Referendum pentru demiterea preşedintelui României. Trei constănţeni, trimişi în judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus trimiterea în judecată a trei persoane din judeţul Constanţa în dosarul referendumului naţional organizat în iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României.
 
Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Constanţa, iar până în prezent nu a fost stabilit primul termen. Doi dintre inculpaţi au fost membri ai unei secţii de votare din localitatea Lumina, iar al treilea a fost membru al unui birou electoral din Ovidiu.
 
Cei trei sunt acuzaţi, potrivit unor surse, de săvârşirea infracţiunii de introducere în urnă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători sau de falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale.
 
„Prin rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: cu ocazia desfăşurării referendumului naţional din data de 29.07.2012, învinuiţii au introdus în urnă un număr suplimentar de buletine de vot, corespunzător unui număr de persoane care nu s-au prezentat la urne şi a căror semnătură a fost executată în fals, denaturând, în acest mod, realitatea datelor înscrise în documentele întocmite la nivelul biroului electoral“, arăta Parchetul General al României în 2012.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.