Răsturnare de situaţie Preşedintele completului în procesul firmei care s-a ocupat de actualizarea documentaţiei pentru Cazinoul din Constanţa ar urma să fie recuzat

Procesul în care firma Impex Romcatel Cercetare Proiectare (fostă Impex Romcatel) este acuzată de înşelăciune a ajuns într-un punct critic. La ultimul termen de judecată, desfăşurat la începutul acestei săptămâni la Judecătoria Vaslui, a fost formulată o cerere de recuzare a preşedintelui completului ce analizează cazul. În acest context, dosarul va fi înaintat magistratului care se ocupă cu repartizarea aleatorie a cauzelor, pentru a se fixa noul complet competent să soluţioneze incidentul procedural, mai precis, cererea de recuzare. Dacă cererea de recuzare va fi admisă, se va stabili un alt complet pentru judecarea procesului. În cazul în care aceasta va fi respinsă, procesul va continua cu acelaşi complet.
 

Legături cu Cazinoul

 
Amintim că, în cursul anului 2018, societatea Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA a primit, prin procedura simplificată, contractul intitulat „Servicii de proiectare - actualizare DALI - Studii, expertize, avize - Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa (clădire S+P+E+M pod parţială şi rampă de acces către subsol) şi lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă)“. Valoarea contractului s-a ridicat la 209.458,87 de lei.
 
De asemenea, în cursul anului 2019, societatea a depus, în asociere cu Eldiclau SRL şi alte firme, o ofertă pentru contractul privind reabilitarea propriu-zisă a Cazinoului din Constanţa. În urma analizării ofertelor depuse de către Compania Naţională de Investiţii, un alt consorţiu a fost desemnat câştigător al licitaţiei şi se ocupă în prezent de lucrările de consolidare şi reabilitare a Cazinoului din Constanţa.
 
Cu toate acestea, fără legătură cu contractul desfăşurat pentru Cazino, la mijlocul anului 2018, societatea a fost deferită instanţei de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, sub acuzaţia de înşelăciune. În acelaşi dosar au fost trimise în judecată şi Viorica Frunză, administratorul societăţii, dar şi contabilul-şef Iulia Ursache.
 
Potrivit datelor făcute publice de anchetatori la momentul respectiv, faptele ce li se impută celor trei părţi acuzate în dosar ar fi avut loc în perioada 2008-2011, în legătură cu contractul pentru reabilitarea Palatului Copiilor din Vaslui. Prejudiciul, spun procurorii, ar fi de 1.236.296,06 lei.
 
La ultima înfăţişare în cauză, desfăşurată la începutul acestei săptămâni, s-a formulat o cerere de recuzare a preşedintelui de complet. În cazul în care cererea va fi admisă, preşedintele completului care analizează dosarul ar urma să fie înlocuit.
 
Citeşte şi:
 
Dosarul Impex Romcatel, amânat. Firma s-a implicat în licitaţia pentru reabilitarea Cazinoului
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Coral Impex SRL a câștigat la Curtea de Apel Constanța procesul cu Municipiul Constanța și Wasval SRL. Decizia este definitivă

18 Mar 2024 456

Anunț pierdere document de înregistrare sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentelor

18 Mar 2024 268

Grup Servicii Petroliere Shipyard, Grup Servicii Petroliere Catering, SPG Medical Emergencies și Gino Impex, vizate de cereri de insolvență!

17 Mar 2024 908

Licitații Constanța Kasandra Impex SRL va furniza Autorității Navale Române motorină pentru navele Căpităniei Zonale Constanța (DOCUMENT)

11 Mar 2024 475

Consiliul Local, victorie la Curtea de Apel! Zeci de mii de metri pătrați de terenuri din Dosarul Retrocedărilor rămân ai Constanței

05 Mar 2024 4498

Imobiliare Constanța Firma pe care funcționează magazinele Sevda, undă verde pentru hotelul de patru etaje de la Eforie

24 Feb 2024 799

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, renovează blocurile din localitate. Ce sume au fost alocate (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 844

Cumpărări directe Constanța Comuna Ciobanu. Firma Amiras C&L Impex SRL se ocupă de eficientizarea energetică a sistemului de iluminat public

13 Feb 2024 669

Firme Constanța Cereal Impex SRL anunță schimbări în conducere. Iată cine a fost numit director general

09 Feb 2024 804

Primăria Mihail Kogălniceanu Ce firmă va renova mai multe blocuri din comună? Achiziție de peste 10 milioane lei (DOCUMENT)

27 Jan 2024 1549

O persoană fizică cere insolvența Grup Servicii Petroliere Logistic!

24 Jan 2024 1427

Albet Impex SRL, cu sediul social în Piața Tomis III, Constanța, a intrat în insolvență!

21 Jan 2024 821

O firmă din Constanța, asociat în cadrul Millenium Pro Design SRL, firmă din București. Deciziile AGA

19 Jan 2024 1209

Imobiliare Constanța Vasilică Ivan de la VDT Construct a primit autorizația de construire pentru imobilul de pe strada Lucian Blaga

19 Jan 2024 948

Noi decizii ale acţionarilor societăţii Gepeto Impex SA Credit de investiţii în cadrul Programului IMM Invest Plus pentru achiziția unui teren

19 Jan 2024 594