Pronunțare importantă azi la Curtea de Apel Constanța. Este vizat omul de afaceri Sorin Strutinsky, arestat în Italia

 
  • Patru judecători din cadrul Secției Penale din Curtea de Apel Constanța au formulat declaraţii de abţinere: Iulia Cezara Suciu, Marius Cristian Epure (președintele Curții de Apel Constanța), Georgeta Ceauşu Raluca și Adriana Ispas.
  • Cererea de rejudecare va fi soluționată azi, potrivit datelor noastre, de judecătorii Damian Mitea și Valentina Boboc, de la Curtea de Apel Constanța..
 
Zi importantă la Constanța pentru omul de afaceri Sorin Strutinsky, apropiat al foștilor conducători ai Constanței, respectiv Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, aflat în prezent într-un penitenciar din Italia.
 
Strutinsky solicită rejudecarea cauzei în care a fost condamnat definitiv, în iulie 2020, la zece ani și opt luni de închisoare, dosar în care a și fost încarcerat în Italia.
 
Cererea omului de afaceri va fi soluționată azi, potrivit datelor noastre, de judecătorii Damian Mitea și Valentina Boboc.
 
Cererea lui Sorin Strutinsky se află pe rolul Curții de Apel Constanța din luna decembrie 2020.
 
Până în prezent, patru judecători din cadrul Secției Penale au formulat declaraţii de abţinere: Iulia Cezara Suciu, Marius Cristian Epure (președintele Curții de Apel Constanța), Georgeta Ceauşu Raluca și Adriana Ispas.
 
Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat definitiv la începutul lunii iulie 2020 la o pedeapsă de zece ani și opt luni de închisoare, sentința fiind definitivă și executorie.
 
Așa cum am mai precizat, completul care a soluționat definitiv acest dosar a fost alcătuit din magistrații Adriana Ispas, Georgiana Anghel – Tudor și Ciprian Coadă, din cadrul Curții de Apel Constanța. Unul dintre judecători din complet a avut opinie separată.
 
Într-un alt dosar, omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și zece luni de închisoare, decizia nefiind una definitivă.

 
În această cauză, denumită generic Polaris, Strutinsky a fost audiat pe data de, 06 septembrie 2021, din Tribunalul Veneția, de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, prin sistem de videoconferință.

În această cauză, Sorin Strutinsky a fost condamnat în primă instanță la șapte ani şi zece luni de închisoare, asta în timp ce Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al Constanţei, a primit nouă ani și zece luni ani de închisoare. Mai departe, Eduard Martin a primit tot în primă instanță cinci ani şi șase luni de închisoare, iar Gabi Stan, fostul viceprimar al municipiului Constanța, a fost achitat. De asemenea, ÎCCJ a mai decis condamnarea în primă instanță a SC Polaris Holding SRL la p amendă penală de 1.000.000 de lei.
 
Tudorița Tolea, Doru Aurelian Harpalete, Alina Pavel, Ghiulnihal Mutalâp și Sorina Laura Oprea, funcționari în cadrul Primăriei Constanța, la data faptelor, suspectați de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, au luat cu suspendare tot în primă instanță. 
 
Alina Pavel și Ghiulnihal Mutalâp au primit câte doi ani cu suspendare. Asta în timp ce Tudorița Tolea, Doru Aurelian Harpalete și Sorina Laura Oprea s-au ales cu câte doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
După o achitare de răsunet
Proces de importanţă deosebită, la Tribunalul Constanţa, pentru simbolurile staţiunii Mamaia!

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul Polaris! Curtea Supremă a amânat din nou pronunțarea

17 Jan 2022 1002

Înalta Curte decide azi soarta dosarului Polaris!

17 Jan 2022 682

Marius-Petre Săvulescu, desemnat administrator special al societăţii Ideea Contrast SRL

11 Jan 2022 2737

O nouă amânare de pronunțare în dosarul Polaris

20 Dec 2021 1016

Modificări importante în Nefermin SRL!

14 Dec 2021 754

Achitați sau condamnați Cinci judecători de la Curtea Supremă, așteptați să se pronunțe azi în Dosarul Polaris

29 Nov 2021 999

Înalta Curte se va pronunța azi într-unul dintre cele mai importante dosare penale pentru Constanța. Cine sunt judecătorii

01 Nov 2021 2784

Termen nou în dosarul terenurilor din Portul Tomis Fostul șef al Poliției Locale Constanța și administratorul Astera Consulting ar putea fi audiați azi la Tribunal

22 Oct 2021 2080

Tribunalul Tulcea, scrisoare către omul de afaceri Sorin Strutinsky. Conținut

22 Oct 2021 1372

Oficial! Ideea Contrast SRL a intrat în insolvență! Printre asociați, Radu Mazăre, Constantinescu Nicuşor și Sorin Strutinsky

21 Oct 2021 2176

S-a terminat procesul în dosarul Polaris! Radu Mazăre și Sorin Strutinsky, în așteptarea deciziei finale

05 Oct 2021 3240

Martorii lui Făgădău! Cine vor fi primii audiați în dosarul terenurilor din Portul Tomis

27 Sep 2021 2688

Inculpați, Decebal Făgădău și Marcela Enache Dosarul terenurilor din Portul Tomis, azi primul termen la Tribunal! Gabriel Mustaţă nu ar fi vrut să judece procesul!

24 Sep 2021 1727

Ce datorii are Spotunu SRL, controlată în trecut de KLD-ul lui Sorin Strutinsky

22 Sep 2021 759

Oficial! Cererea lui Sorin Strutinsky, respinsă la Constanța

17 Sep 2021 1515