declarat, că unitatea medicală avea toate avizele legale.

 
Stela Halichidis a menționat că defecţiunile depistate anterior de către ISU au fost remediate.
 
„Toate defecţiunile au fost remediate, totul funcţiona conform legii. Existau avizele legale, necesare, totul a funcţionat, dar s-a întâmplat un necaz. O să vedem de la ce. Toate actele sunt în regulă, toate defecţiunile care au fost constatate s-au remediat. Nu era nimic în neregulă. Reţeaua a fost verificată, nu era supradimensionată. Nu a existat nimic în plus în afară de aparatura medicală, care are contract de mentenanţă“, a spus managerul spitalului.
 
Președintele României, Klaus Iohannis s-a declarat „îngrozit de tragedia care a avut loc în această dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța“.
 
„Este o nouă dramă teribilă care confirmă infrastructura deficitară a sistemului de sănătate românesc, un sistem învechit, greu încercat și pus sub o presiune de neimaginat de valul patru al pandemiei de COVID-19. În acest moment, prioritatea zero este să fie identificate rapid soluții pentru a-i putea transfera și trata pe toți pacienții evacuați din spitalul de la Constanța. Totodată, este imperativ ca, în toate secțiile cu pacienți COVID-19 și mai ales în cele de terapie intensivă, să fie acordată o atenție sporită în primul rând la nivelul spitalelor pentru a putea preîntâmpina astfel de tragedii apărute în condiții de supraîncărcare“, a mai precizat Iohannis.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Avocatul Cuculis- „Incendiul de la Spitalul de boli infectioase din Constanța a fost elucidat de către Insemex, iar vinovatul principal este spitalul“

07 Nov 2023 1298

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase. Doi ani de la tragedia care a îndoliat Constanța

01 Oct 2023 1308

Dr. Halichidis, la judecată cu Primarul Municipiului Constanța! S-a stabilit data pronunțării

19 Sep 2023 1185

Noutăți din ancheta incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța! Urmează eventuale puneri sub acuzare

03 Aug 2023 2096

Curtea de Apel Constanța, anunț important! Este vizat cazul medicului Stela Halichidis, managerul demis după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța!

20 Jun 2023 2166

Tribunalul Constanța motivează de ce dr. Halichidis nu trebuia demisă din fruntea Spitalului de Infecțioase din oraș! Se știa de lipsa autorizaţiei de securitate în caz de incendiu

12 May 2023 2067

Demisă după incendiu! Radiografia procesului în care dr. Stela Halichidis, fostul manager al Spitalului de Infecțioase din Constanța, a câștigat în instanță!

18 Feb 2023 3795

Coincidență stranie! O nouă alarmă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, chiar în ziua în care se aștepta verdictul în proces (VIDEO)

10 Feb 2023 1521

Alertă la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța! Au intervenit pompierii. Ce s-a întâmplat (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Feb 2023 3914

Înlăturată după incendiul care a distrus Terapia Intensivă S-a stabilit data la care Stela Halichidis s-ar putea întoarce în fruntea Spitalului de Boli Infecțioase

21 Jan 2023 1791

A fost aflată cauza incendiului! Procurorii din Constanța știu de ce a luat foc Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

19 Jan 2023 3122

Procesul dr. Halichidis a fost amânat!

10 Nov 2022 1533

Proces pentru Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, în care au murit șapte oameni în incendiu! Martorul lui Halichidis

31 Oct 2022 1580

A trecut un an Tragedie, cu victime! Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Secția ATI, mistuită de flăcări

01 Oct 2022 1909

Audieri de martori în procesul deschis de dr. Halichidis, după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța!

15 Sep 2022 1541