Procurorul care i-a trimis în judecată pe Radu Mazăre și pe Nicușor Constantinescu, în atenția CSM

  • Delegată procuror șef în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, magistratul Dana Manuela Ana este acum propusă spre a i se prelungi delegația în funcția de conducere.
  • Numele procurorului Dana Manuela Ana a devenit cunoscut în Constanța odată cu instrumentarea dosarelor ce îi privea pe fostul primar Radu Mazăre și fostul președinte CJC Nicușor Constantinescu, la momentul la care aceștia erau încă în funcții.
 
Procurorul Dana Manuela Ana, magistratul care, de-a lungul timpului, i-a deferit instanței pe Radu Ștefan Mazăre și Nicușor Constantinescu, cei doi fiind conducători, la momentul respectiv, ai Constanței, se află în atenția Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.
 
Delegată procuror șef în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, magistratul Dana Manuela Ana este acum propusă spre a i se prelungi delegația în funcția de conducere.
 
În acest sens, Secția pentru procurori a CSM va discuta mâine despre prelungirea delegării sale în funcția de procuror șef al Secţiei  de  combatere  a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA.
 
Votul favorabil pentru delegarea pe funcție a fost dat de Secția pentru judecători în luna mai 2020.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, numele procurorului Dana Manuela Ana a devenit cunoscut în Constanța odată cu instrumentarea de către anchetatoare a dosarelor ce îi privea pe fostul primar Radu Mazăre și fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu, la momentul la care aceștia erau încă în funcții.
 
Concret, în primăvara anului 2014, cei doi au fost reținuți, pe rând, în baza ordonanțelor emise de către procurorii DNA. Nicușor Constantinescu era acuzat de mai multe fapte de abuz în serviciu, în timp ce lui Radu Mazăre i se imputau infracțiuni de luare de mită și fals în declarații.
Ambii erau anchetați în dosare diferite ale DNA, instrumentate de procurorul Dana Manuela Ana.
 
În ambele cazuri, instanțele au respins cererile privind arestarea preventivă a lui Mazăre și Nicușor, dispunând în schimb măsura controlului judiciar.
 

La finalul procesului propriu, Nicușor a fost achitat definitiv de instanța de judecată pe motiv că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege“.
 
La rândul său, Mazăre a primit o amendă penală de 5.000 de lei, fiind achitat însă pentru luare de mită, tot pentru că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege“.

 
Citește și:

Femeia care i-a trimis în judecată pe Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, propusă șef în DNA
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Exclusiv! Radu Mazăre și Sorina-Gina Hortolomei- Moscu, achitați definitiv!

18 Jan 2021 6393

Radu Mazăre cere să fie reluată procedura de extrădare! Cine va judeca solicitarea fostului primar al Constanței

16 Jan 2021 933

Pronunțarea în dosarul lui Radu Mazăre, de la Constanța, amânată

15 Jan 2021 689

Gabriel Mustaţă, de la Tribunalul Constanța, nu ar fi vrut să-l judece pe Decebal Făgădău

14 Jan 2021 2003

Radu Mazăre ar putea fi pus în libertate mâine! Cine va lua decizia finală

13 Jan 2021 2093

Pronunțarea în dosarul lui Radu Mazăre, de la Constanța, amânată

08 Jan 2021 1018

Fostul primar al Constanței a luat cu executare la prima instanță Judecătorii Marius Cristian Epure și Adriana Ispas, așteptați să se pronunțe azi în dosarul lui Radu Mazăre

08 Jan 2021 3575

A fost ales magistratul care va judeca ultimul dosar al lui Radu Mazăre!

01 Jan 2021 1986

Sfârșit de an neplăcut pentru foștii primari ai Constanței Radu Mazăre trimis în judecată pentru vânzarea unor terenuri în Mamaia, iar Făgădău pentru terenuri din Portul Tomis

31 Dec 2020 1547

Oficial de la DNA! De ce au fost trimiși în judecată Radu Mazăre și Decebal Făgădău

30 Dec 2020 1238

UPDATE. Oficial de la DNA. Decebal Făgădău și Radu Mazăre, foști primari ai Constanței, trimiși în judecată în alte două dosare. Care este prejudiciul

30 Dec 2020 1954

„Moștenirea“ Xenoti. Mazăre și Nicușor, la judecată cu administratorul judiciar al firmei

29 Dec 2020 2118

Pronunțare amânată în dosarul lui Radu Mazăre, de la Curtea de Apel Constanța

21 Dec 2020 1129

Radu Mazăre, achitat ori condamnat! Totul se decide azi, la Constanța. Cine sunt magistrații care au avut în atenție dosarul

21 Dec 2020 2097

Oficial de la DNA. Fost consilier al lui Radu Mazăre Răducu Preda, trimis în judecată

17 Dec 2020 832