Procurorul care a semnat rechizitoriul din Dosarul Retrocedărilor, amânat de CSM pentru noua structură SIIJ

  • Motivul care a stat la baza amânării discuțiilor a fost reprezentat de neîntrunirea majorității în privința votului exprimat.

Magistratul Doru Florin Țuluș, cel care a semnat, în calitate de procuror șef secție DNA, rechizitoriul întocmit de anchetatori în cazul cunoscut generic drept Dosarul Retrocedărilor din Constanța, a fost amânat de Consiliul Superior al Magistraturii privind numirea la noua structură ce va ancheta magistrații!

Plenul CSM a decis ieri, 19 iulie 2022, să amâne votul privind desemnarea procurorului Doru Florin Țuluș, în prezent din cadrul Parchetului General, la noua structură de investigare a infracțiunilor magistraților, creată după desființarea SIIIJ - Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție sau Secția Specială a magistraților.

Motivul care a stat la baza amânării discuțiilor a fost reprezentat de neîntrunirea majorității în privința votului exprimat.

Iată informațiile transmise de CSM:

Având în vedere dispoziţiile art.27 alin.(3) din Legea nr.317/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi art.17 alin.(5) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Superior al Magistraturii, adoptat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr.1073 din 03.12.2018, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înscrierea următoarelor opţiuni pe ordinea de zi a unei şedinţe viitoare, neîntrunindu-se majoritatea: 1. ŢULUŞ DORU FLORIN, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (8 voturi DA, 10 voturi NULE, 1 abţinere exprimată de doamna judecător Andrea-Annamaria Chiş, membru al Consiliului Superior al Magistraturii).


O decizie similară a fost luată și cu privire la magistratul Valușa Ilona Panica, tot de la Parchetul General.

Practic, votul vizează desemnarea celor doi magistrați pentru efectuarea urmăririi penale în cazurile prevăzute de articolul 3 (1) din Legea 49/2022, mai precis, atunci când infracțiunile sunt săvârșite de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție a României, de procurorii Parchetului Înaltei Curți, de judecătorii Curții Constituționale, de membrii CSM (judecători și procurori), de judecătorii de la curțile de apel și Curtea Militară de Apel, precum și de procurorii de la parchetele de pe lângă curțile de apel.

În urma deciziei de ieri, 19 iulie 2022, a Plenului CSM, votarea se va relua la o dată ulterioară.

Amintim, în ceea ce-l privește pe magistratul Doru Florin Țuluș, acesta era procurorul șef al Secției de Combatere a Infracțiunilor Conexe Infracțiunilor de Corupție din cadrul DNA și, în această calitate, a semnat rechizitoriul în dosarul 29/P/2005 - cauză penală cunoscută generic drept Dosarul Retrocedărilor.

Prin rechizitoriul semnat, în urma verificării temeiniciei și legalității celor sesizate, de către magistratul Doru Florin Țuluș, fostul primar Radu Mazăre, alături de mai multe persoane, au fost deferite instanței, sub acuzații de ilegalități în legătură cu retrocedarea mai multor terenuri din Constanța și Mamaia.

În acest dosar, la începutul anului 2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat decizia definitivă de condamnare a suspecților.


PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătorii s-au retras pentru deliberare! Urmează pronunțarea într-unul dintre dosarele lui Radu Mazăre!

21 Sep 2022 766

Înalta Curte a stabilit când ar putea fi eliberați frații Alexandru și Radu Mazăre. Ce le-au spus cei doi judecătorilor

15 Sep 2022 1448

Terenul pentru care a fost amendat fostul primar Făgădău, în atenția judecătorilor Curții de Apel Constanța

09 Sep 2022 640

Mișcare-surpriză în dosarul în care primarul Chițac a cerut peste două milioane de dolari de la echipa Mazăre! Cine a contestat soluția

11 Aug 2022 1072

PUD lansat în consultare publică. Vor să-și facă casă pe o stradă din zona istorică a Constanței. O parte din teren a fost sub sechestrul DNA (DOCUMENTE)

05 Aug 2022 1427

Protagonist de seamă al Dosarului Retrocedărilor, pus în libertate la Ploiești! (MINUTA)

26 Jul 2022 820

„Bombă“ în instanță, pentru cartierul Faleză Nord! Terenul pentru care a fost amendat primarul Făgădău și pentru care s-a cerut amendarea și a lui Chițac, câștigat de Apele Române!

20 Jul 2022 2217

Sume impresionante Decizia care l-ar putea face pe Mazăre să plătească pentru Retrocedările din Constanța! Avem motivarea

19 Jul 2022 3588

Dosarul Retrocedărilor Sechestru DNA în Constanța Veche! Judecătorii au refuzat să ridice măsura. Cazul, ajuns la Tribunal

11 Jul 2022 5688

Dosarul Retrocedărilor Curtea de Apel Constanța, răspuns la pretențiile lui Chițac de la Mazăre

16 Jun 2022 860

Dosarul Retrocedărilor De la cine ar putea primi UAT Municipul Constanța peste 600.000 de euro! (MINUTA)

08 Jun 2022 960

Zgârie-nori și parcare cu 500 de locuri, la Poarta 2, în Constanța. Cine și când ia decizia viitoarei construcții

08 Jun 2022 2988

Pretențiile lui Chițac, de la Mazăre. Azi e „Ziua Z“

08 Jun 2022 1171

Două terenuri din Dosarul Retrocedărilor, în atenția Curții de Apel. Se cere suspendarea procesului!

03 Jun 2022 985

Dosarul Retrocedărilor. Uraganul imobiliar, dezlănțuit în Capitală pentru aproape 50 de terenuri din dosar, suspendat de judecători!

02 Jun 2022 1707