Radu Mazăre, judecat de șeful Structurii de Securitate din Curtea Supremă

A fost anunțat numele noului judecător investit cu soluționarea dosarului în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi omul de afaceri Sorin Strutinsky au fost deferiţi Justiţiei alături de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane.



Printre inculpaţii cauzei se află şi cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. Noul judecator al cauzei este Ionuţ Mihai Matei, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), seful Structurii de Securitate din cadrul instantei supreme. Matei i-a luat locul Marianei Ghena, investita initial cu solutionarea dosarului, care a plecat la CSM. Judecătorul Ionuţ Mihai Matei a făcut parte din completul de judecată care a închis definitiv dosarul denumit generic „Bani pentru şefi din Consiliul Judeţean Constanţa“, cauză în care Eugeniu Mija (afacerist din Bucureşti) a luat doi ani şi şase luni de închisoare.

Judecat în acelaşi dosar, Lupşa Realini, cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, fost partener de afaceri al social-democratului Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, a fost osândit la doi ani de închisoare. Nicolae Vasilescu, înalt funcţionar public, şef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor, preşedinte al Casei Româno-Chineze şi deputat USL (Colegiul 2 Craiova), cel de-al treilea inculpat, a fost condamnat la doi ani de închisoare.  

După cum arătam şi în ediţiile trecute, Matei a fost cercetat de Consiliul Superior al Magistraturii, conform jurnaliştilor din capitală, pe motiv că ar fi redus pedeapsa primită de celebrul Nuţu Cămătaru, pe numele adevărat, Ion Balint.   Şeful Structurii de Securitate din Curtea Supremă a avut în atenţie, printre altele, cazul „Trofeul calităţii în construcţii“, în care acuzat era Adrian Năstase, fost premier PSD al României.

Un martor din dosarul fostului primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre a declarat astăzi, la instanţa supremă, că înainte de a se lansa licitaţia pentru construirea locuinţelor din cartierul "Henri Coandă”, omul de afaceri Avraham Morgenstern l-a invitat acasă la Mazăre să discute detalii despre viitoarea construcţie, el fiind proiectantul campusului social, potrivit adevarul.ro.

Conform aceleiași surse, Radu Briban a arătat, în declaraţia de martor dată în faţa instanţei, că firma sa a avut calitatea de proiectant şi a fost subcontractant pentru firma Shapir deţinută de Avraham Morgenstern. Întrebat de judecători dacă era o cutumă ca firmele constructoare să se întâlnească acasă la primar înainte de licitaţii, Briban a răspuns negativ. Martorul a mai spus că a încasat 700.000 de lei, adică doi la sută din valoarea proiectului şi că nu a emis facturi false către firma lui Morgenstern, precizând că licitaţia pentru construirea complexului social a fost câştigată de firma Shapir în decembrie 2011, în condiţiile în care a fost singurul ofertant. Chestionat în legătură cu locul unde aveau loc şedintele cu Radu Mazăre, martorul a precizat că acestea “se ţineau la primărie, la locul şantierului, pe plajă sau în restaurante”. "Nu am mai fost la el acasă până atunci”, a adăugat Briban.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 24 februarie, când vor fi audiaţi alţi doi martori, dintre care unul trebuia să dea declaraţii miercuri, dar nu a putut ajunge la Bucureşti, din cauza condiţiilor meteorologice.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătorii resping cererea lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, de liberare condiţionată! (MINUTĂ)

17 Apr 2024 847

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, află miercuri dacă va fi eliberat condiționat!

16 Apr 2024 3676

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 632

Administrația Chițac încearcă să recupereze în instanță terenul vilei unde a stat Radu Mazăre! Ce s-a întâmplat la Tribunalul Constanța

09 Apr 2024 613

Administrația Chițac, proces pe 10.000 de euro cu Mazăre, Nicușor și Fundația Fantasio! Judecătorii s-au retras pentru deliberări

02 Apr 2024 592

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 811

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 803

Administrația Chițac, „pastilă amară“ la Curtea de Apel Constanța! Miza, 4,38 de milioane de dolari!

05 Mar 2024 605

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 826

Habitat și Ambient SA Cea mai importantă companie din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a intrat în faliment! Averea sigilată (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 1391

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1090

Proces pe vila în care a stat Mazăre! Dosarul, amânat pentru studierea actelor depuse

13 Feb 2024 946

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1463

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, victorie la Curtea Supremă! La mijloc sunt aproape 3 milioane de dolari (MINUTA)

07 Feb 2024 1660

Radu Mazăre jr., la ceas aniversar! A schimbat prefixul

31 Jan 2024 1306