Purtarea măștilor și vaccinul anti-Covid Un reclamant din procesul pentru credință, deschis de Arhiepiscopia Tomisului, cere dovezi de la Ministerul Sănătății, DSU și Guvern!

  • Avocatul Gheorghe Gabriel Căcescu este reclamanat alături de Arhiepiscopia Tomisului în dosarul 7389/118/2020 de la Tribunalul Constanța, în care se solicită respectarea drepturilor credincioșilor în contextul epidemiologic actual.
  • Recent, acesta a deschis noi acțiuni în instanță ce vizează contextul epidemiologic actual.
  • Contactat telefonic, avocatul a confirmat, pentru ZIUA de Constanța, că este reclamant în procesul pentru credință, de la Constanța, și a precizat că a formulat noi acțiuni pentru asigurarea unor dovezi de către autoritățile reclamate în dosar.
  • „În calitate de cetățean român și în virtutea Constituției Românie, doresc să aflu anumite informații despre purtarea măștilor“, a precizat avocatul Gheorghe Gabriel Căcescu.
Avocatul ieșean Gheorghe Gabriel Căcescu, reclamant alătură de Arhiepiscopia Tomisului în procesul de la Constanța în care se solicită respectarea drepturilor credincioșilor, a dat în judecată autoritățile cu atribuții în domeniul luptei anti-Covid din țară.
 
Apărătorul solicită asigurarea unor dovezi în legătură cu măștile de protecție, dar și cu vaccinul anti-Covid.
 

Pârâți - Arafat, Câțu și Vlad Voiculescu

 
Avocatul Gheorghe Gabriel Căcescu, reclamanat alături de Arhiepiscopia Tomisului în dosarul 7389/118/2020 de la Tribunalul Constanța, a dechis noi acțiuni în instanță ce vizează contextul epidemiologic actual.
 
Contactat telefonic, avocatul a confirmat, pentru ZIUA de Constanța, că este reclamant în procesul pentru credință, de la Constanța, și a precizat că a formulat noi acțiuni pentru asigurarea unor dovezi de către autoritățile reclamate în dosar.
 
Mai exact, este vorba despre dosarele 8/45/2021 și, respectiv, 20/45/2021.
 
În aceste cauze, pârâți sunt Ministerul Sănătății, Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu, Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, Alexandru Rafila, Adrian Străinu Cercel, Agenția Națională pentru Protecția Consumatorului, Guvernul României, prim-ministrul Florin Cîțu și Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid.
 

Procesul, „singura modalitate de a obține anumite informații“
 

Dosarul 8/45/2021 vizează purtarea măștilor de protecție.
 
Legat de această acțiune, avocatul Gheorghe Gabriel Căcescu a precizat: „în calitate de cetățean român și în virtutea Constituției Românie, doresc să aflu anumite informații despre purtarea măștilor, eficiența purtării măștilor de protecție în actuala stare de pandemie, efectul produs asupra organismului de purtarea măștilor de protecție, conformitatea măștilor puse în circulație și vândute cetățenilor, precum și dacă purtarea măștilor poate duce la îmbolnăvire“.
 

Avocatul a mai explicat că a introdus această acțiune pentru că „singura modalitate de a obține anumite informații de la pârâte este la momentul actul această cerere de asigurare probe prin luarea interogatoriului și efectuarea unei expertize medico-legală“.
 
În motivarea acțiunii, avocatul a citat o declarație dată în iunie 2020 de ministrul Sănătății de la acel moment, Nelu Tătaru, unui post TV, în care acesta arăta că „oamenii sănătoși nu trebuie să poarte măști“, dar și că masca de protecție ar fi putut face „mai mult rău decât bine“ dacă era purtată de persoane sănătoase.

 

Expertiză privind purtarea măștilor de protecție

 
De asemenea, avocatul a mai adus în discuție o serie de aspecte medicale privind purtarea măștii de protecție și a precizat că, printre obiectivele expertizei în legătură cu măștile pe care a solicitat-o în proces se află și „dacă au fost autorizate de către ANMDM (nr., Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România) toate măștile, distribuite de către instituțiile publice (Poliție, Primării, Spitale, DSP-uri, etc.)“.
 
