Justitie

Răsturnare de situaţie Preşedintele completului în procesul firmei care s-a ocupat de actualizarea documentaţiei pentru Cazinoul din Constanţa ar urma să fie recuzat

Procesul în care firma Impex Romcatel Cercetare Proiectare (fostă Impex Romcatel) este acuzată de înşelăciune a ajuns într-un punct critic. La ultimul termen de judecată, desfăşurat la începutul acestei săptămâni la Judecătoria Vaslui, a fost formulată o cerere de recuzare a preşedintelui completului ce analizează cazul. În acest context, dosarul va fi înaintat magistratului care se ocupă cu repartizarea aleatorie a cauzelor, pentru a se fixa noul complet competent să soluţioneze incidentul procedural, mai precis, cererea de recuzare. Dacă cererea de recuzare va fi admisă, se va stabili un alt complet pentru judecarea procesului. În cazul în care aceasta va fi respinsă, procesul va continua cu acelaşi complet.
 

Legături cu Cazinoul

 
Amintim că, în cursul anului 2018, societatea Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA a primit, prin procedura simplificată, contractul intitulat „Servicii de proiectare - actualizare DALI - Studii, expertize, avize - Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa (clădire S+P+E+M pod parţială şi rampă de acces către subsol) şi lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă)“. Valoarea contractului s-a ridicat la 209.458,87 de lei.
 
De asemenea, în cursul anului 2019, societatea a depus, în asociere cu Eldiclau SRL şi alte firme, o ofertă pentru contractul privind reabilitarea propriu-zisă a Cazinoului din Constanţa. În urma analizării ofertelor depuse de către Compania Naţională de Investiţii, un alt consorţiu a fost desemnat câştigător al licitaţiei şi se ocupă în prezent de lucrările de consolidare şi reabilitare a Cazinoului din Constanţa.
 
Cu toate acestea, fără legătură cu contractul desfăşurat pentru Cazino, la mijlocul anului 2018, societatea a fost deferită instanţei de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, sub acuzaţia de înşelăciune. În acelaşi dosar au fost trimise în judecată şi Viorica Frunză, administratorul societăţii, dar şi contabilul-şef Iulia Ursache.
 
Potrivit datelor făcute publice de anchetatori la momentul respectiv, faptele ce li se impută celor trei părţi acuzate în dosar ar fi avut loc în perioada 2008-2011, în legătură cu contractul pentru reabilitarea Palatului Copiilor din Vaslui. Prejudiciul, spun procurorii, ar fi de 1.236.296,06 lei.
 
La ultima înfăţişare în cauză, desfăşurată la începutul acestei săptămâni, s-a formulat o cerere de recuzare a preşedintelui de complet. În cazul în care cererea va fi admisă, preşedintele completului care analizează dosarul ar urma să fie înlocuit.
 
Citeşte şi:
 
Dosarul Impex Romcatel, amânat. Firma s-a implicat în licitaţia pentru reabilitarea Cazinoului
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O firmă din Ploiești care a vrut să facă deratizare şi dezinsecţie la Constanța, hocus-pocus cu contestațiile la CNSC. Vizată este o licitație de la aeroport

04 Jul 2020 352

O firmă din Cluj care a demolat și fabrica de Bere Ursus va pune la pământ activele aflate pe terenul viitoarei Săli Polivalente din Constanța (document)

12 Jun 2020 1585

S-a stabilit data la care vor începe audierile în procesul firmei ce a actualizat documentația pentru reabilitarea Cazinoului

08 Jun 2020 777

Inspectoratul de Stat în Construcții a amendat Primăria și CLM Constanța pentru PUD-ul și documentația unui bloc de zece etaje din Palazu Mare (document)

06 Jun 2020 4562

Imobil situat în zona hotelului Meridian din staţiunea Mamaia, extins

27 May 2020 728

Spitalul Militar Constanța îşi reface stocurile de reactivi (document)

26 May 2020 1666

A fost deținut de frații Micula Hotel Prahova din Neptun se extinde. Documentația, depusă la APM Constanța

18 May 2020 318

Licitația privind furnizarea europubelor plastic pentru gunoi în orașul Cernavodă, contestată. Ce a decis CNSC?

18 May 2020 776

Firma ce și-a dorit să reabiliteze Cazinoul, în atenția judecătorilor

14 May 2020 470

Spațiu comercial, amenajat de Heinrig Impex SRL, Filiala București în zona Poarta 1 a Portului Constanţa

14 Apr 2020 804

A actualizat documentația pentru Cazino Impex Romcatel Cercetare Proiectare, cu termen preschimbat la Judecătoria Vaslui

27 Mar 2020 522

Piață agroalimentară de pește în comuna Pecineaga. Contractul de execuție, adjudecat de Pegas Impex SRL (document)

24 Mar 2020 2263

Se schimbă judecătorul în procesul firmei care a actualizat documentele pentru reabilitarea Cazinoului

11 Mar 2020 521

O societate din Feteşti investeşte în imobiliare în Mamaia Sat

10 Mar 2020 906

Acţionarii vor stabili opţiunea societăţii Dobrogea Grup SA privind plata creanţei către Cereal Impex SRL

04 Mar 2020 593