Pronunțare amânată în dosarul morții lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia. Anunțul judecătorilor

  • În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că inculpatul, pe fondul unei stări tensionate preexistente, i-a aplicat mai multe lovituri persoanei vătămate minore, de 13 ani, cu pumnii și picioarele, producându-i leziuni care i-au provocat în final decesul.
  • Agresiunea a stârnit revolta persoanelor prezente, care au intervenit de îndată pentru prinderea autorului agresiunii, acordarea primului ajutor și sesizarea organelor de poliție.

Ieri, Tribunalul Constanța ar fi trebuit să se pronunțe în dosarul privind moartea lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia, cu privire la cererea de administrare a probei testimoniale cu martorii din rechizitoriu. Magistrații au decis amânarea pronunțării pentru data de 22 ianuarie 2021. Noul termen al dosarului a fost stabilit pentru data de 23 februarie 2021.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 

Date din anchetă

 
În actul de sesizare a instanței, procurorii arată că, la data de 01 februarie 2020, la ora 15.00, organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Constanța au fost sesizate prin serviciul 112 că o persoană se află căzută pe strada 1 Decembrie 1918 din Mangalia.
 
Un echipaj al poliției s-a deplasat la fața locului unde au identifica o persoană de sex masculin, în persoana victimei, Andrei, întinsă pe jos în timp ce o altă persoană îi făcea un masaj cardiac. La locul în care se afla căzut Andrei a sosit un echipaj medical care a preluat victima și transportat-o la spital în Mangalia și în final a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.
 

Între inculpat și persoana vătămată exista o stare tensionată preexistentă

 
Tot la fața locului a fost identificat și Daniel, de 15 ani, care a declarat organelor de poliție că el a lovit victima, pe fondul unor discuții. În urma cercetărilor, procurorii au stabilit că între inculpatul minor și persoana vătămată minoră a exista o stare tensionată preexistentă ce a pornit inițial de la o fată.
 
În rechizitoriu se mai arată că cei doi au purtat discuții telefonice, și, anterior datei de 01 februarie, au existat mesaje de provocare fără însă a se petrece vreun eveniment concret.
 

20 de minute la data de 01 februarie

 
 La data de 01 februarie, inculpatul a mers la mers la sala de forță, împreună
cu doi prieteni, unde au stat aproximativ 20 de minute.
 

Anchetatorii mai arată că pentru a lămuri situația tensionată, inculpatul, care
fusese la sala de forță, s-ar fi deplasat împreună cu prietenii săi prin Mangalia pentru a-l identifica pe Andrei.
 

În jurul orelor 13.30, în timp ce se aflau pe bulevardul 1 Decembrie din Mangalia, în dreptul Băncii Comerciale Române, inculpatul l-a observat pe Andrei, care sosise dintr-o excursie, și a traversat strada către acesta.
 
Procurorii mai susțin că ancheta lor că victima s-a întors și l-a văzut pe inculpat îndreptându-se spre el, însă contrar spuselor inculpatului, nu ar fi luat poziție de bătaie.
 

Victima era relaxată și luată prin surprindere de loviturile primite

 
Mai mult chiar, în urma vizualizării imaginilor video surprinde de camerele de supraveghere din zonă, rezultă, conform rechizitoriului, că victima era chiar relaxată, fără a se aștepta ca între cei doi să existe vreun episod de violență fizică,
ceea ce duce la concluzia că Andrei ar fi fost luat prin surprindere de loviturile primite.
 
Inculpatul i-ar fi aplicat victimei lovituri puternice cu pumnii ceea ce a făcut victima să se dezechilibreze și să cadă. În cădere, inculpatul ar fi continuat să-l
lovească cu pumnii și picioare, până când a rămas inconștientă la pământ.
 
Imediat persoanele prezente în zonă au intervenit inclusiv pentru acordarea primului ajutor victimei și au anunțat telefonic organele de poliție care s-au deplasat de urgență la fața locului unde l-au identificat și pe agresor.
 
Victima a fost dusă la spital. Ulterior, la data de 12 martie a intervenit decesul minorului.
 
Reamintim că Judecătoria Mangalia a admis, pe data de 2 februarie, cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia și a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu față de băiatul de 15 ani, pe o durată de 30 de zile, de la data de 02.02.2020 până la data de 02.03.2020 inclusiv.
 
Ulterior, dosarul a fost preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.
 

Arest la domiciliu

 
La data de 13 februarie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor, din infracțiunile de vătămare corporală și tulburarea ordinea și tulburarea ordinii și liniștii publice, în infracțiunile de tentativă la omor și tulburarea ordinii și liniștii publice și au formulat cerere de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu arestul preventiv, față de inculpat.
 
La data de 17 februarie 2020 , judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a admis cererea procurorului și a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu arestul preventiv față de inculpatul minor, pe o perioadă de 30 de zile.
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată de inculpatul minor la Curtea de Apel Constanța, instanță care a respins cererea procurorilor de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu arestul preventiv.
 
Decizia Curții de Apel Constanța a fost definitivă.
 
Citește și
 
Inculpatul, de sărbători, în arest la domiciliu!
Ultima decizie a judecătorilor în dosarul morții lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia


Dosarul morții lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia. Începe audierea martorilor!

Oficial de la DNA! Date din noul dosar al lui Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJC
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Lilith

16 Jan, 2021 19:11

A ucis o altă ființă umana , cu atat mai mult cu cat era un copil ! Nu exista scuza pentru asa ceva. Ma doare p... ca e minor ! Sa raspunda PENAL !

Articole asemanatoare

Minorul, de 15 ani, din Mangalia, acuzat de moartea lui Andrei, de 13 ani, menținut în arest la domiciliu

09 Feb 2021 577

Inculpatul, de sărbători, în arest la domiciliu! Ultima decizie a judecătorilor în dosarul morții lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia

19 Dec 2020 1794

Dosarul morții lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia. Începe audierea martorilor!

07 Nov 2020 2868

Judecătorii au decis libertatea tânărului acuzat de moartea lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia

09 Oct 2020 3882

Tribunalul Constanța, termen azi în dosarul privind moartea lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia

22 Sep 2020 1140

Procesul privind moartea lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia a început cu o amânare. Când a fost stabilit noul termen

21 Aug 2020 998

Ședință importantă la Tribunal! Azi se decide libertatea tânărului acuzat că l-a omorât pe Andrei, de 13 ani, din Mangalia

10 Aug 2020 911

Inculpatul, în arest la domiciliu de patru luni O nouă decizie în dosarul privind moartea lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia

20 Jun 2020 1448

Judecătorii au stabilit primul termen în cazul morții lui Andrei din Mangalia

09 Jun 2020 1486