Totodată, obiectivele expertizei solicitate includ și precizări dacă masca de protecție comercializată protejează eficient împotriva SARS-CoV-2 și dacă acestea împiedică sau nu efectul respirației.
 
Dosarul va fi analizat de magistrații Judecătoriei Sectorului 1 la data de 21 mai 2021, de la ora 10.00, în cameră de consiliu.

 
Întrebări despre vaccin

 
În ce privește cauza 20/45/2021, în care figurează ca pârât și Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, aceasta va fi analizată la data de 9 aprilie 2021, de la ora 10.00, tot în cameră de consiliu.
 
În legătură cu vaccinarea anti-Covid, avocatul Gheorghe Gabriel Căcescu a precizat că „singura modalitate de a obține anumite informații de la pârâte este la momentul actul această cerere de asigurare probe prin luarea interogatoriului, mai ales că, cetățenii de rând nu au acces la anumite informații de ordine publică și, există păreri pro și contra asupra vaccinului utilizat împotriva SARS-COV2“.
 
Printre întrebările la care ar trebui să răspundă autoritățile chemate în judecată, în interogatoriul înaintat de avocatul din Iași, se numără și „cât timp a fost testat vaccinul distribuit în România anterior punerii pe piață“, precum și „cât timp durează așa zisă imunizare după administrarea vaccinului“.
 
De asemenea, avocatul a cerut să se răspundă și la întrebarea „de ce este necesară intervenția armatei și personalului militar în programul de vaccinare, dacă vaccinarea nu este obligatorie cel puțin  la acest moment?“.
 
Așa cum am precizat, cazul va fi analizat la data de 9 aprilie 2021.
 
În ce privește dosarul de la Constanța în care avocatul din Iași este reclamant, alături de Arhiepiscopia Tomisului, următoarea înfățișare este fixată la data de 8 aprilie 2021.
 
Citește și:

Avocați, inventatori, profesori, preoți:
Arhiepiscopia Tomisului, la judecată cu autoritățile competente anti-Covid. Cine „face scut“ în jurul înaltului ierarh

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Programul liturgic al IPS Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada următoare

27 Mar 2024 445

Programul Liturgic al IPS Teodosie. Slujbe la Constanța și Suceava

25 Mar 2024 495

Sărbătoare mare pentru creștini! „La Buna Vestire a început legătura Cerului cu pământul“ (VIDEO)

25 Mar 2024 481

ÎPS Teodosie, primele declarații despre procesul cu Universitatea Ovidius – „Eu cu salariul meu făceam milostenie“ (VIDEO)

25 Mar 2024 1229

ÎPS Teodosie, proces cu Universitatea Ovidius! Prejudiciul, estimat la circa 30.000 de euro. Ce reprezintă suma solicitată

22 Mar 2024 783

Primarul Constanței, la judecată cu Arhiepiscopia Tomisului, pentru desființarea lucrărilor de la o capelă din oraș. Clericii fac demersuri pentru intrarea în legalitate

21 Mar 2024 1380

​Începutul Postului Mare și praznicul Bunei Vestiri Programul Arhiepiscopului Tomisului, în perioada 17-25 martie

16 Mar 2024 871

Mesajul Arhiepiscopului Tomisului, cu ocazia Sfinților Mucenici și comemorării luptătorilor anticomuniști din România

09 Mar 2024 565

ÎPS Teodosie, mesaj de Ziua Femeii - „Femeia ocupă un loc foarte important în societate“ (VIDEO)

08 Mar 2024 546

Programul liturgic al ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 6-9 martie 2024

05 Mar 2024 526

Clarificare referitoare la comunicarea mediatică a Patriarhiei Române cu privire la sancțiunea cu dojană sinodală scrisă a Arhiepiscopului Tomisului

01 Mar 2024 543

Mesajul lui ÎPS Teodosie pentru credincioșii care l-au susținut (VIDEO)

01 Mar 2024 1056

ÎPS Teodosie nu face niciun comentariu asupra deciziei Sfântului Sinod, ci se pregătește de Postul Mare(FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1382

Oficial de la Patriarhia Română ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, sancționat cu dojană sinodală scrisă

29 Feb 2024 1113

Surse Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, atenţionat verbal de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Român

29 Feb 2024 777