Răsturnare de situaţie Preşedintele completului în procesul firmei care s-a ocupat de actualizarea documentaţiei pentru Cazinoul din Constanţa ar urma să fie recuzat

Procesul în care firma Impex Romcatel Cercetare Proiectare (fostă Impex Romcatel) este acuzată de înşelăciune a ajuns într-un punct critic. La ultimul termen de judecată, desfăşurat la începutul acestei săptămâni la Judecătoria Vaslui, a fost formulată o cerere de recuzare a preşedintelui completului ce analizează cazul. În acest context, dosarul va fi înaintat magistratului care se ocupă cu repartizarea aleatorie a cauzelor, pentru a se fixa noul complet competent să soluţioneze incidentul procedural, mai precis, cererea de recuzare. Dacă cererea de recuzare va fi admisă, se va stabili un alt complet pentru judecarea procesului. În cazul în care aceasta va fi respinsă, procesul va continua cu acelaşi complet.
 

Legături cu Cazinoul

 
Amintim că, în cursul anului 2018, societatea Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA a primit, prin procedura simplificată, contractul intitulat „Servicii de proiectare - actualizare DALI - Studii, expertize, avize - Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa (clădire S+P+E+M pod parţială şi rampă de acces către subsol) şi lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă)“. Valoarea contractului s-a ridicat la 209.458,87 de lei.
 
De asemenea, în cursul anului 2019, societatea a depus, în asociere cu Eldiclau SRL şi alte firme, o ofertă pentru contractul privind reabilitarea propriu-zisă a Cazinoului din Constanţa. În urma analizării ofertelor depuse de către Compania Naţională de Investiţii, un alt consorţiu a fost desemnat câştigător al licitaţiei şi se ocupă în prezent de lucrările de consolidare şi reabilitare a Cazinoului din Constanţa.
 
Cu toate acestea, fără legătură cu contractul desfăşurat pentru Cazino, la mijlocul anului 2018, societatea a fost deferită instanţei de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, sub acuzaţia de înşelăciune. În acelaşi dosar au fost trimise în judecată şi Viorica Frunză, administratorul societăţii, dar şi contabilul-şef Iulia Ursache.
 
Potrivit datelor făcute publice de anchetatori la momentul respectiv, faptele ce li se impută celor trei părţi acuzate în dosar ar fi avut loc în perioada 2008-2011, în legătură cu contractul pentru reabilitarea Palatului Copiilor din Vaslui. Prejudiciul, spun procurorii, ar fi de 1.236.296,06 lei.
 
La ultima înfăţişare în cauză, desfăşurată la începutul acestei săptămâni, s-a formulat o cerere de recuzare a preşedintelui de complet. În cazul în care cererea va fi admisă, preşedintele completului care analizează dosarul ar urma să fie înlocuit.
 
Citeşte şi:
 
Dosarul Impex Romcatel, amânat. Firma s-a implicat în licitaţia pentru reabilitarea Cazinoului
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bloc de 12 etaje, în buza plajei Reyna. Când va judeca Tribunalul apelul privind desființarea lucrărilor

15 Feb 2021 1128

A mai fost restaurată între anii 1984-1986. CNI a atribuit un contract pentru restaurarea bisericii de lemn a Mănăstirii Sf. Maria din Techirghiol, județul Constanța

25 Jan 2021 1665

Biserica de lemn Adormirea Maicii Domnului, din Techirghiol, gata de reabilitare. Cine asigură asistența tehnică și cine se ocupă de lucrări

22 Jan 2021 1359

Lupta pentru Faleză Nord Se cere desființarea lucrărilor de la blocul de 12 etaje ridicat în buza plajei Reyna. Cazul, ajuns la Tribunalul Constanța

08 Jan 2021 2117

Fostul deputat Boroianu și ex-președintele PNL Constanța, Muhscină au obținut închiderea procedurii de insolvență a Gepeto Impex. Cum și-au împărțit acțiunile?

21 Dec 2020 652

Construită de bătrânii maramureșeni Biserica din lemn Adormirea Maicii Domnului, din Techirghiol, intră în reabilitare. Afaceriștii care vor să se ocupe de monument

31 Oct 2020 2404

Anunț de presă Finalizarea proiectului „Dotarea firmei CRISTIAN - IMPEX S.R.L. cu echipamente specifice lucrărilor de construcții”

27 Oct 2020 1125

A actualizat documentația pentru Cazino Au lipsit martorii la procesul firmei Impex Romcatel Cercetare Proiectare

20 Sep 2020 790

Continuă procesul firmei Impex Romcatel Cercetare Proiectare, la Vaslui

17 Sep 2020 629

Când se va judeca recursul Primăriei Constanța în dosarul PUD-ului pentru blocul cu zece etaje din Palazu Mare

24 Aug 2020 659

Dobrogea Grup SA, decizii în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor

10 Aug 2020 533

Spitalul Militar Constanța va achiziționa consumabile de laborator de la mai multe firme (document)

30 Jul 2020 2011

Serviciul de Ambulanță Județean Constanța cumpără dezinfectanți (document)

27 Jul 2020 1881

Procesul firmei ce a actualizat documentația pentru Cazino. Expertize și martori citați cu mandate de aducere

27 Jul 2020 592

Primăria Municipiului Medgidia cumpără servicii de dezinsecție, dezinfecție și deratizare (document)

24 Jul 2020 2079