Pus în libertate! Ce obligații va avea Niculae Bădălău, fostul ministru al EconomieiNiculae Bădălău, fost consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții, a fost pus în libertate!
 
Decizia este definitivă și a fost luată de judecătorii de la Curtea de Apel București.
 
Instanța a înlocuit măsura arestării preventive a inculpatului Bădălău Niculae cu măsura controlului judiciar.
 
Pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, Bădălău Niculae trebuie să respecte obligațiile prevăzute de art. 215 alin. 1 C.p.p, și anume: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată, ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fata căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței; c) să se prezinte la organul de poliție competent - cel în circumscripția căruia se află domiciliul inculpatului, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.

„În temeiul art. 215 alin. 2 lit. a ?i d C.p.p., impune inculpatului ca, pe durata controlului judiciar, să nu părăsească limita teritorială a României fără încuviințarea prealabilă judecătorului de cameră preliminară/instanței de judecată și să nu comunice, direct sau indirect, cu martorul Păsat Dan și inculpata Matache Elena. În temeiul art. 215 alin. 3 C.p.p., atrage atenția inculpatului Bădălău Niculae că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Dispune punerea în libertate a inculpatului Bădălău Niculae, dacă nu este arestat în altă cauză. În baza art. 242 alin. 2 C.p.p. înlocuieste măsura arestului la domiciliu dispusă față de inculpata Matache Elena cu măsura controlului judiciar. Pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, inculpata Matache Elena trebuie să respecte obligațiile prevăzute de art. 215 alin. 1 Cpp, și anume: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată, ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fa?a căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței; c) să se prezinte la organul de poliție competent - cel în circumscripția căruia se află domiciliul inculpatei, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemată.

În temeiul art. 215 alin. 2 lit. a și d Cpp, impune inculpatei ca, pe durata controlului judiciar, să nu părăsească limita teritorială a României fără încuviințarea prealabilă judecătorului de cameră preliminară/instanței de judecată și să nu comunice, direct sau indirect, cu martorul Păsat Dan și inculpatul Bădălău Niculae. În temeiul art. 215 alin. 3 Cpp, atrage atenția inculpatei Matache Elena că, în caz de încălcare cu rea-credință a obliga?iilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Cheltuielile judiciare rămân in sarcina statului. Definitivă“, potrivit minutei.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Niculae Bădălău, fostul ministru al Economiei, rămâne în arest!

14 Feb 2023 934

Aviz favorabil în unanimitate pentru revocarea lui Niculae Bădălău din funcţia de consilier al Curţii de Conturi

05 Dec 2022 1085

Reținut de DNA Averea și interesele lui Niculae Bădălău, fostul ministru al Economiei! DOCUMENTE

27 Nov 2022 1526

Update.CV-ul, averea și intersele. Oficial! Niculae Bădălău, fostul ministru al Economiei, reținut de DNA

27 Nov 2022 1699

Declarații după CEx-ul PSD Marcel Ciolacu, despre afirmațiile lui Niculae Bădălău despre diaspora

04 Dec 2019 1891

Niculae Bădălău, înlocuit la conducerea interimară a PSD de finul său

04 Dec 2019 1693

Consultări între ministrul apărării naționale și ministrul economiei. Care este tema principală a discuțiilor

26 Feb 2019 1631

Care a fost reacția lui Niculae Bădălău, cu privire la declarațiile lui Klaus Iohannis despre situația miniștrilor

22 Jan 2019 1341

Casa ministrului Niculae Bădălău, vandalizată de protestatari Rezist

07 Dec 2018 1609

Senatorul Niculae Bădălău, sancționat de polițiști după ce i-a fost spartă locuința. De ce a fost aplicată sancțiunea

04 Nov 2018 1315

Ce a dispărut din locuința lui Niculae Bădălău, după ce a fost spartă de hoți

03 Nov 2018 1938

Locuința unui senator PSD a fost spartă de hoți. Polițiștii au deschis o anchetă

03 Nov 2018 1709

Ce spune Niculae Bădălău despre o posibilă suspendare a lui Klaus Iohannis

16 Jan 2018 1815

Preşedintele executiv PSD, Niculae Bădălău - ”Tudose nu mai poate lucra cu Dan. Unul dintre ei trebuie să plece!"

14 Jan 2018 2141

Guvernul Tudose, restructurat. Ce a declarat Niculae Bădălău

04 Jan 2018 2158