Procurorul Zarafina Puiu a pierdut la Curtea Supremă procesul pentru menţinerea sa în funcţie, ca procuror al Secţiei Speciale

Răsturnare de situaţie pentru procurorul constănţean Zarafina Puiu, fost procuror şef adjunct al Parchetului Tribunalului Constanţa, în prezent anchetator al structurii speciale Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, denumită şi SS.

După ce a obţinut în primă instanţă suspendarea actului emis de Secţia pentru procurori a CSM prin care primea aviz negativ pentru menţinerea în funcţie după împlinirea vârstei de 65 de ani, lucrurile s-au schimbat total la Curtea Supremă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul declarat de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii şi a casat în parte sentinţa care îi permitea procurorului constănţean să rămână în funcţie. Astfel, Curtea Supremă a respins acţiunea prin care procurorul Zarafina Puiu atacase avizul negativ primit de la Secţia pentru procurori a CSM.

Hotărârea Înaltei Curţi este definitivă.

De menţionat că, printre dosarele aflate în lucru la procurorul Zarafina Puiu se număra şi cel care îl viza pe procurorul şef al DNA Constanţa, magistratul Andrei Bodean. De altfel, procurorul SIIJ a primit iniţial avizul negativ pentru rămânerea în funcţie la doar o zi după ce îl audiase pe şeful DNA Constanţa la sediul Secţiei Speciale.

Menţionăm că procurorul Zarafina Puiu nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la decizia Curţii Supreme.

Citeşte şi:

Procurorul constănțean Zarafina Puiu, de la Secția Specială, în atenția Înaltei Curți

Procurorul Zarafina Puiu nu a primit avizul pentru menținerea în funcție la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acuzat de cercetare abuzivă şi represiune nedreaptă! Curtea Supremă a închis definitiv dosarul care-l viza pe șeful DNA Constanța! (MINUTA)

19 Apr 2023 2588

Parchetul General are termen șase luni să-l ancheteze pe șeful DNA Constanța!

11 May 2022 14794

Șase procurori pentru 4.000 de dosare Ce a făcut în 2019 structura ce îl anchetează pe șeful DNA Constanța, magistratul Andrei Bodean

23 Apr 2020 4813

Plenul CSM se interesează de activitatea Secţiei Speciale. Doi procurori constănţeni lucrează la Secţie. Ambii vor să devină inspectori judiciari

02 Mar 2020 2189

Preşedintele Iohannis a semnat decretul Procurorul constănţean Zarafina Puiu a ieşit la pensie

29 Nov 2019 1301

Oficial de la CSM De ce a primit aviz negativ procurorul SIIJ Zarafina Puiu (document)

01 Nov 2019 2355

Zarafina Puiu, procurorul SIIJ ce-l ancheta pe şeful DNA Constanţa, îndepărtată din sistem

31 Oct 2019 2813

Magistratul SIIJ Zarafina Puiu, la un pas de eliberarea din funcţie

30 Oct 2019 1625

Procurorul constănțean Zarafina Puiu, de la Secția Specială, în atenția Înaltei Curți

24 Oct 2019 1741

Aproape un an de activitate pentru Secţia Specială Cine lucrează la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie

10 Oct 2019 1926

Procurorul Zarafina Puiu nu a primit avizul pentru menținerea în funcție la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

13 Jun 2019 2121