Justitie

Radu Mazăre, menţinut sub control judiciar de Simona Neniţă. Ce dosare de la Constanţa a mai judecat magistratul (rechizitorii)

Fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, rămâne sub control judiciar! Decizia a fost luată ieri, de Simona Cristina Neniţă, judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă”. În cauză, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au cerut şi obţinut arestarea preventivă în lipsă a omului de afaceri Elan Schwartzenberg.
 
Amintim că acest dosar a fost instrumentat de Dana Ana, procuror al DNA Bucureşti, iar Mazăre a fost deferit Justiţiei alături de fratele său, senatorul Alexandru Mazăre, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern.
 
Radu Mazăre este bănuit de luare de mită şi de fals în declarații (trei infracțiuni).
 
Alexandru Mazăre este bănuit de complicitate la luare de mită şi de fals în declarații (trei infracțiuni).
 
În sarcina lui Avraham Morgenstern s-a reţinut săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Elan Schwartzenberg este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la dare de mită.
 
Radu Ştefan Mazăre este judecat în prezent în patru dosare penale, toate instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Cauzele, denumite generic, sunt:
 
1 - „Retrocedările din Constanţa“ - documentul poate fi citit integral accesând secţiunea „Documente“ din ediţia online.
2 - „Terenurile din Mamaia“, în care a fost deferit Justiţiei, în aprilie 2015, alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu.
3 - Cel în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. Cauza a fost trimisă spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie la finele anului trecut.
4 - Dosarul Campusului Social Henri Coandă, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată (1 aprilie 2016) alături de Alexandru Mazăre, senator în Parlamentul României, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern.
 
Anul trecut, Simona Cristina Neniţă a dat undă verde începerii judecăţii în dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a luat în primă instanţă 15 ani de detenţie.
 
De asemenea, Neniţă a avut în atenţie, în vara lui 2013, dosarul denumit generic „Bani pentru şefi din Consiliul Judeţean Constanţa“, unde au fost cercetaţi şi condamnaţi Eugeniu Mija (afacerist din Bucureşti), Lupşa Realini, cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, fost partener de afaceri al social-democratului Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, dar şi Nicolae Vasilescu, înalt funcţionar public, fost şef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor, preşedinte al Casei Româno-Chineze şi deputat USL (Colegiul 2 Craiova).

Citeşte şi 

Mazăre iese azi din arest
Bodean, de la DNA, în aşteptare - judecătoarea Neniţă l-ar putea scăpa pe Nicuşor Constantinescu de un dosar (rechizitorii)

 
DNA face public ultimul rechizitoriu al lui Radu Mazăre
Procurorii acuză! Cum ar fi acţionat fostul primar al Constanţei (document)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Radu Ştefan Mazăre şi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (document)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simona Cîrnaru nu ar vrea să-l judece pe Radu Mazăre în dosarul Campusului Henri Coandă

18 Mar 2019 515

Radu Mazăre, achitat la Înalta Curte. Azi, un nou termen în apel

18 Mar 2019 1647

Judecătorii lui Mazăre! Proces important la Înalta Curte

14 Mar 2019 527

Unul dintre judecătorii care l-au condamnat pe Radu Mazăre la nouă ani de închisoare vrea să plece de la Înalta Curte

12 Mar 2019 1225

Nemulţumiri Radu Mazăre, prima reacţie oficială după cei nouă ani de închisoare primiţi în Dosarul Retrocedărilor

12 Mar 2019 3520

Înalta Curte, anunţ de ultim moment. Vizat, Radu Mazăre

08 Mar 2019 1418

Acţionarii Pomacost SA decid aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019, dar şi prelungirea mandatelor cenzorilor

01 Mar 2019 324

Anunţ de ultim moment de la Înata Curte. Printre cei vizaţi, Radu Mazăre

22 Feb 2019 679

Zi importantă pentru fostul primar al constănţenilor Radu Mazăre află azi dacă va fi achitat sau condamnat

22 Feb 2019 2167

Dosarul Campusului Social Henri Coandă, amânat. Alexandru Mazăre, fără avocat

19 Feb 2019 511

Radu Mazăre a fost achitat! Azi, primul termen în apelul dosarului Campusului Social Henri Coandă

18 Feb 2019 1470

Făgădău, despre sentinţa din Dosarul Retrocedărilor „Vom analiza cu atenţie, în interesul municipiului Constanţa, fiecare situaţie“

16 Feb 2019 1477

Stelian Ion (USR) solicită Ministerului Justiţiei să prezinte ce demersuri a efectuat pentru extrădarea din Madagascar a lui Radu Ştefan Mazăre (document)

14 Feb 2019 1214

info-sud-est Dosarul „Retrocedărilor”. Alte 102 terenuri, în afara celor 80 din minută, sunt vizate de sentința judecătorilor

13 Feb 2019 943

Adevarul.ro. De ce Radu Mazăre nu apare pe lista persoanelor urmărite a Poliției Române

12 Feb 2019 1532