Recursul în casație din Dosarul Retrocedărilor, admis în principiu. Azi, un nou termen. Cine analizează cazul

  • Cazul a fost înregistrat la instanța supremă sub numărul 1721/1/2020, iar în acest dosar fostul primar, condamnat în cauză la nouă ani de detenție, contestă pedeapsa.
  • Înalta Curte de Casație și Justiție, în completul format din magistrații Alin Sorin Nicolescu, Ștefan Pistol și Constantin Epure, a admis în principiu cererile de recurs în casație formulate de persoanele condamnate în Dosarul Retrocedărilor.
  • Noua înfățișare în cauză se va desfășura astăzi, 2 martie 2021, de la ora 9.00.

Curtea Supremă va analiza astăzi recursul în casație declarat de fostul primar Radu Mazăre și alte persoane condamnate în Dosarul Retrocedărilor din Constanța.

Cazul a fost înregistrat la instanța supremă sub numărul 1721/1/2020, iar în acest dosar fostul primar, condamnat în cauză la nouă ani de detenție, dar și ceilalți petenți au atacat decizia de condamnare pronunțată în Dosarul Retrocedărilor.

La data de 19 ianuarie 2021, Înalta Curte de Casație și Justiție, în completul format din magistrații Alin Sorin Nicolescu, Ștefan Pistol și Constantin Epure, a admis în principiu cererile de recurs.

Astfel, se arată în soluția instanței că aceasta „admite, în principiu, cererile de recurs în casaţie formulate de recurenţii-inculpaţi Andrei Aurel Jean, Barbu Paraschiva, Borcea Cristian, Constantinescu Nicuşor Daniel, Darie Ruxandra Luminiţa, Dima Alin Horaţiu, Dospinescu Daniela Ramona, Ene Daniel, Ghiţulescu Bogdan, Giurgiucanu Georgică, Ionescu Valentin Gheorghe, Marica Ion, Mazăre Radu Ştefan, Miron Dan, Nejloveanu Niculae, Puşcaşi Carmen, Puşcaşi Marius, Racu Constantin, Săvulescu Emil Dragoş şi Tudorache Răsvan Mircea“.
 

Cererile, împotriva Deciziei penale nr. 32/A/2019

În continuare, se arată că cererile de recurs în casație fuseseră formulate împotriva Deciziei penale nr. 32/A din data de 7 februarie 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în Dosarul nr. 6536/2/2008 – adică în Dosarul Retrocedărilor.

În această situație, a fost fixat termen pentru data de astăzi, de la ora 9.00, cazul fiind în atenția completului format din magistrații Alin Sorin Nicolescu, Ștefan Pistol și Constantin Epure.

Prin Decizia definitivă 32/A din februarie 2019 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de detenție, pentru nelegalități comise în legătură cu retrocedarea mai multor terenuri din Constanța.

Alături de Mazăre, mai multe persoane au primit pedepse în Dosarul Retrocedărilor, iar acum au formulat recurs în casație, printre acestea numărându-se Nicuşor Daniel Constantinescu (condamnat la cinci ani), Constantin Racu (șase ani și 10 luni), Daniela Ramona Dospinescu (şapte ani şi şase luni), Ion Marica (cinci ani de închisoare), dar și alții.

Rămâne de văzut dacă pedepsele definitive pronunțate în Dosarul Retrocedărilor vor rămâne neschimbate, după analizarea recursului în casație de către instanța supremă.


Citește și:

Libertatea lui Radu Mazăre va fi decisă, peste câteva zile, de un fost judecător din Constanța!

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Pretențiile“ lui Chițac de la Mazăre! Euro și dolari. Sumele defalcate pe dosare

10 Apr 2021 1541

Dosarul Retrocedărilor U.A.T. Municipiul Constanța a intentat acțiune civilă pentru recuperarea prejudiciului

06 Apr 2021 954

Șapte cauze au fost înregistrate pe rolul Tribunalului. Primăria Constanța vrea să recupereze în civil prejudiciile din dosarul Retrocedărilor

06 Apr 2021 399

Fiscul, la judecată cu Paraschiva Barbu, pentru apartamentul donat nepoților. Magistrații au luat o decizie

26 Mar 2021 1323

Dosarul Retrocedărilor. Ce răspuns a primit afaceristul condamnat Dragoș Săvulescu de la Curtea Supremă

12 Mar 2021 845

Condamnat în Dosarul Retrocedărilor din Constanța Afaceristul Dragoș Săvulescu, aflat în Italia, un nou demers juridic la Curtea Supremă

08 Mar 2021 986

New Home Construct cumpără un teren de la Garden Shop Services, fosta Pomacost. Unde este situat

06 Mar 2021 1437

Ce trebuie să facă Primăria Constanța Un afacerist a primit în instanță dreptul să construiască pe un teren din Dosarul Retrocedărilor!

27 Feb 2021 2218

Teren revendicat în Portul Constanța Notificarea pe Legea 10 de care nu vrea nimeni să se ocupe. Ce au decis judecătorii

19 Feb 2021 1174

Situația fără ieșire O companie ce deține un teren vizat de Dosarul Retrocedărilor din Constanța, la judecată pentru un certificat de atestare fiscală „curat“

18 Feb 2021 1185

Afacerist condamnat cu executare în Dosarul Retrocedărilor din Constanța, eliberat în Italia. Povestea lui Dragoș Săvulescu, ajunsă la Înalta Curte

08 Feb 2021 1723

Tranzacții de milioane de euro O firmă din Constanța, din Dosarul Retrocedărilor va primi bunurile. Ce companie i le cedează și de ce

29 Jan 2021 1761

Mai multe terenuri din Dosarul Retrocedărilor, vizate de o decizie importantă a Curții Supreme

25 Jan 2021 1287

Decizie definitivă pentru unul dintre condamnații din Dosarul Retrocedărilor din Constanța!

12 Jan 2021 1200

Fostul primar al Constanței a luat cu executare la prima instanță Judecătorii Marius Cristian Epure și Adriana Ispas, așteptați să se pronunțe azi în dosarul lui Radu Mazăre

08 Jan 2021 3928