Pronunțare amânată într-unul dintre dosarele lui Radu Mazăre


 
Tribunalul Constanța a amânat ieri pronunțarea în faza camerei preliminare în dosarul în care în care Andrei Bodean, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța a dispus trimiterea în judecată a lui Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al Constanței.
 
Tot în prezenta cauză a mai fost deferită justiției Marcela Enache, fostul secretar al municipiului Constanța.
 
Dosarul este judecat de Monica Laura Tănase, judecător în cadrul Secției penale din Tribunalul Constanța.
 
Pronunțarea a fost amânată pentru data de 20 aprilie 2021.
 
În dosar, Radu Mazăre este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, și Enache Marcela (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa), bănuită de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. Asta în timp ce Consiliul Local Constanţa s-a constituit parte civilă.
 
În rechizitoriu, procurorul șef Andrei Bodean a reținut că „în perioada 2007 - 2012, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în calitatea menționată mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale, în sensul că ar fi dispus vânzarea a 10 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța în alte condiții decât prin licitație publică (negociere directă) și fără ca rapoartele de evaluare să fi fost aprobate de Consiliul Local“.
 
 „De asemenea, terenurile respective, situate în stațiunea Mamaia, în imediata vecinătate a plajei ori în zone cu un potențial turistic și comercial deosebit (malul Lacului Siutghiol, Parcul Tăbăcăriei etc.), ar fi fost vândute la prețuri mult diminuate, împrejurare prin care s-ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 1.732.687 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători. În demersurile sale, edilul ar fi beneficiat de ajutorul inculpatei Enache Marcela, care, în calitate secretar al municipiului Constanța, ar fi contrasemnat o parte dintre documentele care au stat la baza tranzacțiilor respective“, se mai arată în ancheta șefului DNA Constanța.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Radu Mazăre, o nouă tentativă de punere în libertate! Când va fi luată o decizie în dosar

23 Jun 2021 976

Urmările Dosarului Retrocedărilor Black Wave Center, compania ce deține spațiul de joacă Lake View, a cerut ștergerea mențiunilor despre sechestrul pe teren

23 Jun 2021 927

Sorin Strutinsky, arestat la domiciliu în Bologna! Judecătorii din Italia vor să afle care sunt condițiile din penitenciarele din România

19 Jun 2021 3901

Ultima oră! Răsturnare de situație în procesul în care Primăria Constanța cere 10 milioane de euro de la Radu Mazăre

11 Jun 2021 1502

Primarul Vergil Chițac, la judecată cu firma ctitorită de Radu Mazăre

11 Jun 2021 687

Primarul Vergil Chițac, la judecată cu firma ctitorită de Radu Mazăre

11 Jun 2021 1900

Stăpânii terenurilor Mirajul de pe aleea Lamia

01 Jun 2021 2698

Fostul consilier al lui Radu Mazăre a cerut eliberarea din arest. Ce răspuns a primit

29 May 2021 1269

Afacerist din Dosarul Retrocedărilor, cu cererile de eliberare respinse la Tribunalul Constanța

26 May 2021 964

Începe „uraganul“ financiar al Retrocedărilor din Constanța!

21 May 2021 2941

Chițac versus Mazăre – miză de peste 10 milioane de euro. A fost fixată „Ziua Z“!

19 May 2021 2132

Decebal Făgădău și Radu Mazăre, trimiși în judecată de DNA, alături de alți angajați ai Primăriei Constanța. Pronunţare azi!

17 May 2021 2382

Dosarul Retrocedărilor - Curtea Supremă a respins recursurile în casație!

11 May 2021 1458

Ziua „Z“ în Dosarul Retrocedărilor! Curtea Supremă se pronunță asupra recursurilor în casație

11 May 2021 989

Tribunalul Constanța, veste pentru Radu Mazăre! Începe procesul!

10 May 2021 1215