Promovată secretar, Fulvia Dinescu continuă procesul cu șeful ei, primarul Chițac pentru recuperarea unor drepturi salariale

 
Secretarul cu delegare al municipiului Constanța, Fulvia Antonela Dinescu a declarat recurs în dosarul nr. 4155/118/2022 în care se judecată cu primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac și cu municipiul Constanța.

Recursul a fost înregistrat la Curtea de Apel Constanța, secția de contencios administrativ și fiscal, la sfârșitul anului trecut, însă magistrații nu au stabilit deocamdată un termen pentru judecată.

Magistrații de la instanța de fond au respins anul trecut pretențiile Fulviei Dinescu.

Dosarul are ca obiect un litigiu privind funcţionarii publici (Legea Nr.188/1999).

Vă reamintim, Fulvia Antonela Dinescu a preluat începând cu 09 noiembrie 2022, din dispoziția primarului Vergil Chițac, atribuții de secretar delegat al municipiului Constanța.

Fulvia Antonela Dinescu a revenit în Primăria Constanța anul trecut, pe funcția de execuție de consilier juridic, după ce la finalul anului 2020, Dinescu a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, alături de foștii primari, Radu Mazăre, Decebal Făgădău și alți funcționari ai primăriei Constanța într-un dosar fiind acuzați de abuz în serviciu.

Dinescu a fost suspendată atunci din funcție și înlocuită de Georgiana Gospodaru prin dispoziție a primarului de primarul Vergil Chițac.

Cum magistrații de la Curtea de Apel Constanța au decis, pe 29 decembrie 2021, ca dosarul la care facem referire mai sus să se întoarcă la DNA, constatând nulitatea absolută a actelor efectuate după data extrădării efective a lui Mazăre Radu Ștefan, în baza Mandatului de Arestare Preventivă nr. 1/10.01.2018, inclusiv a rechizitoriului nr. 168/P2017 din 19.10.2020 emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcţia Naţională Anticorupție – ST Constanța, Fulvia Dinescu a revenit în Primăria Constanța anul acesta, pe funcția de execuție de consilier juridic.

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Fulvia Dinescu trebuie să plătească cheltuieli de judecată primarului Chițac și angajatorului său, Primăria municipiului Constanța

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curtea de Apel Constanța a suspendat judecarea dosarului în care părți sunt secretarul municipiului Fulvia Dinescu și primarul Vergil Chițac

15 Mar 2023 1281

UPDATE Termen la Tribunal. Consilierul juridic Fulvia Dinescu l-a chemat în judecată pe primarul Constanței, Vergil Chițac

07 Oct 2022 1867